HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP en geniş demokrasi ittifakını kurmak için mücadele yürütüyor

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP en geniş demokrasi ittifakını kurmak için mücadele yürütüyor

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP en geniş de... Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Nâzım Hikmet Kültür Kongre Merkezi’ndeki 6. Olağan Kongresi’ne katıldı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "HDP Türkiye’de en geniş demokrasi ittifakını kurmak için büyük mücadele yürütüyor" dedi. 

Sancar, "DBP aynı zamanda HDP’nin bileşenidir. Diğer bileşenleri gibi demokrasi, özgürlük, eşit ve ortak yaşam mücadelesini büyük bir fedakarlık ve kararlılık ile omuzlayan çok özel bu mücadele geleneğinin taşıyıcısıdır. Şimdiye kadar HDP’ye özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaptıkları katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. HDP’nin Türkiye’ye demokrasi, barış, özgürlük vaat etmesi boş bir slogan değildir. Varlık, kuruluş ilkelerimiz ve yürüyüşümüz çoğulculuk, farklılık ve renklerle bir araya gelmeye dayanıyor. Bu kadar farklılık çeşitlilik renklilik her kesim inaç ve halktan ve çevreleri kapsama ve bir arada tutma ancak büyük bir inanç ve irade ile mümkündür. Bu inancın temelinde hedeflerimiz ve ilkelerimiz ve değerlerimiz etrafında sıkı kenetlenme en onemli unsurdur. Bu kenetlenmeye halkımızın verdiği büyük destek ve sonsuz güç bizim tek kaynağımızdır." diye konuştu. 

Sancar şu ifadeleri kullandı: 

"HDP Türkiye’de en geniş demokrasi ittifakını kurmak için büyük mücadele yürütüyor"

Her yerde her türlü baskıya karşı zulme ve zorbalığa, zindanlara ölümlere karşı bizi ayakta tutan hayat suyu sizlerin sonsuz desteği, büyük inancı ve kararlı mücadelesidir. Buradan başta Kürt halkı olmak üzere bütün haklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. DBP’nin HDP mücadelesi içinde özel sorumluluk taşıdığı önemli alanlar var. Bunların başında Kürt ulusal birliğinin sağlanması vardır. Bu konuda DBP’nin çalışmaları sonuç alıyor, almaya devam edecek. HDP Türkiye’de en geniş demokrasi ittifakını kurmak için büyük mücadele yürütüyor. Kongre ve konferans ışığında bu genişletme çalışmaları yürütüyor ve büyütüyor. Burada Kürt ulusal ittifakını sağlamak, çok önemli ve özel bir yerde duruyor. Burada DBP’nin çalışmaları takdire şayandır, bu çalışmaları sürdürerek gösterdikleri kararlılıktan dolayı herkesi kutluyorum.

"Kürt halkının varlığını korumanın yolu ulusal birlikten geçiyor"

DBP’nin çalışmaları neden önemli? Kürtler sıradan bir halk değil, varlıkları tehdit altındadır. Her yerde asimilasyon, imha ve tecrit politikaları ile esir alınmaya çalışılmakta ve iradeleri yok sayılmaktadır. Varlığı tehdit altında olan bir halkın siyasi temsilcilerinin ulusal birlik konusunda bahane ve gerekçeler üretmeye hakları yoktur. Kürt halkının varlığı korumak ve özgürlüğünü kazanmak için en önemli yollardan biri ulusal birlikten geçiyor. HDP bu konuda çalışmalar yürütüyor, DBP bu konuda yükü sırtlıyor ve amacına doğru ilerliyor. 

"Kürt halkının siyasi iradesi tecrit altında"

Ulusal birlik aynı zamanda Kürt halkının özgürlüğünün de teminatıdır. Kürt halkının varlığı, dili, özgürlüğü, siyasi iradesi tehdit altında ve büyük bir saldırı ile karşı karşıya ise ulusal birlik kaçınılmaz bir görevdir. Bir tercih değil, bir mecburiyettir. Bunun herkes tarafından iyi kavranması gerekiyor. Kimse gerekçe, bahane üretmemeli, üzerine düşen ulusal birlik görevini yerine getirmeli, hemen şimdi eksik varsa onları tamamlayarak devam etmeli. Bizler bu konuda çalışmalar yürüteceğiz, DBP bu konuda yükü daha büyük bir sorumluluk ile üstlenmeye devam edecek. DBP'nin üstlendiği görev, HDP için taşadığı önemli dinamik Kürt Sorununda çözüm ve barıştır. Kürt sorununda demokratik çözüm ve barış olmadan Türkiye’de  barış ve demokrasi olmaz. Biz bu geleceğin HDP olarak en geniş kesimlere, demokrasi ittifakı mücadelesi adı altında yaymak için elimizden geleni yapıyoruz. Barış dedikçe bizlere dudak bükenler ile, barış kelimesini itibarsızlaştıranlar, dünya ateş içine düştüğünde barış kelimesini ağızlarından düşürmez oldular. 

