Hayır ve Ötesi’ne yoğun katılım

Hayır ve Ötesi’ne yoğun katılım

Hayır ve Ötesi’ne yoğun katılım Türkiye, 16 Nisan'da sandığa gidecek ve başkanlık sistemini öngören Anayasa değişikliğini oylayacak. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri propaganda sürecine başladı. Yapılan mitingler, gösteriler, paneller, yüz yüze...

Türkiye, 16 Nisan'da sandığa gidecek ve başkanlık sistemini öngören Anayasa değişikliğini oylayacak. Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri propaganda sürecine başladı. Yapılan mitingler, gösteriler, paneller, yüz yüze görüşmeler ve daha pek çok yöntemle oluşumlar seçmenin oyunu kendi tarafına yönlendirmeye çalışıyor. Tarafı 'Hayır' safında olan ve söz konusu çalışmalara katılan 'Hayır ve Ötesi Platformu', cuma günü yapılan basın açıklamasıyla referandum sürecine aktif olarak dahil olacaklarını ilan etti. Platform, hedefini 'Hayır' oylarını artırmak ve korumak şeklinde açıklıyor. Sandıkta müşahit olmak isteyenlere eğitimler veren 'Hayır ve Ötesi'ne kısa sürede binlerce başvuru iletildi. Doğrudan platformun gönüllüleriyle iletişime geçerek ya da internet sitesi üzerinden temas edilerek yapılan başvurularda rekor İzmir'e ait.

Platform içinde yer alanların arasında bir hiyerarşi oluşmaması yönünde karar alması nedeniyle kendini 'Hayır ve Ötesi Gönüllüsü' olarak tanıtan ve ağırlıklı olarak merkezi çalışmaları koordine eden Doğan Ergün, platformun çalışmaları hakkında Haberekspress’ten Gökay Akgün’e bilgi verdi.

İzmir'den kısa sürede gelen yüzlerce başvurunun artarak devam edeceğine inandığını kaydeden Ergün'ün ifadeleri şöyle: “Geçmişteki seçimlerde sandıkta oyları korumak için çalışmış pek çok arkadaşımızla birlikte uzun süredir referandum odaklı bir platform oluşturmak amacıyla çaba gösteriyorduk. Bunun sonucunda geçtiğimiz cuma günü 'Hayır ve Ötesi'nin faaliyete başladığını, yaptığımız basın açıklamasıyla ilan ettik. Birlikte çalıştığımız arkadaşların bir kısmı, daha önceki seçimlerde de farklı platformlardaydı. Hatta ciddi bir kısmı Oy ve Ötesi ile çalışıyordu. Ancak onlar bu seçimde tarafsız kalacaklarını açıkladılar ve gönüllülerini siyasi partilere yönlendirdiler. Biz, Oy ve Ötesi'nden bağımsız bir hareketiz. Hepimizin geleceğinin oylanacağı bu kadar önemli bir seçimde tarafsız olmayı doğru bulmuyoruz, hatta kesinlikle demokrasiden ve özgürlükten tarafa olunması gerektiğini savunuyoruz. Bu nedenle harekete geçtik ve gönüllüler edinmeye başladık. 17 Şubat Cuma gününden bu yana başvuru kabul ediyoruz. Platformu kuran arkadaşlarımızın haricinde büyük kısmı internet sitemizden olmak üzere, çok kısa sürede binlerce gönüllülük talebi aldık. Şu anda Hayır ve Ötesi adına çalışmak isteyen en fazla gönüllü başvurusu da İzmir'den geldi. Açıkçası İzmir'in bu alanda rekortmen olması bizi şaşırtmadı. Birçok muhalif bileşenin aktif olarak faaliyet gösterdiği bir şehirde, 'Hayır' oylarını korumak ve artırmak isteyen çok sayıda gönüllü olması gayet doğal. Bu durumun böyle kalmayacağını, gönüllü olmak isteyenlerin sandığa gideceğimiz güne kadar misliyle artacağını biliyoruz.''

HUKUKA UYGUNLUK

Sandıkta 'Hayır ve Ötesi' adına görev yapmak isteyen bazı kişilerin bu durumun 'fişlenmeye' yol açacağı için tedirgin olduklarını ifade eden Ergün, 'Biz, tamamen hukuk içinde, yasaların bize izin verdiği şekilde çalışan bir platformuz. Hiçbir faaliyetimizde hukuk dışı bir unsur bulunması mümkün değil. Sandıkta müşahitlik yapmak da, tıpkı oy kullanmak gibi bir vatandaşlık görevidir. 'Hayır ve Ötesi' de vatandaşların bu görevini yerine getirmesine aracılık ediyor. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve 'Hayır' safında yer alan çok sayıda oluşumla temas halindeyiz. Referandum gününe kadar irtibatı artırmak ve 16 Nisan'da gönüllülerimizle tam korrdinasyon içinde 'Hayır'ları korumak istiyoruz. Sahada çalışmalar yapan arkadaşlarımız, şimdiye kadar baskılarla karşılaştı. Bu baskılar resmi kurumlardan gelebildiği gibi, bizden ayrı düşünen topluluklar tarafından da yapılıyor. Gönüllülerimiz, bunlara rağmen hukuk içinde çalışmaya devam ediyorlar. Şimdiye kadar, bize iş yaptırmayacak bir baskıyla karşı karşıya kaldığımızı söyleyemem. Elbette seçim gününe kadar neler olur bilemiyoruz ama hukukun dışına çıkılarak gönüllülerimize müşahitlik yolunun kapatılacağı gibi senaryoları gerçekleşebileceğine inanmak istemiyoruz. Böyle bir durumun yaşanması halinde de hemen harekete geçebilmek için gerekli hazırlıkları yapıyoruz' dedi.

'Hayır ve Ötesi' gönüllüsü olmak için 'hayirveotesi.org' adresinden başvuru yapılabiliyor.

"Hayır ve Ötesi’ne yoğun katılım" haberi, 21 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hayır ve Ötesi’ne yoğun katılım haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hayır ve Ötesi’ne yoğun katılım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  2. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  3. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  4. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  5. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  6. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  7. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  8. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  9. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  10. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  11. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  13. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  14. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  15. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  16. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  17. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  18. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  19. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  20. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
Gündem Haberleri