HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: Fırıncı, bakkal gerilimi ile mi bu krizi atlatmaya çalışacağız?

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: Fırıncı, bakkal gerilimi ile mi bu krizi atlatmaya çalışacağız?

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: Fırıncı,... HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen Meclis''te yaptığı açıklamada, yerel seçimlere ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Meclis'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'SOKAĞIN DA TÜM TOPLUMUNDA ANA GÜNDEMİ EKONOMİ'

Türkiye'nin asıl gündeminin ekonomi olduğunu vurgulayan Bilgen, "Türkiye'nin asıl gündemi, sokağın da, tüm toplumun da ana gündemi ekonomi. Böyle olmak zorunda. Ama galiba ekonomideki bu vahim tabloyu görmek istemediği için siyasetçiler, siyasi polemik yapmayı, siyasi sataşma ile gündemi meşgul etmeyi tercih ediyorlar. Şu anda resesyon ve stagflasyon tehlikesinin bir araya geldiği bir durumla karşı karşıyayız. Bu çöküştür, batıştır. Felaket tellallığı yapmıyoruz.. Göstergeler bunu ortaya koyuyor. Nisan ayında Türkiye'nin 2019 büyüme tahminini 4.4 olarak açıklayan Uluslararası Finans Enstitüsü 2019'da güncelliyor ve —0.9 diye açıklıyor" dedi.

'TÜRKİYE'DE GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 76'İN ÜZERİNDE'

Türkiye'deki enflasyon rakamının yansıtılandan çok daha fazla olduğu iddiasında bulunan Bilgen, "Yurt dışında Türkiye ekonomisi ile ilgili çalışan, ekonomi ile ilgili kaygılar taşıyan, bu tablonun ortaya çıkaracağı tehlikeyi gören kimi isimler Türkiye'deki gerçek enflasyon rakamlarının yüzde 76'nın üzerinde olduğunu açıklıyor. Bu somut vahim bir tabloda ekonomi ile ilgili hangi adımların atıldığını, hangi adımların atılacağını ortaya koymak, kamuoyuna hesap vermek yerine siyasi polemiği tercih ediyorlar" açıklamasında bulundu.

'TÜRKİYE, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 2001 KRİZİNDEN DAHA FECİ HAMLELER YAPMAK DURUMUNDA KALACAK'

Kamuda tasarrufla ilgili ne gibi önlemler alındığını soran Bilgen, "Kamuda tasarrufla ilgili ne gibi önlemler alındı, bilmiyoruz. Bürokrasi hangi harcamaları yapmaktan vazgeçti, bilmiyoruz. Kamu eğer ciddi bir tasarruf yapmayacaksa vatandaş tasarrufu ile mi bu krizi atlatmaya çalışacağız. Dar gelirlinin tasarrufu ile mi krizi atlatmaya çalışacağız? Fırıncı, bakkal gerilimi ile mi bu krizi atlatmaya çalışacağız?" sözleri ile krizin dar gelirliğinin omzuna yüklendiği iddiasında bulundu.

İşsizlik fonunda biriken paranın banka kurtarmaya aktarılmasının kabul edilemeyeceğini belirten HDP Grup Başkanvekili, "Türkiye önümüzdeki günlerde 2001 krizinden daha feci hamleler yapmak durumuna girecek. Şu anda batık kredilerin tek bankada toplanması ve bizim vergilerimizle kurtarılması konuşuluyor. Bu sinyaller büyük bir tehlikenin işareti. Özellikle insanların artık kendi fabrikalarını yakıyor olmasından şüphe edilen bir ortamda ekonomi ile ilgili daha ciddi değerlendirmeler yapılması gerektiriyor" dedi.

'6 MİLYON OY ALAN BİR PARTİNİN HANGİ ADAYININ MEŞRU OLUP OLMADIĞINA BAŞKA BİR PARTİ KARAR VEREMEZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına ardından Kızılcahamam'daki toplu açılış töreninde yapış olduğu, "Bu seçimlerde, teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa, anında gereğini yapıp, kayyum tayinleriyle yolumuza devam edeceğiz" açıklamaya cevap veren Bilgen, "Meşruiyet tartışması yapan darbeci zihniyeti içinden atmamış demektir" ifadelerini kullandı.

"Partilerin meşruiyetinin ölçüsü o partilerin savunduğu değerler ve halkın, toplumun o partilere gösterdiği ilgidir. Bundan dışında meşruiyet tartışması yapan darbeci zihniyeti içinden atmamış demektir. 27 Mayısçılar da, 28 Şubatçılar da meşruiyet tartışması yapıyorlardı" diyen Bilgen, "6 milyon oy alan bir partinin hangi adayının meşru olup olmadığına bir başka parti karar veremez" açıklamasında bulundu.

'SEÇMEN İRADESİNİN TEZAHÜRÜNÜ ENGELLEMEYE ÇALIŞMAK TÜRKİYE'YE BÜYÜK HAKSIZLIK'

Erdoğan'ın söylediği sözlerin, YSK'nin de AYM'nin, Anayasa'nın da hiçbir anlamı olmadığınının ilanı olduğu savunan Bilgen, "Burada hukuki tabirler kullanılmamıştır. "Teröre bulaşmak" ne anlama gelir? Hukuken ne anlama gelir? Belediyelerin bir çevreye arazi tahsis etmesi, kendi tabirleriyle "parsel parsel peşkeş çekmesi" teröre bulaşma kategorisinde ele alınabilir mi? "Halep için arkadaşlara söyledik silahları bırakacaklar" demek teröre bulaşmak mıdır? Böyle muğlak tabirlerle korku oluşturmak, seçmen iradesinin tezahürünü engellemeye çalışmak Türkiye'ye büyük bir haksızlıktır. Seçime girersiniz, yarışırsınız, toplum takdir ederse göreve gelirsiniz. Bunun dışında yöntemlere tenezzül etmek seçimi, sandığı, siyaseti, demokrasiyi hiçleştirmektir. Bunun da Türkiye'nin ekonomik kaosla karşı karşıya bulunduğu bir ortamda Türkiye'ye hiçbir katkısı yoktur" dedi.

"HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: Fırıncı, bakkal gerilimi ile mi bu krizi atlatmaya çalışacağız?" haberi, 08 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 08 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: Fırıncı, bakkal gerilimi ile mi bu krizi atlatmaya çalışacağız? haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: Fırıncı, bakkal gerilimi ile mi bu krizi atlatmaya çalışacağız? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  2. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  3. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  4. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  5. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  6. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  7. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  8. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  9. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  10. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  11. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  12. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  13. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  15. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  16. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  17. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  18. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  19. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  20. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
Politika Haberleri