HDP Grup Başkanvekili Oluç: '80 öncesinde böyle saldırılar oluyordu'

HDP Grup Başkanvekili Oluç: '80 öncesinde böyle saldırılar oluyordu'

HDP Grup Başkanvekili Oluç: '80 öncesinde bö... HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

''HRANT DİNK BİR KOMPLE İLE KATLEDİLDİ''

Hrant Dink cinayetiyle ilgili 14 yıldır adalet mücadelesi verildiğini belirten Oluç, "Hrant Dink cinayetiyle ilgili şimdiye kadar üç iddianame hazırlandı. Her iddianamede iktidarın ihtiyaç duyduğu kişiler ve çevreler öne çıkarıldı. İlk iddianamede milliyetçi gençler, ikincisinde Ergenekon, üçüncüsünde FETÖ bağlantıları ortaya çıkarıldı. Her iddianame döneme göre şekillendirildi. Ama 14 yıldır sonuç alınamadı. Hrant Dink, sivil ve askeri bürokrasiyle birlikte siyasetin de içinde bulunduğu bir komployla katledildi. Kamu görevlileri 9 yıl neden bu davaya dahil edilmedi? Kimler kamu görevlilerinin davaya dahil edilmesini engelledi? Bu soruların cevabı henüz verilmiş değil" diye konuştu.

1921 ANAYASASI'NI ELEŞTİRDİ

Oluç, 20 Ocak'ın 1921 Anayasası'nın 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, 1921 Anayasası'nın topluma bir demokrasi sözü verdiğini ancak 1924 Anayasası ile bu sözden vazgeçildiğini söyledi. 921 Anayasası'nın bütün dönemlerde inkar edilerek görmezden gelindiğini ileri süren Oluç, 1921 Anayasası'nda var olan yerelden ve yerinden yönetim anlayışının yeniden tesis edilmesi gerektiğini savundu.

''80 ÖNCESİNDE BÖYLE SALDIRILAR OLUYORDU''

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve KRT TV programcısı Afşin Hatipoğlu'na yapılan saldırılara değinen Oluç, Türkiye'de son zamanlarda aydın, gazeteci ve siyasetçilerin hedef gösterilerek lince maruz kaldığı bir dönemin yaşandığını ifade etti.

Oluç, "12 Eylül 1980 öncesinde de böyle saldırılar oluyordu. Ne yazık ki benzer gelişmeleri yine yaşıyoruz. Gazetecilere, yönelik saldırıların teşvik edilmesi son derece yanlış ve risklidir. Bunu yapanların en sert şekilde kınanması gerekir. Eğer siyasetçi konuşamazsa, gazeteci korkarak işini yaparsa, bunun sonucunda Türkiye daha karanlık bir dönemin içine girecektir. Bu saldırıları hoş görenler, azmettirenler demokratik hak ve özgürlüklerin düşmanıdırlar." dedi.

''ENFLASYON RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR''

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını, gerçek enflasyonun yüzde 35 civarında olduğunu dile getiren Oluç, bütçe açığının 170 milyar liranın üzerinde, cari açığın ise 40 milyar dolara yakın olduğunu belirtti. Oluç, iflas eden şirket sayısında her gün artış olduğunu da söyledi.

Ayrıca Cezaevlerindeki bazı tutuklu ve hükümlülerin 55 gündür açlık grevinde olduğunu ifade eden Oluç, iktidarın İmralı'daki tutuklu ve hükümlüler dahil açlık grevinde olanların hukuki ve insani taleplerini yerine getirmesini istedi.

AYHAN BİLGEN'İN AÇIKLAMALARI HAKKINDA KONUŞTU

Hakkı Saruhan Oluç, bir gazetecinin eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in "Türkiye'de yeni bir fikir ve tarza ihtiyaç var." şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine "Ayhan Bilgen'in fikirlerini cezaevinde açıklaması iktidarın bir ayıbıdır. Ayhan Bilgen ile fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz. Eleştirileri bize güç verir, bizi büyütür. Her eleştiri bizim için demokratik bir tartışma demektir. Her fikir ve özeleştiri bizim için önemlidir. Ama temennim odur ki Ayhan Bilgen'in ileri sürdüğü fikirler iktidara payanda olmasın. İktidar tarafından kullanılmaya başlanmasın." diye konuştu.

 

"HDP Grup Başkanvekili Oluç: '80 öncesinde böyle saldırılar oluyordu'" haberi, 20 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Grup Başkanvekili Oluç: '80 öncesinde böyle saldırılar oluyordu' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Grup Başkanvekili Oluç: '80 öncesinde böyle saldırılar oluyordu' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  2. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  3. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  4. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  5. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  6. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  7. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  8. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  9. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  10. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  11. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  12. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  13. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  14. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  15. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
  16. 16:17 Tarkan Yeni Albümle Geri Dönüyor! Ünlü İsimle İş Birliği!
  17. 16:15 İzmirlilere müjdeli haber geldi! Suya %25 indirim kararı alındı!
  18. 16:15 Süper Lig'in küme düşen ilk takımı belli oldu!
  19. 16:14 Antalya-Isparta Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı ve Trafik Kilitlendi
  20. 16:11 O beklenen maraton başlıyor!
Politika Haberleri