Hatimoğulları, Bahçeli'nin Savaş Çığırtkanlığı Eleştirisine Yanıt Verdi!

Hatimoğulları, Bahçeli'nin Savaş Çığırtkanlığı Eleştirisine Yanıt Verdi!

Hatimoğulları, Bahçeli'nin Savaş Çığırtkanlı... Devlet Bahçeli'nin sert sözleri yine gündemde! Bugünkü grup toplantısında, DEM Parti'yi hedef alan Bahçeli, 'Parlamentoda yeri yok diyenlere cevap verdi. Siyasi çekişmeler tırmanıyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Devlet Bahçeli'nin "Türkçe konuşmayanların Meclis'te yeri yok" sözlerine yanıt vererek, "Parlamentoda yeri olmayanlar savaş çığırtkanlığı yapanlardır, çatışmaları derinleştirenlerdir" dedi.

''SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYORLAR''

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, haftalık TBMM toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.

Tülay Hatimoğulları, Kuzey Irak'ta şehit edilen 12 asker hakkında başsağlığı dileyerek şunları söyledi:

"Öncelikle yaşamını yitiren askerlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Acının rengi olmaz fakat acının sınıfı vardır. Bizler dilimiz döndüğünce Türkiye ve dünya kamuoyuna bu acının sınıfsal karakterini anlatmaya çalıştık. Bugün gelen asker cenazelerinin ailelerine dönüp baktığımız zaman, her biri kerpiç evlerde yaşayan, çadırlarda yaşamak zorunda kalan aileler. Yoksul ailelerin çocuklarının askerlik yaptığını ve ölüm haberleri onların aldığını görüyoruz. Saray ve yandaşlarından hiç kimse böylesi haberler almaz, alınmaz. Deprem sonrasında çadırda kalmak zorunda kalan asker aileleri devamlı basında yayınlandı. Daha da vahim olanı bu çadıra cenaze haberi geldikten sonra, o bayrak oraya asıldıktan sonra elektrikli ısıtıcılar oraya bırakıldı ve bu basına servis edildi. İşte acının o nedenle sınıfsal olduğunu düşünüyoruz.

Bahçeli'ye yanıt: Cellatlığı ve cellatları çağrıştıracak bir anlayışın parlamentoda yeri yok

"Bakın bu sabah grup toplantısında Bahçeli, bir konuşma yaptı. Bahçeli'nin konuşmasına baktığımızda, bu acıların sona ermesi yönünde hiçbir irade göstermeyeceklerini de bir kere daha gördük. Bahçeli diyor ki "Kahramanoğlu Mehmet Bey zamanında Türkçe konuşmayan hiç kimse bu topraklarda yaşayamazmış" ve buradan, böyle bir ırkçı söylemden hareketle Türkçe konuşmayanların Meclis'te yeri yok diyerek Dem Parti'nin parlamentoda yeri olmadığını söylüyor. Bizler çok net olarak şunları söylüyoruz. Cellatlığı ve cellatları çağrıştıracak bir anlayışın parlamentoda yeri yok. Parlamento sözün kurulduğu, parlamento siyasetin konuştuğu, parlamento savaşların ve çatışmaların, ve tüm ülkede yaşanan sorunların konuşulup çözüm bulunduğu bir siyaset alanıdır. Parlamentoyu bunun haricinde, adeta cellatları parlamentoya çağırırcasına, Kürtçe konuşanların burada yeri yoktur, Dem Partililerin burada yeri yoktur diyenlere yanıtımız çok ne olarak şudur, Biz Dem Partililer olarak, yalnız Kürtçe konuşmuyoruz, Türkçe, Arapça da konuşuyoruz. Süryanice de konuşuyoruz. Anadolu ve Mezopotamya topraklarında tüm kadim dilleri konuşan bir siyasi partiyiz. Bizim yerimiz parlamentodur. Parlamentoda yeri olmayanlar savaş çığırtkanlığı yapanlardır, çatışmaları derinleştirenlerdir. Bizim yerimiz burasıdır."

Bahçeli ne demişti?

"Dağda bayırda sınır hattında mücadele ettiğimiz hainlerin siyasi cephesi olan DEM'cilerin TBMM'de bulunmaları adalet ve hukuk garabeti, siyaset ve demokrasi ayıbıdır. Karamanoğlu Mehmet Bey 747 yıl önce bugünden sonra hiç kimse divanda dergahta mecliste ve meydanda Türkçeden başka bir dil konuşmayacak fermanı nasıl ki tutacağımız bir buyruk ise aynı şekilde hiçbir terörist veya yandaşı dağda bayırda belediyede şehirde ve de TBMM'de barınmamalı tutunmamalıdır. Terörle mücadele aslında bölücülükle mücadelenin sadece bir bölümüdür. Eli silah tutan bölücüye zararlı, buna karşılık silahsız bölücüyü zararsız kabul etmek terörle mücadelesi sekteye uğratacak en büyük gaflettir. Devlet gaflete düşmez devlet hukuk içerisinde meşru mücadelesinden asla taviz vermez. Türkiye Cumhuriyeti sınır içi güvenliğini sağladığı gibi sınır ötesi güvenliği de temine muktedirdir"

 

 

"Hatimoğulları, Bahçeli'nin Savaş Çığırtkanlığı Eleştirisine Yanıt Verdi!" haberi, 16 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 16 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hatimoğulları, Bahçeli'nin Savaş Çığırtkanlığı Eleştirisine Yanıt Verdi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hatimoğulları, Bahçeli'nin Savaş Çığırtkanlığı Eleştirisine Yanıt Verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:12 Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denizlerde!
  2. 23:11 SON DAKİKA: Süper Lig'de sürpriz gelişme! Teknik adam istifa etti!
  3. 23:11 Sindirim için en iyi meyve!
  4. 23:09 Uzmanlar öneriyor: Kelle paça yerine bunu tüketin!
  5. 23:07 Çamaşır makinesini art arda 2 kez çalıştırmamalısınız!
  6. 23:05 Kırk yaşından sonra yaşamı tamamen değişecek üç burç!
  7. 23:04 Çamaşır suyu lekesi sizi üzmesin: Çat diye çıkaran yöntem!
  8. 23:01 Dahi misin? Kibriti 20 saniyeden daha kısa sürede hareket ettirerek bunu kanıtlayın!
  9. 22:59 Yalnızlık ömrü kısaltıyor!
  10. 22:56 Uzmanlardan maske takın uyarısı: İlkbaharda geri döndü!
  11. 22:54 Mahmut Usta’nın yıllara meydan okuyan çorba tarifi!
  12. 22:53 Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor kabızlığa son veriyor!
  13. 22:51 Yemekten hemen sonra çay içmek zararlı mı?
  14. 22:43 Temmuz zammı öncesi memur ve emeklilere müjde! Yeni oranlar belirlendi
  15. 22:43 Üreticiler zor durumda! Önce gübre, şimdi de yem fiyatları artıyor
  16. 22:36 AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
  17. 22:24 Arjantin Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 50'ye indirdi
  18. 22:13 İYİ Parti'de istifa depremi: O ilçede yönetim düştü!
  19. 22:10 2 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  20. 22:07 Hatay'da deprem! Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
Politika Haberleri