HDP 4’üncü olağan kongresini gerçekleştiriyor! Demirtaş ve Yüksekdağ’dan mesaj:Nuh'un gemisi dimdik ayakta

HDP 4’üncü olağan kongresini gerçekleştiriyor! Demirtaş ve Yüksekdağ’dan mesaj:Nuh'un gemisi dimdik ayakta

HDP 4’üncü olağan kongresini gerçekleştiriyo... Halkların Demokratik Partisi, 4'üncü olağan kongresini “Geleceğe yürüyoruz” sloganıyla ve geniş bir katılımla Ankara'da gerçekleştiriyor.Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4'üncü Olağan Kongresi, “Geleceğe yürüyoruz”...

Halkların Demokratik Partisi, 4'üncü olağan kongresini “Geleceğe yürüyoruz” sloganıyla ve geniş bir katılımla Ankara'da gerçekleştiriyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4'üncü Olağan Kongresi, “Geleceğe yürüyoruz” sloganıyla Ankara Spor Salon’unda, geniş bir katılımla gerçekleştiriliyor.

Katılımcılar sabah 05.00’ten itibaren 3 ayrı arama noktasından geçerek salona girdi. Kongre salonuna “Güçlü yerel demokrasi ve yerinden yönetim”, “Kadına şiddete son”, “Doğanın sömürüsüne son, ekolojik toplum ve yaşam”, “Tecride son”, “Ya kanal ya İstanbul”, “Tüm inançlara özgürlük, Alevilere eşit yurttaşlık”, “Çocuk istismarına, tacize ve tecavüze son” gibi Türkçe, Kürtçe ve İngilizce pankartlar asıldı.

Kongreye yurtiçinden ve yurtdışından pek çok konuk katıldı. HDP'nin bugüne kadar gerçekleştirdiikleri arasında en geniş katılımlı yabancı delegasyonun yer aldığı kongreye 28 farklı ülkeden konuk katıldı. 1018 delegeni katıldığı ve bir gün sürecek olan kongrede HDP eş genel başkanları ve 100 asil, 50 yedek olmak üzere 150 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu, Uzlaştırma Kurulu gibi yetkili organlar seçilecek.

"HDP KAZANACAK, HALKLAR KAZANACAK"

HDP'nin 4. olağan kongresi açılışından bir fotoğraf.

Kongrede açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış yaptı. Barış, “Bu buluşma herkese cevap olacak şekilde güçlü bir çıkış olacaktır. Tarihin bu önemli kavşağında Serhat’tan Amed’e, Karadeniz’e, Avrupa’dan Avustralya’ya ve tüm Kürdistan’a selamlarımızı gönderiyoruz. Bütün yoldaşlarımızı bir kez daha selamlıyoruz. Sizlere sözümüz olsun ki HDP kazanacak, halklar kazanacak” dedi.

"ÇARE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEDİR"

Kongrede Mehmet Rüştü Tiryaki ile birlikte Divan Eş Başkanlığı’na seçilen Tülay Hatimoğulları, yaptığı konuşmada “Çare demokrasi güçlerindedir” dedi. Hatimoğulları, “Bizler kongremizi özgürlüklerin, insan haklarının kangrenleştiği bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Yoksulluk derinleşiyor. Kadına yönelik şiddet artıyor. Kürt sorununda çözümsüzlüğü, şiddeti dayatan zihniyet Irak'ta, Suriye'de savaşı ve şiddeti halklara reva görüyor. Bizler halklar olarak, bu ülkenin ezilenleri olarak çaresiz değiliz. Çare demokrasi güçlerinin bileşkesidir, yarattığı sinerjidir” diye konuştu.

HDP'nin 4. olağan kongresi açılışından bir fotoğraf.
 

