Hazine ve Maliye Bakanlığı kişiye özel test merkezi kurdu iddiası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kişiye özel test merkezi kurdu iddiası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kişiye özel test ... Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası'nın Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın özel test merkezi kurduğunu iddia etti ve bakanlık önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 3 Eylül günü ilgili birimlere gönderilen yazıda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 7 Eylül günü gerçekleşecek programa katılacak personelin koronavirüs testi yaptırması istendi. Bakanlık, bu testlerin bugün 09.00-17.00 saatleri arasında Emek Yerleşkesi Sağlık Birimi’nde gerçekleşeceğini duyurdu. Personelin, Bakanlığın görevlendirdiği yetkiliye “Test yaptırdım” diye Whatsapp ya da mail üzerinden mesaj atacağı belirtildi. Büro- İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi ve sendika üyeleri bugün Bakanlığın önüne giderek durumu protesto etti. Başkan Hamzaçebi, kamuda çalışan personelin koronavirüse karşı alınması gereken önlemlerle ilgili talebinin kabul edilmediğini söyleyerek, “Emekçilere insan olarak değer verilmemiş, pandemi ile baş başa bırakılmıştır. Bu konuda en duyarsız kurumların başında Hazine ve Maliye Bakanlığı gelmektedir” dedi. Memur kenti Ankara’daki koronavirüs vakalarında yaşanan artışı hatırlatan Hamzaçebi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda görevli personelin durumuyla ilgili “Halk ile iç içe çalışan ve pandemi dönemi boyunca özveriyle görev yapan, devlete vergi toplayan maliye emekçileri arasında Ankara’da çokça Kovid-19’a yakalanmış arkadaşlarımız bulunmaktadır” diye bilgi verdi.

‘ALLAH’TAN ÜMİDİN KESİLMEMESİ GEREN BİR DURUM YAŞANMAKTADIR’

Bakanlığın rahatsızlanan personele test yaptırmayarak evine gönderdiğini ileri süren Hamzaçebi, şunları belirtti: “Şu anda Başkent Vergi Dairesinde aynı serviste birlikte çalıştığım yandaş ve sarı sendikalardan birisinin üyesi olan ve sahip çıkılmayan mesai arkadaşım Ankara Hastanesinde yoğun bakımda yatmaktadır. En son aldığımız bilgiye göre ciğerin tamamen bittiği, tıbben yapacak bir şeyin olmadığı, sadece kalbin çalıştığı ve ne zamana kadar dayanacağının bilinmediği, Allah’tan ümidin kesilmemesi gereken bir durumda olduğu süreci yaşamaktadır. Aynı dairede 5 den fazla kişinin pandemiye yakalandığı ve evine gönderildiği, bu arkadaşlar ile birlikte yakın çalışan kişilerin evine gönderilip karantina altında alındığı ve test mest yapılmadığını bilmenizi isteriz.”

‘TEST MERKEZİ KİME HİZMET VERİYOR’

Bakanlığın ‘ödenek yoksunluğunu’ gerekçe göstererek, koruyucu önlemleri almadığının altını çizen Hamzaçebi, “Vergi dairelerine dezenfektan malzemeleri, sıvı savun, peçete, havlu gibi malzemeler göndermeyen bakanlık buraya test merkezi kurmuş. Buradan bakanlık yetkililerine sesleniyoruz. Bu test merkezi kimlere hizmet veriyor? Bizlerin topladığı vergilerle kuruma ve kamuya ait sağlık merkezinde belirli kişilere özel testler yapılmasını kabul etmiyoruz. Kamu çalışanları olarak kuruma ait sağlık merkezinde bizlere de Kovid-19 testinin yapılması için buradayız” diye konuştu.

"Hazine ve Maliye Bakanlığı kişiye özel test merkezi kurdu iddiası!" haberi, 06 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı kişiye özel test merkezi kurdu iddiası! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı kişiye özel test merkezi kurdu iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 12 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:16 Altın sahipleri sakın paniklemeyin, kötü haber var!
  2. 00:14 12 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  3. 22:13 Arda Güler gollerine devam ediyor: Real Madrid Granada'yı 4-0 mağlup etti
  4. 22:12 Hamas'tan yeni açıklama: "İsrail soykırımda ısrarcı"
  5. 22:08 Tarım Bakanlığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı
  6. 22:01 Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
  7. 21:34 Cristiano Ronaldo, Avrupa'ya Dönüş Biletini Aldı!
  8. 20:53 Real Madrid'de Arda Güler rüzgarı esmeye devam ediyor: Bir gol daha attı!
  9. 20:52 Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!
  10. 20:49 Yapılmayacağı söylenen asgari ücret zammı için tarih verildi. Ünlü SGK uzmanı açıkladı!
  11. 20:43 Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
  12. 20:23 Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
  13. 20:21 POS Gelirlerinde Kayıt Dışı İnceleme: 3.662 Kişi 5 Milyar Lira Geliri Beyan Etti
  14. 20:16 Honda'nın 2023 Performansı ve 2024 Beklentileri
  15. 20:11 Mersin Arıcıları Uyarıyor: Ucuz Balın Gerçek İçeriği Şaşırtıyor!
  16. 20:08 Now TV'de finali iddia edilen dizinin heyecanlandıran haberi: Güçlü kadro ile dikkat çekiyor
  17. 20:06 İstanbul'da Benzin İstasyonu Operasyonu: 90 Milyon TL'lik Vergi Kaçağı Ortaya Çıktı
  18. 20:00 Kedi Kumu Siparişi Kavgası: Kargo Şubesinde Delik Paket Krizi!
  19. 19:56 Beşiktaş, Rachid Ghezzal İle Yollarını Ayırıyor
  20. 19:51 Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi
Politika Haberleri