HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak: Kürtler öğle yemeğiyse, hepiniz akşam yemeğisiniz

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak: Kürtler öğle yemeğiyse, hepiniz akşam yemeğisiniz

HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak: Kürtler... HDP'nin yeni Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak, "Kürtler öğle yemeği ise hepiniz akşam yemeğisiniz. Diyarbakır'a kayyım atanırsa İstanbul'a kayyım atanmamasının garantisi yoktur" diye konuştu.

"Türkiye toplumunun burada HDP ile, Yeşil Sol Parti ile omuz omuza mücadele etmesi gerekiyor" diyen 27 Ağustos'ta HDP'nin yeni Eş Genel Başkanı seçilen Kırkazak'ın Gazete Duvar'a yaptığı açıklamalar şu şekilde: 

"Çok net tarihsel deneyimler vardır. Bu coğrafyada Ermenilere yapılırken, Ermeniler Kürtlerin komşusuydu, dostuydu, kirvesiydi. Ermeniler Kürtlere şunu derdi, 'Kirvem yapma, biz sabah kahvaltısıysak, siz öğle yemeğisiniz.' Türkiye toplumuna şunu söyleyebiliriz, 'Kürtler öğle yemeği ise hepiniz akşam yemeğisiniz.' O zaman tarihsel deneyimlerden örnek alıp omuz omuza mücadele etmek gerekiyor. Diyarbakır'a kayyım atanırsa İstanbul'a kayyım atanmamasının garantisi yoktur."

HDP kadroları, partinin kapatılma tehdidiyle karşı karşıya kalması üzerine seçime Yeşil Sol Parti bünyesinde girdi. TBMM'ye Yeşil Sol Parti'nin girmesine rağmen HDP'nin neden hâlâ açık olduğunu değerlendiren Kırkazak, HDP'nin, Türkiye'deki Kürtlerle Türkiye sosyalistlerinin demokratik cumhuriyet talebindeki ilk ortak mücadele alanı olduğunu söyledi. Kırkazak daha önce dönem dönem seçim ortaklıkları olduğunu ama aynı çatı altında örgütsel bir mücadele yürüttükleri ilk örgütlü yapının HDP olduğunu vurguladı. "Bu anlamda HDP, Türkiye açısından çok kıymetli bir organizasyon. Türkiye'nin birlikte yaşamasının pusulası, yol haritası olarak değerlendirilebiliriz" diyen Kırkazak, "Bu felsefenin ve bu iradenin ayakta kalmasını, Türkiye toplumu için bir hafıza olarak da devam etmesini önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'nin birikimini Yeşil Sol Parti'ye aktaracağını belirten Kırkazak, "Ama aynı zamanda tüzel kişilik olarak hukuka, demokrasiye inanıp, Anayasa Mahkemesi ve yargı önünde de HDP'yi savunmaya devam edeceğiz. Politik, toplumsal mücadelemiz Yeşil Sol üzerinde devam edecek. Ama HDP'yi de hukuken savunmaya devam edeceğiz, koruyacağız" diye konuştu.

Kobane davasının avukatlarından olan Kırkazak, yargılamanın toplumun gündeminde yer alamadığını söyledi. Kırkazak, yaşananların daha fazla duyurulması gerektiğini ifade etti ve tutuklu yargılananların serbest bırakılması için aydınların imza vermesini çok kıymetli bulduğunu ifade etti.

"HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak: Kürtler öğle yemeğiyse, hepiniz akşam yemeğisiniz" haberi, 04 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak: Kürtler öğle yemeğiyse, hepiniz akşam yemeğisiniz haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak: Kürtler öğle yemeğiyse, hepiniz akşam yemeğisiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 15:56 Fenerbahçe Beko, Monaco karşısında!
  2. 15:56 Altınay Savunma Teknolojileri, F-16'lar İçin Çoklu Bomba Salan Sistemi Geliştiriyor
  3. 15:52 Endonezya'da Ruang Yanardağı Yeniden Patladı: Alarm Seviyesi Yükseldi, Havaalanı Kapatıldı
  4. 15:48 Şiddet İddialarına Savunma: TikTok Fenomeni 'Karagül'den Şok Açıklama
  5. 15:45 Kızılcık Şerbeti'nde Olay! Doğa ve Giray öpüştü!
  6. 15:44 Fenerbahçe Beko, Kritik Maç Öncesi Hazır
  7. 15:38 Gelin Damada Öyle Bir Şov Yaptı Ki! Resmen Dansöz Oldu!
  8. 15:37 Kolombiya'da Helikopter Kazası: 9 Asker Hayatını Kaybetti
  9. 15:35 Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon itirafı geldi: "Tahminlerimizin üzerinde!"
  10. 15:34 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Dzeko çıkışı!
  11. 15:34 Bakan Özhaseki: Sene Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek
  12. 15:28 IBAN'a para gönderme cezası belli: Fiş başına rekor ceza!
  13. 15:28 Ensar Vakfı, İsrail'le ticareti inkar etmeye çalışırken doğruladı
  14. 15:27 Ünlü Model Didem Soydan'dan Bornozlu Haller!
  15. 15:27 Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
  16. 15:23 Görsel Kişilik Testi: Kendine Güven mi, Endişe mi?
  17. 15:18 Kibariye'den İhanet İddialarına Skandal Sözler ile Savunma!
  18. 15:15 Süper Lig'de Gol Krallığı Heyecanı: Icardi Önde, Dzeko Sessiz!
  19. 15:12 Bahçeli'den açıklama: "Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir"
  20. 15:11 Bayern Münih ve Real Madrid Arasındaki Yarı Final Heyecanı
Politika Haberleri