HDP Milletvekili Kaçmaz, Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki ‘evinde terörist yakalandı’ iddiasına yanıt ver

HDP Milletvekili Kaçmaz, Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki ‘evinde terörist yakalandı’ iddiasına yanıt ver

HDP Milletvekili Kaçmaz, Süleyman Soylu’nun ... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine iftira attığını söyleyen HDP’li Hüseyin Kaçmaz, “11 Aralık’ta Cizre’ye taziyeye geldi ve ‘Bu kalleşliği, bu tuzağı kim yaptıysa bulacağız’ dedi. Üç gün önce burada katili ilan etmişti” dedi.

Mezopotamya Ajansı’ndaki habere göre İçişleri Başkanlığı’nın 8 Aralık’ta yapılan bütçe görüşmelerinde iftirasına maruz kaldığını ifade eden Kaçmaz, “İçişleri Bakanı buradan ‘8 Aralık sabahı bir baskınla katili yakaladık’ dedi Cizre’de işlenen bir cinayet için. Ancak ortaya çıktı ki benim beyan ettiğim üzere söz konusu gözaltı 7 Aralık’ta yapılmıştı, 8 Aralık’ta değil ve yine ‘Hüseyin Kaçmaz vekilin evinde yakaladık’ dediği kişi için benim beyan ettiğim üzere ne benim evimde ne ailemin evinde ne herhangi bir evde yakalanmadığı, gözaltına alınmadığı ortaya çıktı ve bu durum yine 9 Aralık günü Şırnak Valiliği’nin yaptığı açıklamayla da ortaya çıktı” dedi.

Soylu tarafından “katil” diyerek, suçladığı kişinin de HDP Gençlik Meclisi üyesi olduğunu vurgulayan Kaçmaz, şunları söyledi: “Haftada bir gün hakkında uygulanan adli kontrol sebebiyle emniyete gidip imza atan biriydi. Bir İçişleri Bakanı, bu ülkenin bir bakanı bile isteye bu kadar açık ve net bir yalan söyler mi, bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Tabii, bununla birlikte dediğimiz gibi, valilik benim dediklerimi teyit etti şurada, hemen göstereyim, basın açıklaması şeklinde paylaştı Şırnak Valiliği, herkes girip görebilir, şu an sayfasında duruyor.

SOYLU 3 GÜN SONRA TAZİYE’DE ‘KATİLİ BULACAĞIZ’ DEDİ

Tabii, bununla bitmedi. Burada net bir şekilde iftira attı Bakan, dediğimiz gibi ne lekelenmeme hakkını ne de masumiyet karinesini esas alan bir tutum sergilemeden ‘zanlı’ bile demedi, ‘şüpheli’ bile demedi ancak 11 Aralık’ta yani bu iftirada üç gün sonra Cizre’ye taziyeye geldi ve kendisinin ifadesini paylaşıyorum: ‘Bu kalleşliği, bu tuzağı kim yaptıysa bulacağız.’ Üç gün önce burada katili ilan etmişti oysa ki.

Tabii, bununla bitmedi, söz konusu bu kumpas, bu komplo yüzlerine, gözlerine bulaştı diye tabii hemen pes etmediler. Kötülükte hemen pes etmek yok, onu kendileri bir kez daha gösterdi. Ne oldu? Bu sefer de gözaltındaki kişiler… Onlarca arkadaşımız gözaltına alındı, parti yöneticisi arkadaşlarımız gözaltına alındı, yine, partili olan kardeşim de gözaltına alındı. Ve her ne hikmetse gözaltındaki kişiler arasından 11 Aralık’ta yani İçişleri Bakanının Şırnak’ta olduğu gün sadece kardeşim alelacele adliyeye getirilip, ifadesi alınıp ki kendisine dair hiçbir şey sorulmadan, suçluyu kayırma gibi ipe sapa gelmez bir iddiayla ki hukukçular bilir, katalog suçlar arasında değil, altı aydan başlar…

“BAKAN ŞIRNAK’TA İKEN KARDEŞİM TUTUKLANDI”

Ama İçişleri Bakanı’nın bu yalanını, bu iftirasını toplum nezdinde kabul edilebilir yapmak için bu komployu, bu manipülasyonu, bu algıyı topluma hani anlatamadıkları için bu sefer de ne yaptılar? Dediğim gibi, böyle bir planı devreye soktular ve sadece kardeşim adliyeye getirilerek İçişleri Bakanı Şırnak’tayken kardeşim tutuklandı. Kolluk gücünü alet ettikleri yetmiyormuş gibi bu kumpasa, bu komploya bu sefer de savcı ve hâkim üzerinden de böyle bir kumpasa devam edildi. Sadece şu başlık için aslında kardeşim tutuklandı, şunu net söyleyeyim: Şu an benim kardeşim kurban, rehine ve aslında birçok yetkili de bunu biliyor. Şırnak Valiliği benim dediklerimi teyit etmişken sırf bu basına böyle bir haber servis etmek için kardeşimin tutuklu kalıyor olması aslında bizlerin alışık olduğu bir durum maalesef ki. Hemen servis edildi bu tutuklama, üç dakika sonra servis edildi, üç dakika, kararın verilmesiyle. Peki, daha öncesinde neler oldu?

