HDP: Kabataş gibi Taksim yalanı da ortaya çıktı

HDP: Kabataş gibi Taksim yalanı da ortaya çıktı

HDP: Kabataş gibi Taksim yalanı da ortaya çıktı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Oluç, "Kabataş yalanından sonra, şimdi de Taksim yalanı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Oluç, "Kabataş yalanından sonra, şimdi de Taksim yalanı çıktı ortaya. Toplumu parçalamayın" dedi.

HDP'li Oluç, seçim sürecindeki gelişmeler ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Oluç, konuşmasında, “Kabataş yalanından sonra, şimdi de Taksim yalanı çıktı ortaya. 8 Mart’ta kadınlar ezanı ıslıklamışlar, ezana saygısızlık etmişler. Külliyen yalan, kadınlar buna cevabı verdi zaten” dedi.

Oluç’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Ezan provokasyonunun altından ‘Hilafet’ çıktı

BAKANLIK ORGANİZE İŞLER YAPTI

Biliyorsunuz bu seçim sürecinde İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı’nın organize iş olarak yaptığı seçmen kaydırma meselesine itirazımız olmuştu. İki bakanlık organize çalışarak ciddi kaydırma gerçekleştirmiştir. Bizim de buna itirazlarımız olmuştu. Ancak o itirazlarımızın önemli bir bölümü reddedilmişti. Biz o zaman YSK’nın seçime şaibe bulaştırmak konusunda ortaklık yapmaya başladığını söylemiş ve bunu ciddi bir şekilde eleştirmiştik. Şimdi bu konunun ikinci aşamasına gelindi, sandık taşıma ve birleştirme meselesi. Bu konuda da haberler ardı ardına gelmeye başladı. Bizim elimizdeki verilere göre şu anda toplamda 14 il ve 76 ilçede, yaklaşık 150 bin seçmeni ilgilendiren bir çapta taşıma ve birleştirme kararları alınıyor.

Bu illeri ve ilçeleri şöyle sıralayabiliriz: Ağrı 6 ilçede, Batman 3 ilçede, Bingöl 6 ilçede, Bitlis 5 ilçede, Diyarbakır 7 ilçede, Hakkari 4 ilçede, Mardin 5 ilçede, Muş 5 ilçede, Kars 1 ilçede, Dersim 8 ilçede, Siirt 5 ilçede, Şırnak 5 ilçede, Urfa 6 ilçede, Van 10 ilçede.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Bu son derece vahim bir tablodur. 150 bin seçmeni ilgilendiren bir durumdur bu. Bu birleştirme ve taşıma kararlarıyla seçim güvenliği ortadan kaldırılıyor. Bunların gerekçesi ise seçim güvenliği olarak açıklanıyor. Oradaki idari amirlerin yaptığı açıklamalar, köylerde güvenliğin sağlanamadığı yönünde.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla, 40 binden fazla asker, polis, özel harekatçı seçmen taşıması ve kaydı yaptınız. Onlar oralarda oy kullansın ve seçim sonuçları değişsin diye. Şimdi de diyorsunuz ki, biz bunları taşıdık, ama köylerin güvenliğini sağlayamıyoruz. O zaman onları neden oraya taşıdınız? Birinci usulsüzlük bu. İkinci mesele ise sandık taşıma. Bu aslında iktidarın idareden doğrudan doğruya talebidir. Bu uygulamalar, iktidarın bu illerde seçimleri kazanabilmek için idareden talep ettiği uygulamalarıdır.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ORTADAN KALDIRILDI

YSK’nın bu uygulamalara cevaz vermesi ve bunları onaylaması çok büyük bir seçim usulsüzlüğüdür. Seçimlerin güvenliği neredeyse tamamen ortadan kalkmıştır. Adil ve demokratik bir seçim olmadığı net olarak bir kez daha görülmüştür. Bu sadece HDP’nin sorunu değildir. Seçime giren ve AKP-MHP ittifakının karşısında olan bütün partilerin sorunudur. Seçimlere bu kadar şaibe düşürülmesi ve seçim sonuçlarını, seçim öncesi oyunlarla ve YSK aracılığıyla belirleme tutumu bütün partileri ilgilendirir. AKP ve MHP dışındaki bütün partilere buradan çağrı yapıyoruz. AKP ve MHP’ye de söylüyoruz, ama onların bu konuda siyasi etiğe uymayacaklarının farkındayız. Bütün partilere diyoruz ki, usulsüz seçmen taşıma, sandıkları birleştirme ve taşıma meselesi seçim güvenliğini tamamen ortadan kaldıracak bir duruma gelmiştir. Bu konuda susmayın. Bu konudaki tutumunuzu söyleyin, çünkü mesele bir demokrasi meselesidir. Bu, HDP meselesi olarak ele alınamaz. YSK seçmen iradesine doğrudan müdahale etmektedir. Seçim sürecindeki gayrı meşru bütün işleri onaylayarak seçimlere büyük gölge düşürmektedir.

