HDP Sözcüsü Ebru Günay: Gittiğimiz her yerde ortak talep iktidarı 14 Mayıs’ta göndermemiz

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Gittiğimiz her yerde ortak talep iktidarı 14 Mayıs’ta göndermemiz

HDP Sözcüsü Ebru Günay: Gittiğimiz her yerde... Yeşil Sol Parti Aydın milletvekili adayı, HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Gittiğimiz her yerde ortak talep iktidarı 14 Mayıs’ta göndermemiz" dedi.

- Yeşil Sol Parti Aydın Milletvekili Adayı oldunuz. Öncelikle Aydın halkı sizi nasıl karşıladı?

Aydın’da 2018 seçimlerinde milletvekili çıkarmış olmamıza rağmen ittifak yasasından kaynaklı artık oylarla ve yurtdışı oylarıyla vekillik hakkımız gasp edilmişti. Fakat Aydın’a geldiğimde halkın umudunun, coşkusunun hâlâ ne kadar diri olduğunu gördüm. İnsanlar tarafından çok iyi karşılandım. Özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdiler ve onların heyecanları bana da yansıyor. Gittiğimiz her yerde; tarlada, sokakta, evlerde büyük bir coşkuyla karşılanıyoruz. Özellikle kadınların coşkusu, kadınların yaklaşımı bize seçim çalışmalarımızda büyük bir motivasyon sağlıyor. Aydın’da olmaktan mutluluk duyuyorum ve inanıyorum ki bu dönem Aydın için yepyeni bir dönem olacak.

Bu iktidara da onun politikalarına da ülkenin her tarafında olduğu gibi Aydın’da da kimsenin tahammülü kalmadı. Gittiğimiz her yerde ortak talep iktidarı 14 Mayıs’ta göndermemiz. Bizler de Yeşil Sol Parti olarak bunun sözünü veriyoruz. Halk düşmanı, doğa düşmanı, kadın düşmanı bu iktidarı mutlaka göndereceğiz. Aydın’dan kadınlar olarak sesimizi Meclis'e taşıyacağız.

- Aydın'daki insanların temel sorunları nedir? Bu konuda partinizin bir çözüm önerisi var mı?

Aydın’da iktidarın politikalarından kaynaklı insanların yaşamlarını ciddi şekilde etkileyen birçok sorun olmakla birlikte iki temel konudan söz etmek istiyorum. Birincisi; Aydın’ın doğasının jeotermallerle bir rant alanına dönüştürülmesi. İnciriyle, zeytiniyle dünyada bilinen bu kentin jeotermallerle havası, suyu kirletildi, yetiştirilen tarım ürünleri zehirlendi ve daha da önemlisi insanların sağlıkları tehlikeye düşürüldü bu bölgede. Yeşil Sol Parti olarak bu ekolojik katliamları engelleyeceğiz. İklim düşmanı yeni termik santrallerin yapılmasına izin vermeyeceğiz; büyük doğa tahribatına yol açan termik santralleri, doğa dostu enerji ile ikame edeceğiz. Termik santrallerde çalışanları, hiçbir hak kaybına uğratmadan başka kamu sektörlerinde istihdam edeceğiz. Yaşam hakkı ile doğa hakkını birlikte savunacağız.
Diğer bir önemli sorun da mevsimlik tarım işçilerinin koşulları. Asgari ücretin bile altında kalan ücretlere insanlar saatlerle sıcağın altında ve güvencesiz çalışmak zorunda kalıyor. Öncelikle mevsimlik tarım işçileri için çağdaş yaşama uygun, sağlıklı ve sosyalleşme imkânı sağlayan barınma alanları oluşturacağız. Mevsimlik tarım işçisi kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesini uygulayacağız ve yerel yönetimlerin sorumluluk almasını sağlayacağız. Mevsimlik tarım işçisi kadınlara “eşdeğer işe eşit ücretin” uygulanmasını sağlayacağız. Mevsimlik tarım işçiliğini yasal statüye kavuşturacağız. Bunlar seçim bildirgemizde de mevcut.

- Tüm siyasi partiler gibi siz de sahada bir çalışma yürütüyorsunuz. Çalışmalarınızda herhangi bir engel ile karşılaşıyor musunuz? Sizin yaşadığınızı diğer partiler de yaşıyor mu?

