HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: AKP ile ... "Tezkerelerde AKP ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  yeni bir ‘çözüm süreci’ iddialarına ilişkin konuştu. Buldan, “Biz Adalet ve Kalkınma Partisi ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız. Adalet ve Kalkınma Partisi ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortaklarıdır” dedi.  

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Şanlıurfa 4’üncü Olağan İl Kongresi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“AKP ile anlaşma yapanlar belli”

AKP, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı içerisinde “büyük anlaşmazlıkların” olduğu günlerden geçildiğini ifade eden Buldan, "Peki niye böyle ayrışma yoluna gidiliyor, bu ülkede Kürtleri kim inkar ederse, Kürtlerin hakların kim tanımazsa, dillerini kim yasaklarsa onun bir kez daha iktidara gelme şansı yoktur, olamaz” dedi.

Yeni bir çözüm sürecinin başlayıp başlamama meselesinin çok konuşulduğunu ifade eden Buldan, “Sanki Adalet ve Kalkınma Partisi ve HDP arasında gizli bir anlaşma varmış gibi çokça konuşulan bir dönem. Sanki Adalet ve Kalkınma Partisi ile HDP kapalı kapılar ardında bir araya geliyor, Sayın Öcalan ile bir görüşme yapıyor ve kamuoyundan gizleniyor gibi yansıtılmaya çalışılıyor” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu özellikle ifade etmek isterim. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız. Adalet ve Kalkınma Partisi ile anlaşma yapanlar bellidir. Milletvekillerimizin dokunulmazlığının kaldırılmasında Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte ellerini havaya kaldıranlar AKP’nin ortaklarıdır. Tezkerelerde Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte evet oyu kullananlar AKP’nin ortaklarıdır. AKP’nin bütün hukuksuzluklarının altına imza atanlar, AKP’nin her türlü hukuksuzluğunun yanında boncuk gibi dizilenler AKP’nin gerçek ortaklarıdır. Biz barış meselesinde samimiyiz, ülkeye barışın gelmesi, barışın bu coğrafyada hüküm sürmesi için çok samimi, çok cesaretli ve çok haklı bir mücadele sürdürüyoruz. Çünkü barış bizim programımızdır, mücadelemizdir, ilkemizdir. Şunu da açık yüreklilikle ifade etmek isterim ki Türkiye'de barışa, demokrasiye, insan hakları ve adalete dair Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının herhangi bir şekilde adım atmadığını da biliyoruz. Bunun için hiç kimse HDP’yi suçlamasın. Hiç kimse HDP’nin Türkiye halklarına rağmen, Kürtlere rağmen farklı bir yol ve yöntem izleyeceğini düşünmesin. Biz ne yapacaksak sizlerle birlikte yapacağız. Biz ne yapacaksak, ne karar alacaksak sizlerle birlikte alacağız.”

“Sanki görüş varmış gibi Öcalan’a 3 aylık görüş yasağı getirildi”

HDP Eş Genel Başkanı Buldan konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye gırtlağına kadar borç batağına saplanmış bir ülke haline gelmiştir, bunun AKP’nin yanlış politikalarından kaynaklandığını hepimiz biliyor, görüyoruz. Hem Türkiye’de hem Kürtlerin yaşadığı bütün yerlerde Kürt halkının söz sahibi, karar sahibi olmasını istemeyen bir anlayış var. Bunun için de İmralı'da Sayın Öcalan’a karşı mutlak bir tecridin devam ettiğini hepimiz görüyoruz. Bugün bir kez daha Öcalan’ın ailesi ile görüşme yapmasına dair 3 aylık bir yasak getirildi. Sanki bir görüş varmış gibi, düzenli bir gidiş geliş varmış gibi bir kez daha basına yansıyan 3 aylık bir aile görüşüne yasak getirildi. 2015 yılından beri düzenli olarak yapılan bir aile görüşü yok. 2015 yılından beri düzenli yapılan bir avukat görüşü, bağımsız heyet görüşü yok."

"HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız" haberi, 26 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 26 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: AKP ile hiçbir konuda herhangi bir anlaşma yapmadık, yapmayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  2. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  3. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  4. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  5. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  6. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  7. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  8. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  9. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  10. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  11. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  12. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  13. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  14. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  15. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
  16. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  17. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  18. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  19. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  20. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
Politika Haberleri