HDP’de hedef sandığa gitmeyen seçmen: İstanbul’u sandık sandık analiz ettik

HDP’de hedef sandığa gitmeyen seçmen: İstanbul’u sandık sandık analiz ettik

HDP’de hedef sandığa gitmeyen seçmen: İstanb... HDP Sözcüsü Kubilay, sandığa gitmeyen 230 bin HDP seçmenini ikna ederek farkı açacaklarını belirtti.Yenilenecek İstanbul seçimlerine sayılı günler kala AKP’nin Kürt seçmene yönelik tavrını eleştiren HDP Sözcüsü Kubilay,...

HDP Sözcüsü Kubilay, sandığa gitmeyen 230 bin HDP seçmenini ikna ederek farkı açacaklarını belirtti.

Yenilenecek İstanbul seçimlerine sayılı günler kala AKP’nin Kürt seçmene yönelik tavrını eleştiren HDP Sözcüsü Kubilay, sandığa gitmeyen 230 bin HDP seçmenini ikna ederek farkı açacaklarını belirtti.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala “Beka” söylemini terk eden AKP’nin Kürt seçmene yönelik ikircikli tavrı sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, BirGün gazetesinden Mehmet Emin Kurnaz’a yaptığı değerlendirmede 23 Haziran’ın kendileri için “darbe ya da demokrasi” tercihi olduğunu belirterek “230 bin civarında HDP seçmenin oy kullanmadığına dair birtakım veriler var. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ın ‘farkı 250 bin yapalım’ derken kast ettiği üzere bütün HDP tabanını sandığa götürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

“AKP-MHP iktidar bloğunun kaybetmesi için sistematik bir çalışma içerisine girmiş bulunuyoruz” diyen HDP Sözcüsü Kubilay; “İlçelerde milletvekillerimizi, Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu üyelerimizi görevlendirdik, yani bu konuda enerjisini aktarabilecek tüm kadroları seferber ettik. Çünkü biz İstanbul seçiminin siyasi boyutunu önemsiyoruz. AKP-MHP bloğunun, İstanbul seçimini YSK eliyle, bir sandık darbesiyle ortaya çıkan ‘darbe mi demokrasi mi?’ ikilemi içerisinde var gücümüzle demokrasinin kazanması için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

DİN ADAMLARINI KULLANIYORLAR

AKP’nin muhafazakar Kürt seçmene yönelik çalışmalar yürüttüğünü de belirten Kubilay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gözlemlerimiz şu ki, iktidar bloğu bu konuda yoğun çalışma yapıyor, evleri ziyaret ediyorlar. Özellikle Kürt muhafazakar tabana seslenmek için oradaki din adamlarını götürmek gibi manipülatif çalışmalar yaptıklarını duyuyoruz. Bunların herhangi bir sonuç vereceğini ise düşünmüyoruz. Çünkü Kürt halkı uzun yıllar politik bilinci gelişmiş bir halk.”

SANDIĞA GİTMEYENLERİ İKNA EDECEĞİZ

230 bin civarında sandığa gitmeyen HDP seçmeninin bulunduğunu vurgulayan Kubilay, son olarak şunları aktardı: “Çeşitli yöntemlerle seçmenlerin sandığa gidiş oranları hesaplanmıştı. HDP tabanından 911 bin seçmenin sandığa gidip oy kullandığını, 230 bin civarında HDP seçmen kitlesinin de oy kullanmadığına dair birtakım veriler var. Dolayısıyla Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ın ‘250 bin fark yapalım’ derken de kast ettiği bütün HDP tabanını sandığa götürmek gibi bir amaç taşıdığını söyleyebiliriz. Amacımız sandığa gitmeyen bu kitleyi sandığa taşımak.”

SANDIK SANDIK İNCELEDİK

İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek ise HDP seçmeninin yaklaşık yüzde 85’inin sandığa gittiğini, özellikle sandığa gitmeyen yüzde 15’lik dilim için çalışma yürüttüklerini belirtti. Çiçek, şu ifadelere yer verdi: ”İstanbul seçimleri için tüm HDP kadrolarımız ve birleşenlerimizle demokrasi mücadelesi için sahalarda olduğumuzu belirtmek istiyorum. İstanbul’u sandık sandık analiz ettik. Hangi sandıklarda oy kaymaları olduğunu tespit ederek çalışmalarımızı ona göre şekillendiriyoruz. AKP aleyhinde farkı iyice arttırmak için öncelikle sandığa gitmeyenlere yönelik bilimsel verilere dayanarak bilimsel çalışma yürütüyoruz.”

"HDP’de hedef sandığa gitmeyen seçmen: İstanbul’u sandık sandık analiz ettik" haberi, 14 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan HDP’de hedef sandığa gitmeyen seçmen: İstanbul’u sandık sandık analiz ettik haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’de hedef sandığa gitmeyen seçmen: İstanbul’u sandık sandık analiz ettik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Haberleri