Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda ... Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyonun ikinci yarıda düşeceğini açıkladı. Türkiye'nin hedefleri arasında %36'lık enflasyonun azaltılması var. Şimşek, enflasyonla mücadelenin öncelik olduğunu vurguladı ve Orta Doğu'daki gerilime de dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyareti sırasında enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İkinci yarıda enflasyonda düşüş öngördüğünü belirten Şimşek, Türkiye'nin hedeflerine odaklanarak önümüzdeki yıllar için planlarını paylaştı. Ayrıca, enflasyonla mücadelenin ekonomik programlarının merkezinde olduğunu ve Orta Doğu'daki gerginliğin ekonomiye etkilerine de değindi.

ABD'de temaslar gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun ikinci yarıda düşmeye başlayacağını belirtti. CNN International'dan Richard Quest'e konuşan Şimşek, Türkiye'nin enflasyon hedeflerine vurgu yaptı. Bakan, "Enflasyon hedefimiz bu yılın sonunda %36, gelecek yıl %14 ve 2026 için %9" dedi.

Şimşek, katıldığı programda şunları söyledi: "Enflasyonla mücadele zaman alır, para politikası gecikmeli olarak etki gösterir. Ancak düşüşü göreceğiz. Önümüzdeki üç yılda fiyat istikrarını sağlamak için gereken adımları attık."

Enflasyonla mücadelenin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Şimşek, "Seçim sonrası program daha fazla destek buldu çünkü halkın mesajı nettir: Enflasyonu düşürün. Enflasyon, vergilendirme biçimleri arasında en ağırıdır ve gelir eşitsizliğinin temel sebebidir. Dolayısıyla enflasyonu düşürmek, ekonomik programımızın merkezindedir" şeklinde konuştu.

"Mali disiplini yeniden tesis ettik ve büyümeyi sürdüreceğiz" diyen Şimşek, "Uzun vadede büyüme ile enflasyon arasında taviz vermedik. Enflasyonu düşürdüğümüzde, Türkiye'nin büyüme oranını artırdık. Sürdürülebilir yüksek büyümenin temelinde fiyat istikrarı yatar" ifadelerini kullandı.

Orta Doğu'daki yüksek gerilimin ekonomiye etkilerini de değerlendiren Şimşek, İsrail'e tepki göstererek, "Bu durum, enerji fiyatlarını etkileyebilir ve tedarik zincirlerinde aksamalara yol açabilir. Uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmediği takdirde, radikalleşme riski artar. Bu nedenle dünya harekete geçmeli ve İsrail'in uluslararası insancıl hukuka saygı göstermesini sağlamalıdır" şeklinde konuştu.

 

"Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak" haberi, 24 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonda İkinci Yarıda Düşüş Başlayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
  2. 00:35 Ünlü Otel Zinciri İflas Bayrağını Çekti, Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı!
  3. 00:27 Alex de Souza Türkiye'ye Geri Dönüyor, Yeni Takımı Şaşırttı!
  4. 00:24 'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
  5. 00:13 Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
  6. 00:06 Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
  7. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  8. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  9. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  10. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  11. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  12. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
  13. 22:58 Amatör Lig takımlarının taraftarları birbirine girince maç iptal edildi!
  14. 22:58 WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
  15. 22:52 Sakaryaspor’da Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı!
  16. 22:44 Okan Buruk'tan zafer açıklaması!
  17. 22:38 Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
  18. 22:37 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun açıklamalar yaptı!
  19. 22:35 Emekliye Temmuz için kara haber: O emeklilerin maaşına zam yok!
  20. 22:31 Saf duygulara sahip 3 burç: Diğer insanlara karşı çok iyi niyetliler
Ekonomi Haberleri