Hastaneler AKP kongresine çalıştı!

Hastaneler AKP kongresine çalıştı!

Hastaneler AKP kongresine çalıştı! AKP İzmir İl Kongresi’ne katılan delegelere ve protokole kamu hastanelerinde koronavirüs testi yaptırıldığı ortaya çıktı.

Koronavirüs salgınına rağmen kapalı spor salonunda düzenlenen ve ‘lebaleb’ doldurulan AKP İzmir İl Kongresi’ne katılan delegelere ve protokole kamu hastanelerinde koronavirüs testi yaptırıldığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı ise “Konuya ilişkin açıklama yapılmayacağını” belirtti.

AKP 7’nci Olağan İzmir İl Kongresi’ne katılacak olan delegelere ve protokol üyelerine kamu hastanelerinde test yaptırıldığı açığa çıktı. Kongreye katılanlara ise herhangi bir test zorunluluğu getirilmediği öğrenildi. Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından ilçe başkanlarına gönderilen mesajda, “Çok değerli ilçe başkanlarım, Pazartesi yapılacak olan il kongremize katılım sağlayabilmek için Pazar günü, sizlerin ve tüm delegelerinizin Covid-19 testlerini yaptırmaları gerekmektedir. Pazar Günü testi olmayan hiçbir delege kongreye katılım sağlayamayacaktır. Test yapılabilecek yerler: 09.00-15.00 saatleri arasında metropolde oturanlar; Çiğli Arş. Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Ünv. Atatürk Eğitim Arş. Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde, metropol dışında oturanlar; Bulundukları ilçenin devlet hastanelerinde yaptırabilirler” denildi. BirGün’ün ulaştığı Sağlık Bakanlığı kaynakları ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmayacağını belirtti.

Temaslılara bile test yapılmıyor 

Bazı konulardaki çifte standartların kamuoyunu rahatsız ettiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Test sayısının yaygınlaştırılmasını sürecin en başından beri savunuyoruz. Ancak geldiğimiz noktada her geçen gün yapılan test sayısı düşmekte. İsteyen herkese test yapılmadığı gibi, pozitif vakalarla temaslı olan kişilere bile test yapılmıyor. Bu süreçte birçok STK, dernek ve barolar kongrelerini yapamadı ve bütün salon etkinlikleri yasaklandı” dedi. Sağlık Bakanı’nın açıklamalarını ‘samimiyetsiz’ olarak değerlendiren Dr. Çamlı, “Bazı partilerin kongrelerinde ortaya çıkan görüntüler, cenaze töreni fotoğrafları, fiziksel mesafe pandemi kurallarına uyum açısından rahatsızlık yaratmakta. Bizzat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘Bazı illerimizde vakalarda artış var, tedbirlere uymalıyız’ açıklamasını yaparken, bu tür kapalı salon ve parti mitinglerinin yapılması gerçekten samimiyet sorununu gündeme getiriyor” ifadelerini kullandı.

Çifte standartın göstergesi 

Çamlı şunları kaydetti: “Sağlık çalışanlarına, yüksek riskli ortamlarda çalışanlara ve pozitif vakalarla temaslılara bile testlerin yapılmadığı ortamda başka bir çifte standardın göstergesidir. Testler herkese yapılmalı. Test sayısı ne kadar artarsa vakalar o derece erken saptanır. Sadece kapalı salon toplantılarına gidecek kişilere test yapılıp, sağlık çalışanlarına meslek gereği yüksek riskli olanlara test yapılmıyor olması kabul edilebilir bir durum değil.”  

Hazırlıklara katılan AKP'li pozitif 

İzmir’de Selçuk AKP İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun yaptırdığı Covid-19 test sonucu pozitif çıktı. Erdoğan’ın katılımıyla önceki gün gerçekleştirilen il kongresi öncesi hazırlıklarda aktif görev alan, toplantılar düzenleyen ve görüşmeler yapan Girbiyanoğlu’nun, testinin pozitif çıkması aynı ortamda bulunduğu herkesi tedirgin etti.

"Hastaneler AKP kongresine çalıştı!" haberi, 24 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hastaneler AKP kongresine çalıştı! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hastaneler AKP kongresine çalıştı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  2. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  3. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  4. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  5. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  6. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  7. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  8. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  9. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  10. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  11. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  12. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  13. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  14. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  15. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  16. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  17. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  18. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  19. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  20. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
Politika Haberleri