HDP'den CHP'ye çağrı: 'Ülke yanıyor, gelin bu yangına bir kova su siz dökün'

HDP'den CHP'ye çağrı: 'Ülke yanıyor, gelin bu yangına bir kova su siz dökün'

HDP'den CHP'ye çağrı: 'Ülke yanıyor, gelin b... HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanlığı'nın üç HDP'li belediyeye kayyum atamasının gündemde olduğu bir dönemde CHP'nin Sakarya'daki Tank...

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanlığı'nın üç HDP'li belediyeye kayyum atamasının gündemde olduğu bir dönemde CHP'nin Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesiyle ilgili eyleme gitmesini eleştirdi. Temelli, CHP'ye çağrıda bulunarak, "Neymiş kardeşim; palet davası, ne paleti? Ülke yanıyor ülke! Gelin bu yangına bir kova su siz dökün" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın 'kayyum' atamalarının ardından başlatılan 'kesintisiz eylem' süreci kapsamında bugün Van'a giden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, polisin engellemeleri nedeniyle kent merkezine duyurulan zamandan saatler sonra ulaştı. Kendilerine yönelik engellemelerin "darbe fotoğrafı" olduğunu belirten Temelli, vatandaşların açıklamanın yapılacağı alana alınmamasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Kadın Meclisi Sözcümüz, il-ilçe eş başkanlarımız ve belediye eş başkanlarımızla buradayız. Halkımız yok. Halkımızın buraya girmesi yasak. Kendi kentinde sokaklar halkımıza yasaklanmış durumda. Etrafınıza dönüp baktığınızda ablukaya alınmış bir alanda basın açıklaması yapıyoruz.

'31 MART YENİLGİSİNİN RÖVANŞINI ALMANIN PEŞİNDELER'

"Bu darbedir. Biz 19 Ağustos günü yapılan kayyum atamasına, bu gaspa, belediyelerimize el konulmasına siyasi darbe dedik, sivil darbe dedik. İşte onun fotoğrafı etrafınızda. Bir abluka etrafında basın açıklaması yapıyoruz. Halkımızın il - ilçe binasına gelmesi yasaklanıyor. Halkımızla buluşmamız yasaklanıyor. Bu korkudur, bu aczdir, bu tükenmişliktir. İktidarın tükendiğinin fotoğrafıdır.

"Bu fotoğrafı geçmişte de defalarca seyrettik. Bu fotoğraflardan Türkiye'nin, iktidarın, AKP - MHP blokunun ders almasını bekledik. Ama onlar ders almadılar, onlar 31 Mart yenilgisinin rövanşını almak peşindeler."

'EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ KADIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR'

Eş başkanlık yöntemine dair eleştirileri de yanıtlayan Temelli, "Bakın eş başkanlığa karşı çıkıyorlar. Diyorlar ki, 'eşbaşkanlık sistemi suçtur'. Hayır suç değildir. Gerçek bir demokrasi mücadelesidir, eşit temsiliyet mücadelesidir, kadın özgürlük mücadelesidir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı toplumsal cinsiyet eşitliğinin temsilidir. Bugün kadına yönelik şiddet sokakta kol geziyor. Her gün bir kadın katlediliyor. Kadına yönelik şiddet AKP iktidarıyla beraber yükselmiştir. Kadın siyasi çalışma hayatından, toplumsal hayattan dışlanmakta, yok sayılmaktadır. İşte kadınlar vardır, kadınların mücadelesi vardır, eşbaşkanlık mücadelesi bu mücadeledir. Gerçek bir demokrasi mücadelesidir. Bunu içine sindiremeyenler faşisttir. O yüzden faşizme karşı mücadele bir kadın mücadelesidir" dedi.

'SAYIŞTAY GELDİ, BİR KURUŞ YOLSUZLUK BULAMADI'

Temelli'nin konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

-Kayyum atayanlar bize iftira atmaya devam ediyorlar. Diyorlar ki halkın, belediyenin kaynaklarını çarçur ediyormuşuz. 2016 yılına kadar belediyelerde iktidarda kaldık, bir kuruş yolsuzluk yoktur. Onca belediye incelemeye alındı, onca müfettiş geldi, Sayıştay geldi; bir kuruş yolsuzluk bulunmadı. Bir kuruş yolsuzluk bulamadı ama 31 Mart'a kadar görevde kalan kayyımlar her gün yolsuzluk yaptı, yolsuzluk ifadesi bile utandı. Bu denli yaygın bir talan, bir gasp vardı. Bu gaspa izin verenler bunun hesabını sormak yerine hala bizim belediyelerimize iftira ediyorlar.

-Dün sevgili Mardin belediye eş başkanımız Ahmet Türk açıkladı. İçişleri Bakanına sordu, "aldığın hediyeler nedir" diye. Çıksın cevap versin neymiş o hediyeler, hep beraber öğrenelim. Yok hediye almadıysa, o kayyımın yaptığı yolsuzluk kanıtlanmıştır. Çıksın hesap versin.

'GELİN BU YANGINA BİR KOVA SU SİZ DÖKÜN'

-Neymiş kardeşim; palet davası, ne paleti? Ülke yanıyor ülke! Gelin bu yangına bir kova su siz dökün. Başka yerlerde, başka şeylerin peşine düşmeyin. Şimdi bu yangını hep beraber söndürme zamanıdır. Tüm Türkiye’deki demokrasi güçlerine, tüm sol sosyalist tüm siyasi yapılara, herkese sesleniyoruz. Gelin vicdanı olan herkes herkes bu yangını söndürmeye koşsun. Koşun, herkesi bu yangını söndürmede herkesi yan yana bu demokrasi mücadelesinde görev almaya çağırıyoruz. Sesinizi çıkarın, ses verin. Gelin omuz omuza verin.

'SUSMUYORUZ, SUSMAYACAĞIZ'

-Dedik ki ancak yan yana gelirsek bu kayyumdan bu tek adam zihniyetinden bu AKP-MHP blokundan kurtulabiliriz. 31 Mart’ta nasıl kurtulduysak, 23 Haziran’da nasıl kurtulduysak şimdi de yan yana geleceğiz. Tüm Türkiye halkları, emekçileri, kadınları bu mücadelede yerini alacak. Her akşam, her gün sokaklarda sesimizi çıkaracağız. Kornalara basacağız, tencerelere vuracağız, düdüklerimizle ses çıkaracağız. 'Buradayız' diyeceğiz. Susmuyoruz, susmayacağız. Varız, var olmaya devam edeceğiz. Hakkımız gasp edildi, hakkımızı geri alana kadar her yerde halkımızla birlikte mücadeleyi yükselteceğiz.

"HDP'den CHP'ye çağrı: 'Ülke yanıyor, gelin bu yangına bir kova su siz dökün'" haberi, 22 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP'den CHP'ye çağrı: 'Ülke yanıyor, gelin bu yangına bir kova su siz dökün' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'den CHP'ye çağrı: 'Ülke yanıyor, gelin bu yangına bir kova su siz dökün' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Boş

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  2. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  3. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  4. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  5. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  6. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  7. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  8. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  9. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  10. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  11. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  12. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  13. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  14. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  15. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  16. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  17. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  18. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  19. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  20. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
Politika Haberleri