HDP kadın milletvekilleri, kadına yönelik şiddetin araştırılmasını istedi

HDP kadın milletvekilleri, kadına yönelik şiddetin araştırılmasını istedi

HDP kadın milletvekilleri, kadına yönelik şi... HDP milletvekilleri, Türkiye'de kadına yönelik şiddet eylemlerinin artışına dikkat çekerek, yaşanan ölümlerin araştırılmasını talep etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadın milletvekilleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadınlara yönelik artan şiddeti, verdikleri araştırma ve soru önergeleriyle Meclis gündemine taşıdı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ile milletvekilleri Nuran İmir ve Züleyha Gülüm, araştırma önergesi verirken, milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir ise yazılı soru önergesi verdi.

HER TÜRLÜ ŞİDDETİN ELE ALINMASI İSTENDİ

Kadın cinayetlerinde yaşanan artışa dikkati çeken HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, “Tüm yaşam alanlarında cinsiyet ayrımcılığına, her türlü şiddet, baskı ve anti-demokratik uygulamaların ciddi bir biçimde ele alınması; kadın cinayetlerine dair bir veri tabanının oluşturulması, yasaların tam ve etkin uygulanmadığı koşullarda kadın cinayetlerinin sebeplerinin araştırılması, önleyici politikaların geliştirilmesi, yasaların ve uluslararası sözleşmelerin etkin bir biçimde uygulanması” talebiyle araştırma açılmasını istedi.

PANDEMİ GEREKÇE GÖSTERİLEREK İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ASKIYA ALINDI

HDP’li Züleyha Gülüm, kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve cinsiyete dayalı eşitsizliklerin araştırılmasını talep ederek, “Pandemi gerekçe gösterilerek şiddetle mücadeleden sorumlu kamu kurumları hâlihazırda zaten etkin uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunu askıya alarak kadınları kapalı kapılar arkasında erkek şiddetine terk etmiş, koruma hükümleri salgın sürecinde sınırlandırılmış, sığınaklar kapatılmış ve sığınaklara kabuller zorlaştırılmıştır” ifadelerini kullandı.

MARDİN’DE 10 AYDA 10 ŞÜPHELİ ÖLÜM

Mardin'de yaşanan şüpheli kadın ölümlerinin nedenlerinin araştırılmasını isteyen HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Türkiye’de kadın cinayetlerinde işleyen cezasızlık politikaları ile kadınlara yönelik şiddet, çoğu cinayete intihar süsü verilerek ortadan kaldırılmış ve üstü örtülmüştür. Kadın intiharlarının baskının ve şiddetin habercisi olabildiği tecrübelerle sabitken ve çoğu cinayetin üzeri 'intihar' denilerek kapatıldığı gerçeği varken, Mardin’de 10 ayda 10 kadının şüpheli bir şekilde ölümü konunun derinlikli ve kapsamlı bir şekilde araştırılmasını elzem kılmaktadır” ifadelerini kullandı. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın kadınların bütün yaşamını etkisi altına dikkati çeken HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Cezasızlık politikalarının şiddeti arttırdığını kaydeden Taşdemir, gerekçede Kadın Politikaları Müdürlüklerinin işlevsiz hale getirildiğini belirtti.

"HDP kadın milletvekilleri, kadına yönelik şiddetin araştırılmasını istedi" haberi, 23 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP kadın milletvekilleri, kadına yönelik şiddetin araştırılmasını istedi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP kadın milletvekilleri, kadına yönelik şiddetin araştırılmasını istedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  2. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  3. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  4. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  5. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  6. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  7. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  8. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  9. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  10. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  11. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  12. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  13. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  14. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  15. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  16. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  18. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  19. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  20. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
Politika Haberleri