HDP'de ÖSO açıklaması: Bazıları öldürdüklerinin kalbini yiyor

HDP'de ÖSO açıklaması: Bazıları öldürdüklerinin kalbini yiyor

HDP'de ÖSO açıklaması: Bazıları öldürdükleri... Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Tartışmaların odağındaki Özgür Suriye Ordusu'nu değerlendiren Bilgen, "İçinde öldürdüklerinin...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Tartışmaların odağındaki Özgür Suriye Ordusu'nu değerlendiren Bilgen, "İçinde öldürdüklerinin kalbini yiyenler de var, 12 yaşındaki çocukların kafasını kesenler de var" dedi. Türk Tabipler Birliği'ne yapılan operasyona da tepki gösteren Bilgen, "Doktorlardan ölü seviciliği bekliyorlar, ölüme methiyeler düzmelerini bekliyorlar. Barış dedikleri için evleri basılıyor" diye konuştu.

HDP'li Ayhan Bilgen'in konuşmasının satır başları şöyle:

  • (TTB'ye yapılan operasyon) O günden bugüne köprünün altından çok suların geçtiğinin idrakindeyiz. Gelinen noktanın vahametine dikkat çekmek için birkaç şey paylaşayım;

Tabi doktorlar insanları yaşatmak için varlar. Görevleri o, ettikleri yemin o. Ama bazıları doktorluk ile gassallığı, cenaze yıkayıcılığını karıştırıyorlar ki doktorlardan ölü seviciliği bekliyorlar, ölüme methiyeler düzmelerini bekliyorlar. Barış dedikleri için evleri basılıyor, muayenehaneleri bile suç örgütü merkeziymiş gibi muameleye maruz kalıyor. Yine akademisyenler hedefe konuyorlar, medya önünde siyaseten linç ediliyorlar.

Baskı şüphesiz bütün toplumsal kesimlere. Camide hutbe dinlerken gerçek İslam bu olmasa gerek diyerek tavrını ortaya koyanlar cami çıkışında gözaltına alınıyor. Bugün sabah Adana’da Furkan Vakfı basılıyor, zaten çok az sayıda kalmış olan muhalif İslami çizgideki isimlerden Alpaslan Kuytul gözaltına alınıyor.

AFRİN OLMASAYDI BUNU KONUŞACAKTIK

  • Bugün Afrin olmasaydı hamile çocukları konuşacaktık. Alınan yeni makam arabalarını konuşacaktık. Benzinin 6 liraya çıkmış olmasını konuşuyor olacaktık, cezaevlerinde gazetecilere, siyasetçilere layık görülen tek tip elbiseyi konuşacaktık. Ama bugün bütün kamuoyu savaşı izlemeye mahkum oluyor.

ZEYTİN DALI ÖLÜMÜN MESAJI OLARAK...

  • Evet Kuran’da zeytine gönderme vardır, incir ile birlikte anılır. Ama Kuran’dan barış mesajı almak istemeyenler için elbette bunlar rahatsız edici. Tıpkı Romalılar zeytin ağaçlarını taç yapıp Anadolu’yu, Akdeniz’i hangi psikoloji içinde ele geçirmeye çalıştılarsa bugün de zeytin dalı barışın değil, savaşın ölümün mesajı olarak kavramsallaştırılmak isteniyor.

BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM

  • Bu atmosfer belli ki birilerini çok motive ediyor. Özellikle silah pazarlamacısı ülkeleri kendilerine örnek alanlar için, bir hafta 10 gündür devam eden şov, tabutlar, bir anlam ifade etmeyebilir. Onlar ne kadar silah tanıtımı yaptık ve önümüzdeki dönem ne kadar silah pazarlayacağının derdinde olabilir. Ama ortada çok açık fotoğraflar var, sivillerin zarar gördüğüne dair. Bu resimler aslında bütün savaşlar gibi savaşların yaşlılar, çocuklar için ne ifade ettiğini gösteriyor. Selahaddin Camisi. Harabeye dönmüş.

Bu ortamı sonuna kadar savunmaya devam edenler olacaktır ama biz de her şeye rağmen barışı savunmaya devam edeceğiz.

ÖSO'DA KALP YİYENLER VAR

  • Bu sürecin suç ortağı ÖSO’yla ilgili çok şey söylemeyeceğim. Cumhurbaşkanının “hataları olabilir ama yanlış yapmadılar'' dediği, bir milletvekilinin “milli kuvvet'' olarak tarif ettiği ÖSO bir birleşik yapıdır. İçinde öldürdüklerinin kalbini yiyenler de var, 12 yaşındaki çocukların kafasını kesenler de var. İçinde çok fazla grup var. Bu grupların, geçmişte İngiltere’den maaş alarak savaştıklarını biliyoruz. ABD ile eğit donat kapsamında çalıştıklarını biliyoruz ama bunların hiçbirini bilmek istemiyoruz çünkü onların milli bir kuvvet olduklarına ve Türkiye için uygun bir partner olduğuna inanmak ve bütün kamuoyunu da inandırmak istiyoruz.

"HDP'de ÖSO açıklaması: Bazıları öldürdüklerinin kalbini yiyor" haberi, 30 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HDP'de ÖSO açıklaması: Bazıları öldürdüklerinin kalbini yiyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'de ÖSO açıklaması: Bazıları öldürdüklerinin kalbini yiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  2. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  3. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  4. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  5. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  6. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  7. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  8. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  9. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  10. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  11. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  12. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  13. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  14. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  15. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  16. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  17. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  18. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  19. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  20. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
Gündem Haberleri