TRT BURADA YOK

TRT burada yok, ama TRT Haber’le ilgili yeni bir veri çıktı. Şubat ayı boyunca seçim çalışmalarında TRT nasıl da eşit ve adil davranmış görüldü. Kulakları çınlasın TRT’nin bütün kanallarının. Halkın vergisiyle, bizlerin vergileriyle yayın yapan bir kamu kuruluşu olan TRT’deki bu tutumu sürdürenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Vergi veren halk hakkını asla helal etmeyecektir. Cumhur İttifakı’na 53 saat yer ayrılmış. Millet İttifakı’na 6 saat 42 dakika lehte, 7 saat 8 dakika aleyhe. Yani aleyhte yayın, lehte yayından daha fazla. HDP ne oldu peki? HDP sıfır dakika, orada bir değişiklik yok.

TOPLUMU PARÇALAMAYIN

Bu tutmadı, şimdi de din istismarına başladı. Bu bir seçimdir, toplumu bu kadar bölüp, parçalamayın. Kabataş yalanından sonra, şimdi de Taksim yalanı çıktı ortaya. 8 Mart’ta kadınlar ezanı ıslıklamışlar, ezana saygısızlık etmişler. Külliyen yalan, kadınlar buna cevabı verdi zaten. Fakat biz şu açıdan önemsiyoruz bu yalanı: Toplumu bölüyorsunuz, kutuplaştırıyorsunuz. Bu mesele külliyen yalandır. Eğer ezana bir saygısızlık edildiyse orada, esas saygısızlığı yapanlar, ezan okunurken kadınlara yönelik saldırılarını, gaz sıkmayı, coplamayı, kalkan şaklatmayı, kadınlara yönelik tacizlerini engellemeyenlerdir. Orada o emri sürdürenlerdir ezana saygısızlık yapanlar, ezan okunurken kadınlara saldıranlardır. Kadınların asla böyle bir yaklaşımı olmamıştır. Şimdi bu yalanı bu şekilde sürdürmeyin. Toplumda büyük gerginlik yaratıyorsunuz. Din, bayrak istismarından vazgeçin.

EKONOMİYİ KONUŞALIM

Yerel seçim yapıyoruz, ama siz bir savaş yapıyor gibi hissediyorsunuz kendinizi. Bunları bir tarafa bırakın başka şeyleri konuşalım. Biraz evvel ekonomideki veriler açıklandı. Ekonomideki veriler böyle olduğu için siz bu din, bayrak istismarını, toplumu bölmeyi ve kutuplaştırmayı gerçekleştiriyorsunuz. Ekonomiyi konuşmaya başlasak, ne diyeceksiniz? 2017’de yüzde 7 olan büyüme 2018’de yüzde 2,6’ya düşmüş. Sizin Orta Vadeli Program’da hedefiniz yüzde 5,5’ti, şimdi 2,6 olmuş. Yeni Ekonomi Programı’nda hedefiniz yüzde 3,8’di, şimdi yüzde 2,6 olmuş. Bunu konuşalım. 2018 son çeyrekte imalat sanayi yüzde 7.4 küçülmüş, bunu konuşalım.Her şey çok iyiye gidiyor, şahane, hele 31 Mart’tan sonra en güzel günler geliyor diye konuşuyordunuz. Ne oldu? 2018 verilerine bakalım, gelin bunu konuşalım. Domates, biber, patlıcanın fiyatını konuşalım. Hakikaten hayat pahalılığı azaldı mı?Çıkın bir sorun sokaklarda. Bunları konuşalım.Ama yok, bunları konuşmuyorsunuz, bunları konuşmamak için zaten din istismarına başlıyorsunuz. Bunları konuşmamak için Kürtleri ve HDPyi hedef alıyorsunuz. Sorun da zaten buradan kaynaklanıyor.

"HDP: Kabataş gibi Taksim yalanı da ortaya çıktı" haberi, 11 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP: Kabataş gibi Taksim yalanı da ortaya çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP: Kabataş gibi Taksim yalanı da ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri