HDP'den beş büyükşehir açıklaması

HDP'den beş büyükşehir açıklaması

HDP'den beş büyükşehir açıklaması Beş büyükşehire ilişkin konuşan HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit "Batıda AKP-MHP faşizminin karşısındaki adayı destekleyeceğiz.

Halkların Demokratik Partisi Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit "Batıda AKP-MHP faşizminin karşısındaki adayı destekleyeceğiz. Karşılarında HDP ve seçmeni duracak. Onlara en büyük tokadı İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da atacağız" dedi.

Dün düzenlenen Nevruz etkinliğinde konuşan HDK eş sözcüsü ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, AKP-MHP faşizmine karşı batıda karşılarında HDP ve seçmeninin duracağını ifade etti.

Gülistan Kılıç Koçyiğit, 31 Mart yerel seçimleri için "Türkiye'de ne yapacağız? Batı tarafında ne yapacağız? Batıda da AKP — MHP faşizminin karşısındaki adayı destekleyeceğiz. İzmir'in hiçbir ilçesinde onların iktidara gelmesini istemiyoruz. Karşılarında HDP ve HDP seçmeni duracak. Biz en büyük tokadı onlara İstanbul'da, İzmir'de, Bursa'da, Eskişehir'de, Ankara'da atacağız. Hiçbir aday lehine parti lehine tutumumuz yoktur. Bizim sorunumuz Türkiye'nin önünün açılmasıdır. Onu da mutlaka başaracağız" dedi.

Etkinlikte temsili ateşin yakılmasından sonra HDP İzmir il eş başkanları Kadir Baydur ve Besiye Tekgür, açılış konuşmasını yaptı. Ardından HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, şöyle dedi:

"TÜRKİYE'DE AĞIR BİR SARAY VESAYETİ VAR"

"Türkiye halkları birlikte yaşasın birlikte eşit bir şekilde barış içinde yaşasın istiyoruz. Sömürü olmasın istiyoruz, işçiler iş cinayetinde ölsün istemiyoruz. Kadınlar, erkek ve devlet şiddetiyle ölmesin istiyoruz. Doğamız bu sermaye düzeninde haramiler tarafından talan edilmesin istiyoruz. Bizler kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Bizleri soyup soğana çeviren bu düzene karşıyız. Bu düzenin değişmesini istiyoruz. İşte o yüzden bizden korkuyorlar. Türkiye halklarını korkuyla yönetmeye çalışıyorlar. Türkiye'de hukuk yok. Adalet yok, özgürlük yok. İşte bunlar adalet diye iktidara geldiler, kalkınma diye iktidara geldiler. 'Biz askerin vesayetini kaldıracağız' dediler, iktidara geldiler. Bugüne kadar neyden yakındılarsa onları aratır oldular. Saray, askeri vesayetin de yerini aldı. Türkiye'de ağır bir saray vesayeti vardır. Ağır bir ekonomik kriz vardır. Bunlar bizi halkımızı soydular soğana çevirdiler. Kuru bir soğana muhtaç ettiler. Yine de ekonomik krizi inkar ediyorlar."

"31 MART KAYYUMLARI ANKARA'YA GÖNDERDİĞİMİZ GÜN OLACAK"

31 Mart yerel seçimlerine de değinen Serpil Kemalbay, sözlerini şöyle sürdürdü:<>

"Bir seçime gidiyoruz. 31 Mart yaklaştı. 31 Mart, kayyumları Ankara'ya gönderdiğimiz gün olacak. Sadece kayyumların atandığı yerleri değil bizim olmayan yerleri de kazanacağız ve halkın iradesini bir kez daha ortaya koyacağız. Kendi kendimizi yönetmek istiyoruz diyoruz. Metropollerde bunun başında İzmir geliyor. Demokrasi güçlerinden yana tavır alıyorlar. Bunlar kalkmışlar bizi terörize etmeye çalışıyor. Başka partileri de bizim üzerimizden terörize etmeye çalışıyorlar. Mahallelerde Kürtçe müzik çalıp propaganda yapıyorlarmış. Siz yukarıda bizlerin dillerini inançlarını aşağılıyorsunuz. Aşağıda Kürt halkından biriymiş gibi yapıyorsunuz. Halkımız böyle bir yalanı kolay kolay yutar mı? Yemezler. Onlar oy toplamak devşirmek için her şeyi yapıyorlar. Halklarını inançlarını kimliklerini inkar etmekle kalmıyorlar. 31 Mart bu halk size cevabını verecektir. İzmir'de de verecektir. Hiçbir yerde kazanmamanız için HDP bütün çabasını gösterecektir."

"HDP'den beş büyükşehir açıklaması" haberi, 22 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP'den beş büyükşehir açıklaması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'den beş büyükşehir açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 10:50 Devlet Bahçeli: Millet nasıl karar verirse saygımız tamdır
    2. 10:45 Seçim sonrası ilk Kabine toplantısı bugün: Gündemde hangi başlıklar var?
    3. 10:39 Batırel'den tepki çeken sözler: Ankara, İstanbul ve İzmir tek bir çivi bile çakmayın
    4. 10:32 AK Parti'de değişim süreci başlıyor
    5. 10:26 Çıkan görüntüler canını sıktı: Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor
    6. 10:21 Mansur Yavaş Ankara’da 25 ilçenin 20’sinde Turgut Altınok’a fark attı
    7. 10:17 Mehmet Tezkan: Istakoz çöküşün simgesi
    8. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
    9. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
    10. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
    11. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
    12. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
    13. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
    14. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
    15. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
    16. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
    17. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
    18. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
    19. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
    20. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
    Politika Haberleri