Hayır ve Ötesi: Trafolara kedi kaçmaması için uyanık olacağız

Hayır ve Ötesi: Trafolara kedi kaçmaması için uyanık olacağız

Hayır ve Ötesi: Trafolara kedi kaçmaması içi... Referanduma 2 aydan az bir süre kala, 'hayır' oylarının güvenliği için kurulan 'Hayır ve Ötesi' adlı girişiminin koordinasyon üyesi Melis Akyürek, özellikle el çabukluklarına karşı "sandık ve oy güvenliğini" sağlayacaklarını...

Referanduma 2 aydan az bir süre kala, 'hayır' oylarının güvenliği için kurulan 'Hayır ve Ötesi' adlı girişiminin koordinasyon üyesi Melis Akyürek, özellikle el çabukluklarına karşı "sandık ve oy güvenliğini" sağlayacaklarını belirterek, hedeflerinin tüm sandıklara ulaşmak olduğunu söyledi. Akyürek, oyların usulüne uygun kullanılması, çalınmaması ve trafolara kedi kaçmaması için uyanık olacaklarını ifade ederek, herkesi oylarına sahip çıkmaya çağırdı. 

"Partili cumhurbaşkanlığı sistemini" de içeren anayasa değişikliğinin oylanacağı 16 Nisan'daki seçimi izlemek ve "Hayır" oylarını korumak amacıyla kurulan "Hayır ve Ötesi" referandum günü sandık güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz hafta yayınladıkları açıklamada, herkesi başkanlık planlarını boşa çıkarma mücadelesinde birleşmeye çağıran Hayır ve Ötesi, "hayirveotesi.org" sitesinde "Neden Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı. 

Hayır ve Ötesi Koordinasyonu üyesi Melis Akyürek, referandum günü sandık güvenliğini nasıl alacaklarını dihaber'e anlattı. 

'TRAFOLARA KEDİ KAÇMAMASI İÇİN UYANIK OLACAĞIZ'

Hayır ve Ötesi'ni "Hayır"ı sandıklarda koruyabilecek ve referandum sürecine kadar örgütleyecek bir yurttaş platformu olarak tanımlayan Akyürek, esas görevlerinin sandıkların ve oy güvenliği olduğunu vurguladı. Oyların usulüne uygun kullanılması, çalınmaması ve trafolara kedilerin kaçmaması için uyanık olacaklarını söyleyen Akyürek, kurdukları internet sitesi "hayirveotesi.org" başta olmak üzere sosyal medya ile oyuna sahip çıkmak isteyen yurttaşlara ulaşmak için çalıştıklarını anlattı. 

Akyürek, telefonlarının 7/24 açık olduğunu söyleyerek, yurttaşların sosyal medya, internet sitesi ve telefonlar aracılığıyla kendilerine ulaşabileceğini vurguladı. 

OYLARA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

“Biz tarafız bir çalışma yürütmüyoruz" diyen Akyürek, "Hayır" diyecek ve oyunu korumak isteyecek herkese kapılarının açık olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Ülkesine sahip çıkan, geleceğine sahip çıkmak isteyen, 15 senedir yaşananlara karşı duran herkese elbette kapımız açıktır. Herkesi 'Hayır ve Ötesi'nde görev almaya çağırıyoruz. Mahallerde köylerde ilçelerde herkesi oylarına sahip çıkmaya çağırıyoruz'' 

''BOŞ SANDIKLAR ÖNCELİĞİMİZ’

Oluşturdukları internet sitesine başvuruların yapılması için çağrıda bulunan Akyürek, internet sitesi üzerinden kendilerine başvuru yapan herkesi arayacaklarını söyledi. Avukatlardan hukuki destek alarak referandum günü nelerin yapılması gerektiği konusunda eğitim verileceğini söyleyen Akyürek, internet sitesini kurdukları günden bu yana yüzlerce başvuru aldıklarını ifade etti.

Akyürek, “30 bin kişiye ulaşmayı düşünüyoruz ama hedefimiz tüm sandıklara ulaşmak. Boş kalan sandıklar ise önceliğimizdir'' dedi. 

Boş sandık bırakmamak için çalıştıklarını ifade eden Akyürek, sandık günü işlerinin çok yoğun olacağını söyledi. Akyürek, avukatlara da hukuki destek için kendilerine ulaşmaları yönünde çağrıda bulundu. Sandık kontrolünde gözlerinin açık olacağına vurgu yapan Akyürek, özellikle de el çabukluklarına karşı dikkatli olarak "sandık" ve "oy güvenliğini" sağlayacaklarının altını çizdi. 

''BÖLGEDEKİ SEÇİMLERDEN ENDİŞELİYİZ’

Bölge halkının sandıklarına sahip çıkacağını bildiklerini ifade eden Akyürek, tüm bunlara rağmen bölge de yaşananlardan dolayı endişeli olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Darma dağın edilmiş şehirlerde seçim günü nasıl bir referandum süreci olur endişe verici bir durum. Ama bölge halkının sandıklara sahip çıkacağına da güveniyoruz. Orada da trafolara kedi kaçar mı, silahların altında mı yapılır şuan tahmin edemiyorum ama sakin ve stabil geçmesini isterim, fakat bu konuda endişeliyiz.''

"Hayır ve Ötesi: Trafolara kedi kaçmaması için uyanık olacağız" haberi, 23 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hayır ve Ötesi: Trafolara kedi kaçmaması için uyanık olacağız haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hayır ve Ötesi: Trafolara kedi kaçmaması için uyanık olacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  2. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  3. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  4. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  5. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  6. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  7. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  8. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  9. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  10. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  11. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  12. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  13. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  14. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  15. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  16. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  17. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  18. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  19. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  20. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
Gündem Haberleri