Aydın’da seçim çalışmalarını yürütürken herhangi bir sorun yaşamadık. Aydın’ın tüm ilçe ve mahallelerinde seçim çalışmalarımızı yürütüyor, Yeşil Sol Parti’yi herkese ulaştırıyoruz. Diğer partilerden farkımız şu ki biz Yeşil Sol Parti olarak halkla doğrudan ilişkiler içerisindeyiz. Sadece seçim sürecinde değil sahip olduğumuz siyasi geleneğimiz böyle. Bizler her zaman halkın içinde olmaya, onların bize ulaşmalarını beklemeden bizler onlara ulaşabileceğimiz noktada durduk. Aydın’da da çalışmalarımız bu şekilde sürüyor.

- Geçtiğimiz seçimde HDP az bir farkla kaybetti. Bu seçimde nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Biz Aydın’da seçimi çoktan kazandık. Şu anda Aydın’dan 2. vekilimizi de çıkarmak için çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikle gasp edilen bir vekil hakkımızı geri almaya geldik ve yeni kazanımlar elde etmek için de daha fazla insana ulaşmaya çalışıyoruz. Aydın’da diğer partilerin ilk sıraları erkek adaylar. Yeşil Sol Parti olarak bizler Aydın’da ilk iki sırada iki kadın vekil adayız. Bu çok kıymetli. Hem kadın mücadelemiz açısından hem de Aydın’da kadınlar açısından. Sahadan aldığımız enerji de şunu gösteriyor ki biz Aydın’dan 2 kadın olarak seçileceğiz.


- Tarım kenti olan Aydın'da halka bir çağrınız olursa ne ifade etmek istersiniz?

Aydın’da kadınların, emekçilerin, tarım işçilerinin artık haklarını alma zamanı. Bu seçim tarihi bir seçim. bize dayatılan bu saray rejimini gönderip, güvenceli, demokratik özgür ve eşit bir yaşamı inşa edebiliriz. Anahtar hepimizin elinde. Bu anahtarla hakettiğimiz yeni yaşamın kapısını açabiliriz. Kötülüklerin kapısını sonuna kadar kapatabiliriz. Çağrım özellikle kadınlara, gençlere, emekçilere; gelin Yeşil Sol Parti’nin ağacı altında yaşamımızı örelim.

"HDP Sözcüsü Ebru Günay: Gittiğimiz her yerde ortak talep iktidarı 14 Mayıs’ta göndermemiz" haberi, 11 Mayıs 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Mayıs 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP Sözcüsü Ebru Günay: Gittiğimiz her yerde ortak talep iktidarı 14 Mayıs’ta göndermemiz haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP Sözcüsü Ebru Günay: Gittiğimiz her yerde ortak talep iktidarı 14 Mayıs’ta göndermemiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:16 Bakan Işıkhan açıkladı: Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı
  2. 16:13 Yargıtay Başkanı 30'uncu turda da seçilemedi: 6 Mayıs'a ertelendiği açıklandı
  3. 16:11 Londra'da Kılıçlı Saldırı: 2 Polis ve En Az 5 Kişi Yaralandı
  4. 15:56 Fenerbahçe Beko, Monaco karşısında!
  5. 15:56 Altınay Savunma Teknolojileri, F-16'lar İçin Çoklu Bomba Salan Sistemi Geliştiriyor
  6. 15:52 Endonezya'da Ruang Yanardağı Yeniden Patladı: Alarm Seviyesi Yükseldi, Havaalanı Kapatıldı
  7. 15:48 Şiddet İddialarına Savunma: TikTok Fenomeni 'Karagül'den Şok Açıklama
  8. 15:45 Kızılcık Şerbeti'nde Olay! Doğa ve Giray öpüştü!
  9. 15:44 Fenerbahçe Beko, Kritik Maç Öncesi Hazır
  10. 15:39 Ankara'da ekmeğin fiyatı arttı
  11. 15:38 Özel Tasarruf Genelgesi'ne sert eleştiri: "İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
  12. 15:38 Gelin Damada Öyle Bir Şov Yaptı Ki! Resmen Dansöz Oldu!
  13. 15:37 Kolombiya'da Helikopter Kazası: 9 Asker Hayatını Kaybetti
  14. 15:35 Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon itirafı geldi: "Tahminlerimizin üzerinde!"
  15. 15:34 Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Dzeko çıkışı!
  16. 15:34 Bakan Özhaseki: Sene Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Edilecek
  17. 15:28 IBAN'a para gönderme cezası belli: Fiş başına rekor ceza!
  18. 15:28 Ensar Vakfı, İsrail'le ticareti inkar etmeye çalışırken doğruladı
  19. 15:27 Ünlü Model Didem Soydan'dan Bornozlu Haller!
  20. 15:27 Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
Politika Haberleri