"Gelin en büyük savaş karşıtı ittifakı oluşturalım"

Barışın ne kadar önemli olduğunu herkes bir daha görmek zorunda kaldı. Ukrayna krizi etrafında yürütülen küresel egemenlik ve iktidar savaşının geldiği nokta, savaşın bütün Avrupa'ya yayılması tehlikesidir. Her türlü askeri mücadeleyi, işgali her yerde ve nereden gelirse gelsin reddettik, sorunların çözümü ister ülkelerin içinde, ister devletler arasında olsun, müzakereden, diyalogdan ve diplomasiden geçer. Bizim ilkemiz sorunların çözümünde savaşı ve şiddeti reddetmektir. Militarizmi ve askeri yayılmacılığı reddetmektir. Bunun yerine halkların özgür iradesi, eşit ve ortak yaşamı savunuyoruz. Bunun yolu müzakere ve demokratik siyasetten geçiyor. İstikrar arıyorsanız demokrasiden başka yol yoktur. Güvenlikten söz ediyorsanız dayanağı militarizm olamaz. Güvenlik ancak insani kaygılara dayanırsa kalıcı hale gelebilir. Onun için askeri, militarist saldırganlığa karşı insani güvenliği ve güç mücadelelerine dayalı istikrar iddialarına karşı ise demokratik birlikteliği savunuyoruz. Bu savaş bir kez daha gösterdi ki bütün dünyada, başta ülkemiz ve bölgemizde olmak üzere büyük bir barış hareketine ihtiyaç var. Barış sadece bir bölgenin, bir halkın sorunu değildir. Barışa ulaşmak sadece bir bölgenin vereceği mücadele ile başarılabilecek bir şey değildir. O yüzden gelin en büyük savaş karşıtı ittifakı oluşturalım ve "hep birlikte barış hemen şimdi ve her yerde" diyelim.  

"Özgürlük mücadelesi hakların eşit birlikteliği için vazgeçilmez bir yoldur"

Biraz önce mesajlardan salona yansıdığı gibi mücadelemize, örgütlülüğümüze yönelik insafsız bir saldırı var lakin hiç kimsenin kıramadığı güçlü bir irade ve sağlam bir inancımız da var. Arkadaşlarımız cezaevlerinde rehine olarak tutuluyor lakin kararlılıklarını sizler aracılığı ile duyurdukları mesaj ile dile getirdiler. Özgürlük mücadelesi hakların eşit birlikteliği için vazgeçilmez bir yoldur. Özgürlük mücadelesi Kürt halkını onurunu korumak için vazgeçilmez bir yoldur, siyasi rehine olarak tutulan yoldaşlarımızı özgür şartlarda kucaklamak ve mücadeleyi birlikte büyütmenin tek yoludur. O nedenle özgürlük mücadelesinden taviz yok, demokrasi ve barış hedefinden taviz yok, iradeyi sağlam tutmaktan vazgeçmek söz konusu olamaz, boynumuzu kimse bükemez, başımız dik alnımız açık, irademiz güçlü, özgürlüğe demokrasiye barışa yürüyüşümüz devam ediyor, mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız. Kongrenin bu konuda güçlü katkı sunacağından hiç şüphem yok. Bugüne kadar emek veren bütün yöneticileri kutluyorum. Bundan sonra görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. "

"HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP en geniş demokrasi ittifakını kurmak için mücadele yürütüyor" haberi, 27 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP en geniş demokrasi ittifakını kurmak için mücadele yürütüyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Eş Genel Başkanı Sancar: HDP en geniş demokrasi ittifakını kurmak için mücadele yürütüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  2. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  3. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  4. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  5. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  6. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  7. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  8. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  9. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  10. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  11. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  12. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  13. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  14. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  15. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
  16. 18:36 Galatasaray, Adana Demirspor Maçı İçin Son Hazırlıklarını Tamamlıyor
  17. 18:35 Dolar ve altın yatırımcılarının geleceğini şekillendirecek önemli tarih!
  18. 18:33 Almanya Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yükseltti: Habeck'ten Yeni Açıklamalar ve Reform Çağrısı
  19. 18:29 Gazze'de Kritik Kıtlık Tehdidi: İsrail Engelleri ve Çatışmalar Yardımı Zorlaştırıyor
  20. 18:25 Independiente Teknik Direktörü Carlos Tevez Hastaneye Kaldırıldı: Sağlık Durumu İnceleniyor
Politika Haberleri