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’IN MESAJI OKUNDU

HDP’nin Kongresi’nde önceki dönem eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın mesajı okundu. “Partimiz HDP kurulduğu günden bu yana Türkiye halkalarının büyüyen umudu haline geldi” ifadelerine yer verilen mesajda HDP Nuh’un Gemisi’ne benzetildi. “HDP kasırganın, selin tufanın ortasında ayakta kalmış bir Nuh’un gemisi” ifadelerine yer verilen mesajda şunlar kaydedildi:

“Bu gemi yeni yaşamı kurmak üzere ağır ağır yanaşıyor limana. Biliyoruz yolculuk çok çetin geçti. Gemimiz ağır darbeler aldı. Kaptanlarımız, deneyimli mürettebatımızla birlikte tutuklandı. Ne kaptan köşkü boş kaldı ne de makine dairesi. Nemrud’un partisi şimdiden üç parçaya bölündü ama Nuh’un gemisi dimdik ayakta. Bu gemiyi inşa edene de yürütene de aşk olsun. Şimdi hedef halkın iktidarını kurmaktır. Zindandayız şimdi ama bilin ki yüreğimiz yangın yeri. Gençler biz direnmeyi sizden öğrendik. Dik durmayı sizden kadınlar, analar. Yüreğimiz ruhumuz sizlerle. Her birinize ayrı ayrı kucak dolusu selamlarımızı gönderiyoruz. Yolun açık rüzgarın bol olsun Halkların Demokratik Partisi.”

ADNAN SELÇUK MIZRAKLI: DÜŞLERİMİZİ GERÇEKLE BULUŞTURACAĞIZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı iken yerine kayyum atanarak tutuklanan Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, kongreye yolladığı mesajında mücadele vurgusu yaptı.

Mızraklı, tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Cezaevinden kongreye gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Gri bulutlarla dünyamızın ve yaşamımızın çevrelendiği bu günlerde, zorlu bir süreçten geçiyoruz.

Darağaçlarının kurulması için yalanlar lazımdı. Zindan bahçesine mezarlıklar lazımdı. işte tüm bunları kabullendirmek için ise makyajlı sloganlar lazımdı. Makyajlı sloganlar ile bizleri korkutmak istiyorlar.

Sur'da yıkılan tarihtik, Cizre'de yakılan insanlık. Hasankeyf ile sular altında bırakılmak istendik. Zorlu yollar, umutsuz düşler ile çevrilmek istendik.

İşte böylesi bir süreçte bizler de geleceğe yürümek için yeni bir kongreye gidiyoruz. Evet, eksikliklerimiz oldu, yapamadıklarımız oldu ama hiç bir zaman umutsuzluğumuz olmadı. Her koşulda yüreklerimizde isyanı ve umudu büyüttük. Bu kongre ile de halklarla daha da güçlü bir şekilde buluşturarak başaracağız. Hakikatin arayışçılarına yoldaş olmak için burada bugün toplandık. Çünkü hakikat değerlidir ve uğrunda bedeller vermeyi gerektirir. Bizlerde hiçbir zaman bedel ödemekten kaçınmadık. Bizler Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır diyenlerin ardıllarıyız. Bizler Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Mazlumların, Kemallerin yoldaşlarıyız.

Bu kongre, geleceğe birlikte yürümenin sevinciyle gri bulutları dağıtacağımızın başlangıcı olacaktır. suya düşen cemreyi, yaşamımıza da düşürerek, umudu harlandıracağız.

'Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır' felsefesiyle aydınlanan ve aydınlatan siz tüm dostları saygıyla selamlıyorum, birlikte kazanacağız."

"HDP 4’üncü olağan kongresini gerçekleştiriyor! Demirtaş ve Yüksekdağ’dan mesaj:Nuh'un gemisi dimdi." haberi, 23 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP 4’üncü olağan kongresini gerçekleştiriyor! Demirtaş ve Yüksekdağ’dan mesaj:Nuh'un gemisi dimdi.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP 4’üncü olağan kongresini gerçekleştiriyor! Demirtaş ve Yüksekdağ’dan mesaj:Nuh'un gemisi dimdi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
Politika Haberleri