Haziran çağırdı, binler buluştu!

Haziran çağırdı, binler buluştu!

Haziran çağırdı, binler buluştu! Birleşik HAZİRAN Hareketi'nin "Yapabiliriz, birlikte başarabiliriz" çağrısıyla Kartal Stadyumu'nda düzenlediği büyük buluşma başladı.'HIRSIZ KATİL ERDOĞAN' SLOGANLARIÖzgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını...

Birleşik HAZİRAN Hareketi'nin "Yapabiliriz, birlikte başarabiliriz" çağrısıyla Kartal Stadyumu'nda düzenlediği büyük buluşma başladı.

'HIRSIZ KATİL ERDOĞAN' SLOGANLARI

Özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, açılış konuşması sık sık "Hırsız katil Erdoğan" sloganlarıyla kesildi.

NEJAT YAVAŞOĞULLARI SAHNE ALDI
Etkinlikte ilk sahne alan sanatçı Nejat Yavaşoğulları oldu. Katılımcılar, Yavaşoğulları'nın ardından sahneye çıkan Erdal Güney'in 17-25 Aralık yolsuzluklarını konu alan 'Babacım' şarkısıyla coşku dolu anlar yaşadı.

haziran4.jpg

Etkinlikte konuşma yapmak üzere sahneye çıkan HTKP Genel Başkanı Erkan Baş, "Tarikatların, cemaatlerin, Ensar'ın yetiştirdiği tacizciler, tecavüzcüler, katiller, hırsızlar varsa bu ülkenin devrimci hareketinin yetiştirdiği Haziran çocukları da var. İşte buradayız." diyerek sözlerine başladı.

Baş; "Türkiye büyük bir hesaplaşmaya doğru gidiyor. Ya çetelerin, tetikçilerin yönettiği ülke olacak, ya da biz bu katillerin iktidarına son vereceğiz. Aylardır başkanlık tartışması yapıyorlar. Sanıyorduk ki devlet başkanlığı tartışması yapıyorlar. İki gün önce bir gazeteciye kurşun sıkıldı. Meğer bunlar otopark mafyasıymış. Bu ülkeyi ABD'nin eyaleti haline getirmek isteyen kim var. Halkın ekmeğine, özgürlüğüne göz koyan kim varsa önce laiklik karşıtlığı yapmıştır. Birleşik HAZİRAN Hareketi bu ülkede laikliğin teminatıdır. Tek bir devrimci kalana kadar bu kavgayı devam ettireceğiz" ifadeleriyle devam etti.

haziranicerik3.jpg

"Bu ülkede eşit, özgür, kardeşçe yaşayacağımız laik bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz" diyen Baş, "Birlikte olursak bu ülkeyi bu yamyamlara teslim etmeyiz" ifadelerini kullandı.

Erkan Baş'ın ardından sahneye gelen Cumartesi Anneleri ile Ankara ve Suruç Katliamlarında yaşamlarını yitirenlerin yakınları ve yaralananlar söz alarak yitirilenler anısına 'mücadeleye devam' vurgusu yaptılar.

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Tekin Aslan'ın eşi Nebahat Aslan "Az önce eşim yoldaşım Tekin'in mezarından geldim. Ona söz verdim. Katilleri hesap verene kadar yaşamımız normale dönmeyecek. Hesabını sorana kadar mücadeleyi vereceğiz" dedi.

haziranicerk2.jpg

SOMALI MADENCİ YAKINI: BİZE ANNELER GÜNÜ YOK

Sahneden söz alan Soma'da yaşamını yitirmiş bir madencinin yakını ise; "Bugün anneler günü ya, bize anneler günü yok. Çünkü yetiştirdiğimiz evlatlarımızı ya işte öldürüyorlar ya da bize oy verirseniz kan dökülmez diyenler öldürüyor" ifadelerini kullandı. Madenci yakını "Artık çocuklarımızın kanını emdirmeyelim. Buna dur diyelim." çağrısı yaptı.

Etkinlik Cahit Berkay, ardından Marsis'in ezgileriyle coşku içinde devam etti.

FİLİZ KERESTECİOĞLU: FAŞİZME KARŞI BİRLEŞMELİYİZ

?HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da "Diktatör tek başına yönetmeye ve aynı zamanda İslam aleminin halifesi olmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz" diyerek laikliğin gerçek anlamıyla kurulacağını vurguladı. Kerestecioğlu; "Bütün inançların yan yana özgürce yaşayabildiği bir ülke olacak. Bunu hep birlikte kuracağız" dedi

Kerestecioğlu sözlerini; "Tüm katliamların hesabını sorup katliamcıları yargılayacağız. Faşizme karşı birleşmeliyiz. Faşizme karşı omuz omuza" ifadeleriyle noktaladı.

CERATTEPE KAZANACAK

Kerestecioğlu'nun ardından söz alan Cerattepe direnişçisi Sercan Dede, 2011'de Hopa halkının HES'lere karşı eyleminde polisin biber gazlı saldırısı sonucunu yaşamını yitiren öğretmen Metin Lokumcu'yu anarak konuşmasına başladı. Dede, "Cerattepe'yi Mehmet Cengiz'e teslim etmemek için mücadelemizi büyük kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

İktidarın gerici politikalarına karşı güçlü bir ses çıkarmaya hedefleyen buluşmada çok sayıda sanatçı sahne alırken etkinlik alanında çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

haziranicerk.jpg

Çağrıya ses veren sanatçılar arasında Feridun Düzağaç, Kardeş Türküler, İlkay Akkaya, Marsis & Cahit Berkay, Nejat Yavaşoğulları ve Erdal Güney de yer alıyor.

Omuz verelim, bir araya gelelim… Geleceğimizi karartmak isteyenlere inat çocuklarımızla, dostlarımızla birlikte, 8 Mayıs’ta Kartal’da, Gezi’yi unutma diyelim, umuda şarkılar söyleyelim'' şeklinde ifade edilen çağrıda iktidarın gerici politikalarına karşı güçlü bir ses çıkarılması hedefleniyor.

"Haziran çağırdı, binler buluştu!" haberi, 08 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Haziran çağırdı, binler buluştu! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Haziran çağırdı, binler buluştu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri