HDP’den Bahçeli’ye çok sert tepki!

HDP’den Bahçeli’ye çok sert tepki!

HDP’den Bahçeli’ye çok sert tepki! HDP Sözcüsü Kubilay, MHP Lideri Bahçeli’yi yönelik,  "ilkesizlik ve tutarsızlık abidesi olan Bahçeli’nin eş genel başkanımıza hakaret dolu

HDP Sözcüsü Kubilay, MHP Lideri Bahçeli’yi yönelik,  "ilkesizlik ve tutarsızlık abidesi olan Bahçeli’nin eş genel başkanımıza hakaret dolu sözlerine, kimlik ve kişiliğine saldırı niteliğindeki beyanlarına yanıt vermeyi zül sayıyoruz. Türkiye ve bölge halklarının tek düşmanı vardır o da ırkçılıktır, tekçiliktir. Bu ideolojik politik zihniyetin Türkiye’deki adresi MHP ve onun başındaki Bahçeli’dir. Halklar arasına düşmanlık tohumları ekenler MHP ve onların ortaklarıdır” ifadelerini kullandı.

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, ABD ile Türkiye arasında güvenli bölge için varılan anlaşmayı değerlendirdi.

Kubilay, “İktidarın askeri operasyon tehditleri altında Türkiye ve ABD arasında Suriye’nin Kuzeyinde ‘Güvenli Bölge’ kurulması amacıyla başlatılan görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanmış olması, saldırı ve savaş seçeneğini devre dışı bıraktığı için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz” dedi.

KÜRT SORUNU ABD VE RUSYA İLE KONUŞULARAK ÇÖZÜLEMEZ

Türkiye-ABD arasındaki anlaşmanın, sorunların masada ve diyalog yoluyla çözülebildiğini göstermesi açısında önemli olduğunu belirten Kubilay, “Umuyoruz ki savaş ve saldırı seçeneğini devre dışı bırakan bu yöntem kalıcı ve sürekli olur. Ancak bu müzakereler ve sonrasında varıldığı belirtilen anlaşmada sorununun muhatapları yer almadığı için eksiktir ve başarısı şüphelidir. Kürt sorunu ABD ve Rusya ile konuşularak çözülemez. Bir başka güce ihtiyaç duymadan kendi sorunlarımızı diyalog ve müzakere yoluyla çözebileceğimizi yıllardır dile getiriyoruz. Kuzey Suriye meselesinde yapılması gereken Moskova ve Washington arasında bir sarkaç gibi gidip gelmek yerine Kürt halkının temsilcileri ve Suriye Özerk Yönetimi temsilcileri ile görüşmek ve bir yuvarlak masa etrafında bir araya gelmektir” diye konuştu.

HALKLAR ARASINA DÜŞMANLIK TOHUMLARI EKENLER MHP VE ONLARIN ORTAKLARIDIR

Kubilay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerini de eleştirerek, “Kuzey Suriye’ye yönelik ‘barış koridoru’ anlaşmasından sonra Rojava’ya askeri operasyonun yapılmamasından duyduğu rahatsızlığı ‘ABD’nin ağzına bakamayız’ şeklinde sözleriyle kamuoyunu kışkırtan bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli aynı konuşmada Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli’ye hakaret ederken, Anayasa Mahkemesi’nin Barış Akademisyenlerine yönelik kararından rahatsız olduğunu sert bir dille ifade etmiştir. Burada ilkesizlik ve tutarsızlık abidesi olan Bahçeli’nin eş genel başkanımıza hakaret dolu sözlerine, kimlik ve kişiliğine saldırı niteliğindeki beyanlarına yanıt vermeyi zül sayıyoruz. Türkiye ve bölge halklarının tek düşmanı vardır o da ırkçılıktır, tekçiliktir. Bu ideolojik politik zihniyetin Türkiye’deki adresi MHP ve onun başındaki Bahçeli’dir. Halklar arasına düşmanlık tohumları ekenler MHP ve onların ortaklarıdır” dedi.

"HDP’den Bahçeli’ye çok sert tepki!" haberi, 09 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP’den Bahçeli’ye çok sert tepki! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’den Bahçeli’ye çok sert tepki! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 08:17 : Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
    2. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
    3. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
    4. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
    5. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
    6. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
    7. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
    8. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    9. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    10. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    11. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    12. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    13. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    14. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    15. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    16. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    17. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    18. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    19. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    20. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    Politika Haberleri