HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Deprem öldürmez, şehirlerin rant alanı olarak peşkeş çekilmesi öldürür

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Deprem öldürmez, şehirlerin rant alanı olarak peşkeş çekilmesi öldürür

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Deprem ö... İzmir'de meydana gelen 6.9'luk depremin ardından Bayraklı'da incelemelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar açıklamalarda bulundu.

İzmir'de meydana gelen ve büyük hasara yol açan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve parti heyeti depremden en çok etkilenen Bayraklı'da incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından konuşan Sancar, “Öldüren şey tedbirsizliktir, denetimsizliktir, doğanın talanıdır, şehirlerin rant alanı olarak çeşitli çevrelere peşkeş çekilmesidir” dedi. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Sancar ve parti heyeti önce, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti ardından Hacılarkırı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Bayraklı'daki incelemelerin ardından açıklama yapan Sancar’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"DOĞAL AFET ÖLDÜRMEZ; ÖLDÜREN ŞEY TEDBİRSİZLİKTİR"

Depremlerde kurtarma çalışmaları ve yaraları sarma faaliyeti çok önemli olmakla birlikte aslolan depremden önce gerekli tedbirleri almaktır. Çünkü depremin kendisi herhangi bir doğal afet, öldürmez. Öldüren şey tedbirsizliktir, denetimsizliktir, doğanın talanıdır, şehirlerin rant alanı olarak çeşitli çevrelere peşkeş çekilmesidir. İzmir dünyada en tehlikeli fay hatları üzerinde bulunan 20 şehir arasında gösteriliyor. Yıllardır İzmir’de de depreme karşı tedbirler alınması uyarıları yapılıyor. Bütün dikkatler İstanbul’a çekilmişken İzmirle ilgili çalışmalar için de başta TMMOB’a bağlı uzman kuruluşlar, odalar, bizler, diğer uzman kuruluşlar uyarılar yapıyorlar.

"GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMIYOR"

"Bir fay kanunu çıkarılması talebi uyarısı yıllardır yapılıyor. Fay kanunu önemli. Çünkü o kanun çerçevesinde bütün tedbirler alınmak zorunda kalınır. Ama maalesef bugüne kadar fay kanunu da çıkarılmadı. Bizim meclise sunduğumuz bir fay kanunu teklifi var ne yazık ki o da gündeme alınmadı. Öte yandan yapı denetimi konusunda nasıl bir bozuk düzenin mevcut olduğunu da her gün çeşitli vesilelerle öğreniyoruz. Bunlarla ilgili gerekli düzeltmeler maalesef yapılmıyor.

"EN BÜYÜK SORUN RÜŞVET RANT AĞIDIR"

"Burada en büyük sorun denetimsizliktir ve rüşvet rant ağıdır. Şurada gördüğümüz binanın etrafında çok sayıda başka binalar var onlar ağır hasarlarla da olsa ayakta duruyor ama Emre Apartmanı kolonları görünmeyecek şekilde yerle bir olmuş. Bu da çok açık bir usulsüzlük yolsuzluk kanıtıdır.. Depremlerden sonra herkes bu sorunları gündeme getirir, geniş çevreler bunlara dikkat çeker ama maalesef bir süre sonra bunlar unutulur. Felaketi yaratan birinci faktör rant düzeni ve buna bağlı olan denetimsizlik ise ikincisi ise unutmaktır. Eğer topluma bu felaketlerin sebepleri unutulursa rant düzenide denetimsizlik düzeni de kaldığı yerden devam eder İzmir depremi acı bedelleri ile birlikte bize unutmama gereğini yeniden ve yeniden hatırlatma vesilesi olmalıdır. Her gün televizyonlarda İstanbul depremi ile ilgili felaket senaryoları dile getiriliyor ama orada yapıların sağlamlaştırılması, fay hattı üzerinde binaların yıkılması, yeniden yapılması gibi tedbirler öneriliyor. "

"CANLARIMIZI RANTA, YANDAŞ KÂRLARINA FEDA ETMEYECEĞİZ"

"Bu çürümüş düzene insanlarımızı beton yığınlarının altında bırakan bu rant sistemine karşı mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Bu bizim sadece siyasi değil aynı zamanda insani görevimizdir. Bu düzeni değiştirmek zorundayız canlarımızı ranta yandaş karlarına feda etmeyeceğiz, ettirmeyeceğiz. Bütün halkımıza sözümüzü tekrarlıyoruz sonuna kadar insan onuru için, insanların onurlu bir yaşam sürmesi için adalet için hep birlikte herkesle çalışmaya hazırız bu çalışmaları her alanda yürüteceğiz. Ege'nin iki yakasındaki halklara, İzmir başta olmak üzere depremden etkilenen bütün şehirlerimizdeki insanlarımıza. Yunanistan’daki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

"HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Deprem öldürmez, şehirlerin rant alanı olarak peşkeş çekilmesi." haberi, 31 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 31 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Deprem öldürmez, şehirlerin rant alanı olarak peşkeş çekilmesi.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Deprem öldürmez, şehirlerin rant alanı olarak peşkeş çekilmesi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri