Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın İthalatında Düzenleme:Belirli Günlerde Talepler Karşılanacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın İthalatında Düzenleme:Belirli Günlerde Talepler Karşılanacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın İthala... Türkiye'de altın talebi patlaması yaşanırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı, piyasalardaki arz sorununu çözmek için Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti. Yeni düzenleme ile sadece belirli günlerde talep alınacak.

Türkiye'de altın talebinin artmasıyla birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı, piyasalardaki arz sorununu çözmek için Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti. Yeni düzenleme ile talepler belirli günlerde karşılanacak.

Son yıllarda yüksek enflasyonun etkileriyle birlikte, Türkiye'deki yatırımcılar ve özel şirketler, birikimlerini güvenli liman olan altın üzerinde değerlendirmeyi tercih etmektedir.

2024 yılında tüm yatırım araçlarını geride bırakarak hızla yükselen altın, talep patlaması yaşamaktadır. Küresel risk faktörlerinin artmasıyla birlikte, milyarlarca dolarlık sermayeye sahip şirketler ve bireysel yatırımcılar da dahil olmak üzere varlık sahipleri, emtialara yönelmektedir.

Bu durum, Türkiye'deki altın piyasalarında bile talebin karşılanamamasına yol açarken, darphanelerin sarrafiye altın üretimindeki yetersizliği nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni kısıtlamalar getirilmiştir.

ALTIN SAHİPLERİ İÇİN YENİ KISITLAMA

Yeni ekonomi yönetimi, 28 Mayıs'ta göreve geldikten sonra altın ithalatına vergi uygulaması getirmiş ve kuyumculuk ile mücevher sektöründe kota kısıtlamaları başlatmıştı.

Ancak alınan bu önlemler ekonomiyi soğutmada yeterli olmadığı için, Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, piyasalardaki altın arzı sorununu çözmek amacıyla Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildiğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu adımıyla, altın işlemlerine yönelik daha fazla kısıtlamaların gelebileceği belirtilirken, 3. sınıf ülkelerden işlenmemiş altın ithalatına yönelik yeni kısıtlamaların beklenildiği ifade edilmektedir.

YALNIZCA BELİRLİ GÜNLERDE TALEPTE BULUNULABİLECEK

Bakanlık, serbest altın ithalatına yönelik getirilen kısıtlamalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu uygulama kapsamında; Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuyum işletmeleri, ilgili ayın ilk 3 iş günü içinde (örneğin Nisan ayı için 1-2-3 Nisan tarihleri arası) T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerine yetki belgeleriyle birlikte ya da o [email protected] e-posta adresine yetki belgelerinin taranmış kopyalarıyla birlikte işlenmemiş altının kilogram olarak miktarını belirterek başvuruda bulunmalıdır.

-Banka, ilgili kuyum işletmesine satın alabileceği miktarı bildirecektir (örneğin Nisan ayı için 4 Nisan tarihinde). Ardından kuyum işletmesi, 3 iş günü içinde (örneğin Nisan ayı için 5-8-9 Nisan tarihleri arası) bankaya ödeme yapmalıdır. Ödemelerin yapılmasının ardından ilgili banka, işlenmemiş altın ithalatını gerçekleştirerek hak sahiplerine İstanbul'daki şubelerinde teslim edecektir."

"Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın İthalatında Düzenleme:Belirli Günlerde Talepler Karşılanacak!" haberi, 27 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın İthalatında Düzenleme:Belirli Günlerde Talepler Karşılanacak! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Altın İthalatında Düzenleme:Belirli Günlerde Talepler Karşılanacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  2. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  3. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  4. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  5. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  6. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  7. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  8. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  9. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  10. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  11. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  12. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  13. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  14. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  15. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  16. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  17. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  18. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  19. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  20. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
Ekonomi Haberleri