Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan 'sığınmacılar' açıklaması: Hükümet, sığınmacı konusunu çözmek için

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan 'sığınmacılar' açıklaması: Hükümet, sığınmacı konusunu çözmek için

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan ... Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sığınmacı sorunuyla ilgili hükümete çağrı yaparak, “Bizim coğrafyamız çok önemli bir coğrafya. Bu nedenle hükümet, sığınmacı konusunu çözmek için irade göstermeli” dedi.

Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında Hatay'daki sığınmacı sorunu ile ilgili konuştu. Hatay’ın 12 yıldır sığınmacı sorunu sebebiyle zor günler geçirdiğini belirten Savaş, “Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne emanet ettiği son serhat şehridir. Kurtuluş mücadelesinden sonra 16 yıl daha kurtuluş mücadelesi vermiş bir şehirdir. Bizim coğrafyamız çok önemli bir coğrafya. Bu nedenle hükümet sığınmacı konusunu çözmek için irade göstermeli. Biz bu konuyla ilgili çözüm bekliyoruz. Bunları söylememizden rahatsız oluyorlar. Bu ileride yaşayabileceğimiz sıkıntılara karşı geliştirdiğimiz bir milli reflekstir. Kimse bunun altında siyaset aramasın” diye konuştu.

Lütfü Savaş, sığınmacılarla ilgili görüşlerinin ‘milli reflekse’ dayandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Söylediklerimden kimse siyaset devşirmeye kalkmasın”

“12 yıldır kişi başına düşen gelirimizi misafirlerle paylaşmak durumunda kalıyoruz. Sığınmacı sorunu insani şekilde çözüme kavuşturulmalı. Hatay’ın şehr-i emini olarak milli refleks gösteriyorum. Bu refleks, hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın da gelecekte yaşaması muhtemel sıkıntıların önüne geçmek için ortaya koyduğum reflekstir. Kimse bundan siyaset devşirmeye kalkmasın. Bu hepimizin atması gereken bir adımdır.”

Savaş, iktidarın sığınmacı konusu ile ilgili çözüm üretmelerinden rahatsız olduğunu belirterek, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Hakkımda soruşturma açılmadı”

“Hatay, nüfusunun yüzde 25’i kadar sığınmacıyı misafir ediyor. Suriyeliler konusunu gerçekleriyle masaya yatırıp çözümler üretiyoruz. Bunları konuşurken iktidarın rahatsız olduğunu gördük. Valimiz aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılıktan bana hiçbir şey gelmeden kovuşturmaya gerek olmadığı hakkında yazı çıktı. Çünkü ben kovuşturulacak bir şey yapmam zaten.”

Hatay’ı Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kalesi olarak tanımlayan Savaş, Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ile ilgili de şunları kaydetti:

“Hado, hatay’ın geleceği için çok önemli”

“Türkiye Doğu Akdeniz’de hak iddia ediyorsa bunun sebebi Hatay’dır. Hatay, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kalesidir. Karbon gazı ve yakıtları ile Orta Doğu arasındaki kavşak noktadadır. Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz bulunduğu konuşuluyor. Ve bunun geçmesi gereken yer Hatay, Adana ve Mersin’dir. Biz istedik ki şehrimizde bir hudut kapısı olsun. Hatay’da ilk kez bir deniz hudut kapısı kurduk. Hatay Deniz Otobüsümüz (HADO) ile haftada iki gün Hatay-Kıbrıs arasında yolcu taşıyoruz. Yeni hedefimiz ise Lübnan. İnşallah Lübnan seferlerimizi de başlatacağız.”

Hem HADO’yu hem EXPO’yu öz kaynaklarıyla yaptıklarını dile getiren Savaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EXPO’yu ziyaret etmesini beklediklerini, şu sözlerle dile getirdi:

“Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli EXPO’muzu ziyaret etmesini isterdim”

“Hükümetten iki projemizde de destek almadık. Sayın Cumhurbaşkanımız Suudi Arabistan’a gittiğinde ‘2030’daki EXPO’yu bütün gücümüzle destekleyeceğiz’ diye bir tweet atıldı. İsterdim ki Sayın Cumhurbaşkanımız gelsin yerli ve milli, öz kaynaklarımızla yapılan güzel EXPO’muzu da ziyaret etsin ve bizi onurlandırsın. Partilerimiz farklı olsa da aynı topluma hizmet ediyoruz. Biz hala Sayın Cumhurbaşkanımızı bekliyoruz. Sadece bir partinin Cumhurbaşkanı olmadığını göstermesini bekliyoruz.”

Savaş, kırsal kalkınma projeleri ile köyden kente göçün önüne geçmeyi amaçladıklarını da değinerek, şöyle konuştu:

“Ekonomik zorluklar ve göçe karşı kırsal kalkınma projesini hayata geçirdik”

“Köyden kente göçün önüne geçebilmek ve insanlarımızın kendi topraklarında kazanç elde edebilmelerine vesile olabilmek için kırsal kalkınma çalışmaları yapıyoruz. Sözleşmeli tarım yaparak 12 bin aileye ekmek kapısı açıyoruz. İstiyoruz ki, herkes kendi kendine yetebilsin ve artan işsizlik sorunundan etkilenmesin. Toprağın üretkenliğini azaltan kimyasal gübreler yerine organomineral gübre üretiyoruz.”

 

 

"Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan 'sığınmacılar' açıklaması: Hükümet, sığınmacı konusunu." haberi, 21 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan 'sığınmacılar' açıklaması: Hükümet, sığınmacı konusunu.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan 'sığınmacılar' açıklaması: Hükümet, sığınmacı konusunu.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  2. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  3. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  4. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  5. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  6. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  7. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  8. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  9. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  10. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  11. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  12. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  13. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  14. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  15. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  16. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  17. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  18. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  19. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  20. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
Gündem Haberleri