HDP cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Demirtaş'tan ilk mesaj

HDP cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Demirtaş'tan ilk mesaj

HDP cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Demirtaş... HDP, tutuklu durumdaki eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığını, bugün İstanbul ve Diyarbakır’da eşzamanlı olarak düzenlenecek etkinliklerle açıklıyor.Mardin Büyükşehir Belediyesi eski...

HDP, tutuklu durumdaki eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığını, bugün İstanbul ve Diyarbakır’da eşzamanlı olarak düzenlenecek etkinliklerle açıklıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında tutuklu durumdaki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı. Türk, "Bir baskın seçimle karşı karşıyayız. Bizler geçmişten bugüne kadar bütün zorlukları aşarak devrimci, demokrat bir mücadelenini ferdi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Biz makam ve mevki için bu mücadeleyi vermiyoruz. Çok değerli dostum, yoldaşım Selahattin Demirtaş makam, mevki için cumhurbaşkanı adayı değil, halkının mücadelesine, demokrasi mücadelesine, özgürlük mücadelesine katkı sunmak için adaydır." dedi.

"EN İLKELİ İTTİFAK, KÜRTLERİN KENDİ ÖZ İTTİFAKIDIR"

Türk'ün ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan kürsüye geldi. Buldan söyledi:

Bugün burada önemli bir süreç ve dönemin tarihi açıklamasını yapacağız. Adayımız Edirne F tipi hapishanesinde rehin tutulan Sayın Selahattin Demirtaş’ tır. En ilkeli ittifak Kürtlerin kendi öz ittifakıdır. Kürtleri muhatap olarak kabul etmeyenler şunu bir kez daha görsün ki Kürt halkı yalnız değildir, birlik ve beraberliğini oluşturmuştur. İşte bugün Amed bunun ispatıdır.

Demirtaş adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Selahattin Demirtaş adaylığına ilişkin şu mesajı paylaştı: Bana düşen şey, bedeli ne olursa olsun sizlerin duruşuna layık olmaktır. Bütün baskılara, tehditlere ve saldırılara rağmen, yüreği benimle birlikte atan milyonların bu erdemli duruşu göstermiştir ki, 6 milyon kuşinin sığabileceği bir hücre henüz icat edilmedi. Şimdi, benim elim de kolum da, sesim de, nefesim de sizsiniz; gençlerdir, kadınlardır. Zorlu ve adaletsiz bir seçim kampanyası olacağına kuşku yok. Ama yılmak yok. Geri adım atmak yok. Beni değil, yeni yaşamın güzelliğini herkese anlatmalısınız. Bir arada, barış içerisinde, kardeşçe ve eşitçe yaşamanın ne kadar güzel olacağını anlatmalısınız. Göreceksiniz, 24 Haziran seçimlerinin en güzel sürprizi biz olacağız. İkinci turda kimi destekleceksiniz diye soranlara, büyük bir özgüvenle şunu söyleyin: Biz ikinci turda da Demirtaş'ı destekleyeceğiz. Peki siz kimi destekleyeceksiniz? Buna inanın ve yapalım.

SEÇİM SLOGANLARI

HDP Demirtaş için seçim sloganı olarak, Türkçe, "Yurttaş, arkadaş, yoldaş, Demirtaş", Kürtçe ise, "Tu Dıkarî'' (Yapabilirsin) ve “Mırovekî Baş Demirtaş'' (İyi İnsan Demirtaş) ifadelerini belirledi.

İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Abbasağa Parkı'nda hazırlıklar tamamlandı. HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ayhan Bilgen, Ertuğrul Kürkçü, Mithat Sancar ve Dilân Dirayet Taşdemir de Abbasağa Parkı'na geldi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN YENİ FOTOĞRAFLARI
HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, resmi adaylık açıklaması sonrası Mezopotamya Ajansı Demirtaş'ın 3 ayrı fotoğraf da yayınladı. Kaldığı koğuşta çekilen fotoğraflarda Demirtaş’ın çalışma masası olarak kullandığı plastik masa üzerinde kitap ve çalışma notları görülüyor.
demirtas-003.jpgdemirtas1-001.jpgdemirtas3.jpg

"HDP cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Demirtaş'tan ilk mesaj" haberi, 04 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HDP cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Demirtaş'tan ilk mesaj haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP cumhurbaşkanı adayını açıkladı: Demirtaş'tan ilk mesaj 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  2. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  3. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  4. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  5. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  6. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  7. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  8. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  9. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  10. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  11. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  12. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  13. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  14. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  15. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  16. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  17. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  18. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  19. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  20. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
Gündem Haberleri