HDP elindeki anket sonuçlarını açıkladı...

HDP elindeki anket sonuçlarını açıkladı...

HDP elindeki anket sonuçlarını açıkladı... HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran’da AKP'nin 7 puan kaybettiğini hatırlatarak, "Bir 7 puan da bu seçimde kaybedecekler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran’da AKP'nin 7 puan kaybettiğini hatırlatarak, "Bir 7 puan da bu seçimde kaybedecekler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kendilerine gelen anket sonuçlarına ilişkin olarak "24 Haziran’da AKP 7 puan kaybetti. Tam da böyle bir strateji yürüttükleri için kaybettiler. Ders çıkarmamışlar. Kaybetmeye devam ediyorlar. Bir 7 puan da bu seçimde kaybedecekler. Bunun emareleri kendilerine ulaşmış. 38’in altına gerilemişler." dedi. Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşan Temelli, Erdoğan’ın “Ben vatandaşlarıma terörist diyecek kadar enayi miyim?” sözlerini de “İş, ‘Ben size terörist diyorum ama bunu açık açık ifade etmem, enayi miyim. Sizden gelecek 3-5 oydan vazgeçer miyim?’ noktasına gelmiş durumda” sözleriyle yorumladı.

‘EN ÇOK AKP’YE OY VERMİŞ KÜRTLER ÖFKELİ’

Temelli, Erdoğan’ın “Hiçbir yerde HDP seçmenine ‘terörist’ demedim” ifadesi için şunları söyledi:

“Daha önce düz konuşuyordu. Bunu yeni yapıyor. Biz cevap verdikçe, oy kayıpları ortaya çıktıkça ‘Kürtler siz benim kardeşimsiniz’, ‘HDP yöneticileri terörist’ diyor. HDP’ye oy veren 6.5 milyon insan var. HDP’ye oy verenler HDP yöneticileriyle duygusal bağ kurmadan gidip oy vermiyorlar ki. Uzun süredir bölgedeyim. İnsanlarda çok büyük öfke var. En çok da AKP’ye oy vermiş Kürtler öfkeli. Bu nefret söylemi, ötekileştiren, dışlayan, bütün Kürtlere “defolun gidin” diyen dil kimsenin içine sindirebileceği bir dil değil. AKP’deki adaylar da bunun ızdırabını çekiyorlar. Neredeyse kampanya yapamaz, mahcup bir kenarda oturur duruma geldiler. Açlık grevleri olmasına rağmen HDP sokakta gayet pozitif bir kampanya yürütüyor.”

‘7 PUAN DAHA KAYBEDECEKLER’

Temelli, şöyle devam etti:

“Anketler kötü gelmiş. Bize de geliyor sonuçları. 24 Haziran’da AKP 7 puan kaybetti. Tam da böyle bir strateji yürüttükleri için kaybettiler. Ders çıkarmamışlar. Kaybetmeye devam ediyorlar. Bir 7 puan da bu seçimde kaybedecekler. Bunun emareleri kendilerine ulaşmış. 38’in altına gerilemişler. Bu gerilemeyi telafi etmenin yolunu hâlâ ısrarla Kürt düşmanlığında, HDP’yi suçlamada görüyorlar. Bu yaklaşımla kaybettikleri oyları telafi edeceklerini sanıyorlar. Kendilerinden kopan milliyetçi muhafazakar oyların geri gelmesini sağlamaya dönük bir taktik. İyi Parti’ye giden milliyetçi oylar bu vesile ile geri gelir umudu taşıyor. Benim şahsıma dönük hakaretler, “Bakın bu Kürt bile değil” sözleri ile hem Kürtleri aşağılıyor hem de benim Kürt olmamam üzerinden aklınca Kürtlerle aramızda duygusal bir kopuş yaratmaya çalışıyor. Sonuç olarak toplumu bu şekilde ayrıştırmak, bu denli ayrımcı, nefret söylemi ile yaklaşmak bir seçim kampanyası için kabul edilebilir bir şey olamaz.”

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN YÜRÜMEYECEĞİ TEŞHİR OLDU’

Yaşanan sürecin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de yürümeyeceğinin teşhiri olduğunu söyleyen Temelli, “Cumhurbaşkanı ülke vatandaşlarına defolun gidin diyemez. Bir Cumhurbaşkanı ülkede farklı siyasi düşünceleri bu denli ayrıştıramaz, düşmanlaştıramaz. Bir parti başkanı olarak kampanya yaparken belki kantarın topuzunu kaçırabilirsiniz ama bir Cumhurbaşkanı yapamaz. Bu sistemin aslında olamayacağına dair bir tablo da seyrediyoruz” dedi.

‘ADAY ÇIKARMAMA KARARI KARARSIZ SAYISINI AZALTTI’

31 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında her gün ayrı bir il ve ilçede miting düzenleyen Temelli, gözlemlerini de paylaştı. Bazı illerde aday çıkarmama kararının olumlu etkilerini anlatan Temelli, “Saha çok iyi. Madalyonun öbür tarafından baktığınızda bu öfkenin, saldırganlığın nedenini anlamış oluyorsunuz. Hem HDP hem de HDP’nin yaratmış olduğu demokratik seçeneğe bağlı olarak muhalefetin bir yükselişi var. İnsanlar bu anlamıyla moralli. Biz demokratik seçeneği ortaya koymadan önce kararsız seçmen sayısı çok fazlaydı. Şimdi azalıyor, AKP’deki kararsız seçmen sayısı artıyor. Kayyum atanan belediyeler dışında da belediyeler kazanacağımızı gözlemliyoruz” dedi.

"HDP elindeki anket sonuçlarını açıkladı..." haberi, 08 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP elindeki anket sonuçlarını açıkladı... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP elindeki anket sonuçlarını açıkladı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  2. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  3. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  4. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  5. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  6. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  7. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  8. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  9. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  10. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  11. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  12. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  13. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  14. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  15. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  16. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  17. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  18. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  19. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  20. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
Politika Haberleri