HDP''den Erdoğan''a ''Çözüm beklemesinler'' yanıtı

HDP''den Erdoğan''a ''Çözüm beklemesinler'' yanıtı

HDP''den Erdoğan''a ''Çözüm beklemesinler'' ... HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Muş''ta yurttaşlarla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli, Erdoğan''ın ''Bu ülkede artık çözüm beklemesinler, çözüm mözüm yok'' sözlerine yanıt verdi.

Muş'ta yurttaşlarla bir araya HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Erdoğan'ın 'Bu ülkede artık çözüm beklemesinler, çözüm mözüm yok' sözlerine 'Biz de diyoruz ki senden zaten çözüm beklemiyoruz, senden gelecek hayır Allah'tan gelsin' sözleriyle yanıt verdi. Temelli konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Erdoğan diyor ki "bu ülkede artık  çözüm beklemesinler, çözüm mözüm yok." Biz de diyoruz ki senden zaten çözüm beklemiyoruz, senden gelecek hayır Allah'tan gelsin. Sen gölge yapma yeter. Senin veya seninle beraber hareket edenlerin siyaseti bu ülkede tükendi. Bu siyasetin bu ülkeye vereceği bir şey kalmadı. Şiddet, zulüm, baskı ve tükenmiş siyasetle karşı karşıyayız. Yakında bu ülke bu siyasetten kurtulacak. Yeni bir siyaset başlıyor. O yeni siyaset filizlendi, büyüyor. Bu siyaset yerellerden başlıyor ve iktidara geliyor. " 

ERDOĞAN'LA PAZARLIK YAPANLAR KENDİLERİNİ KORUDUKLARINI SANIYORLAR 
Ben burada Avrupa’ya da sesleniyorum. AB müktesebatı, Kopenhag kriterlerine dayanır. Kopenhag kriterleri çerçevesinde kurun ilişkilerinizi. Yoksa “ben kendi huzuruma bakarım iktisadi çıkarlar çerçevesinde hareket ederim” derseniz bu savaş gelir sizin de kapınızı çalar. Bu iktidarla, Erdoğan'la pazarlık yapanlar kendilerini koruduklarını sanıyorlar. Oysa hem Suriye hem Türkiye halklarının hem de Avrupa halklarının aleyhine olan bu duruma gözlerini kapatarak büyük bir insanlık dramına neden oluyorlar. İnsanlar birbirine düşman oluyor. 

BU İKTİDARDAN KURTULAMAZSAK YAŞAMLARIMIZDAN DA OLACAĞIZ
Hayır, biz Türkler, Kürtler, Araplar, Aleviler, Süryaniler, Êzidîler bir arada yaşıyoruz. Biz hangi dinden hangi inançtan olursak olalım bir arada yaşamaya devam edeceğiz. Bizim bir aradalığımıza nefret söylemi ile saldıran bu iktidara karşı şimdi yan yana gelme zamanı. Biz bu iktidardan kurtulamazsak sadece haklarımızdan değil yaşamlarımızdan da olacağız. 

BU ÜLKENİN KAYNAKLARI YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİN ŞEHİR HASTANELERİ PROJELERİNDE
Buraya Kars’tan geldik, Kars’ın en büyük sorunu hastane. Muş’a geldik Muş’un en büyük sorunu hastane. Bir şehir hastanesi furyasıyla milyonlarca lirayı çarçur ettiler, betona döktüler parayı ama Kars’ta, Muş’ta hastane yok. Hastalanırsanız ya Erzurum'a, Diyarbakır’a gideceksiniz ya da yolda öleceksiniz. Peki nerede bu ülkenin kaynakları, yandaş müteahhitlerin şehir hastaneleri projelerinde. 

BUNLARIN DERDİ İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ BESLEMEK
Şehir hastaneleri sağlık hizmeti konusunda en verimsiz yöntem, ama bunların derdi halka hizmet sunmak değil, bunların derdi inşaat sektörünü beslemek. İşte, tam teşekküllü bir hastaneden Muş yoksun. Hayvancılık, tarım yok edildi. Yayla yasakları geldi, ormanlar yakıldı. Sonra da “niye o öğrenci battaniyeden çanta yaptı?”  Çünkü sizin tarım politikanız yoksulluğun en temel nedeni. 

"HDP''den Erdoğan''a ''Çözüm beklemesinler'' yanıtı" haberi, 18 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP''den Erdoğan''a ''Çözüm beklemesinler'' yanıtı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP''den Erdoğan''a ''Çözüm beklemesinler'' yanıtı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  2. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  3. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  4. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  5. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  6. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  7. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  8. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  9. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  10. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  11. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  12. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  13. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  14. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  15. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  16. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  17. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  18. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  19. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  20. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
Politika Haberleri