İlk bir ihbar oluyor 7 Aralık saat 13.26’da; aslı astarı olmayan, yer, zaman mekân belirtilmeyen bir ihbar ama her ne hikmetse takip ve göz mesafesinde, yakalama mesafesinde olan bir kişi hiçbir şekilde gözaltı yapılmıyor. Çünkü asıl plan 8 Aralık sabahı -İçişleri Bakanının dediği gibi- ‘Burada biz bu sabah katili yakaladık, HDP’li vekillerle fotoğrafı var.’ şeklinde vermekti. Ama ‘Allah’ın sopası yok’ derler ya, bu sefer tesadüfen 11 Aralık’taki kongre çalışması için parti yöneticisi arkadaşlarımızın ağabeyimin evine gitmesi sonrasında plan değişti, plan değiştirilmiş. Ve evden çıktıktan sonra parti yöneticisi arkadaşlarımız -daha sonrasında herhâlde telefonla iletildiği için- hemen gözaltı yapılıyor.

“HALA VEKİLLER DEVAM ETTİRİYOR”

7 Aralık akşamı gözaltı yapılıyor net bir şekilde ama bu daha sansasyonel olsun diye ‘8 Aralık’ dendi. Tabii, yetmedi, 8 Aralık sabahı… Bazı milletvekilleri, iktidar vekilleri, daha önceki gece de yine televizyonda hâlâ dediğimi ters yüz ederek sanki ben itirafta bulunmuşum, sanki evimde katil saklıyormuşum gibi bir iftirayı devam ettirme vicdansızlığını devam ettiriyorlar. Bahse konu gözaltına alınan kişi, parti gençlik meclisi üyesi arkadaşımız ve daha ifadesi alınmadan burada katil ilan edilen bir kişiydi.

“BİLSEYDİ ŞOV İÇİN KENDİ OPERASYON YAPARDI”

Süleyman Soylu benim evimde bir şüpheliyi sakladığımı düşünseydi kolluk gücüne bırakmaz sırf o siyasi şov için baskını o yapardı, kameraları çeker ve baskını o yapardı. Bunu hepiniz de biliyorsunuz ama o gün buraya geldi ve hukuku ayaklar altına alarak, vicdanı ayaklar altına alarak böyle bir iftirada bulundu.

Tabii, dosya içerisinde ifadeler alınınca şunu fark ettik -dediğimiz gibi- düzmece bir ihbar yapılıyor -ki isteyenlerle paylaşabilirim, tutanaklar şu an yanımda. Düzmece ihbara rağmen gözaltı yapılmıyor çünkü -dediğim gibi- kumpas 8 Aralık sabahı içindi, İçişleri Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü gün, daha sansasyonel olacak ya. Yine, kumpas ‘Katili yakaladık, HDP’li vekillerle fotoğrafı var’ şeklinde olacaktı ama herhâlde bu kumpası hazırlayanlar, bu senaryoyu hazırlayanlar ‘Katili HDP’li milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde bu sabah yakaladık desek daha sansasyonel olur’ dediler herhâlde plan tam da buydu çünkü daha sonrasında, ilk ihbardan sonra, ilk gözaltı işlemi yapıldıktan sonrasındaki bir sürede 23:12’de bir ihbar daha yapılıyor ama her 2 ihbarda da cinayetle ilgili tek bir ifade yok.

Sadece 8 Aralık saat 00.41’de yani gece yarısından hemen sonra 3’üncü bir ihbar daha yapılıyor, diğer iki ihbarla hiç alakası olmayan bir ihbar ve bu sefer direk cinayetle bağlantılı bir ifade kullanılıyor. O gün de Bakan Bey’e söyledim, bakın, bu işler bu kadar kolay olmamalı. Bizden nefret edebilirsiniz, bize kin duyabilirsiniz, bizi düşman olarak dâhi görebilirsiniz ama ben eskiden derdim, insanlar niye ‘Düşmanım da mert olsun’ der diye demek ki bu sebeptenmiş Sayın Başkan, demek ki bu sebeptenmiş çünkü Sayın Bakan sırf burada siyasi şov yapacak diye ya da kendisi hakkındaki sorulara cevap vermemek için çıktı burada böyle ipe sapa gelmez -ki üç gün sonra kendisinin de aksini ifade ettiği- bir şey söyledi.  Soylu bu kumpasa kendisi hakkındaki sorulara cevap vermemek için başvurdu.

Tabii, bununla birlikte sadece bize mi bu tehdidi yaptı? Bu tehlike sadece bizim için mi geçerli? Hayır. 84 milyon yurttaş için şu an bu durum herkesin can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu aslında ispatlar niteliktedir.”

Fotoğraf: Mezopotamya Ajansı

"HDP Milletvekili Kaçmaz, Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki ‘evinde terörist yakalandı’ iddiası." haberi, 17 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Milletvekili Kaçmaz, Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki ‘evinde terörist yakalandı’ iddiası.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Milletvekili Kaçmaz, Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki ‘evinde terörist yakalandı’ iddiası.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri