HDP'den İstanbul açıklaması

HDP'den İstanbul açıklaması

HDP'den İstanbul açıklaması Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kars, Muş ve İstanbul’da yaşananlara ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada "İstanbul'da da sahip çıkacağız, halk...

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kars, Muş ve İstanbul’da yaşananlara ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada "İstanbul'da da sahip çıkacağız, halk kararını verdi" mesajı verildi.

HDP İstanbul İl Binasında yapılan açıklamada Buldan, "Başta Muş olmak üzere birçok yerde HDP kazanmasına rağmen bu seçimlerin HDP’nin elinden alındığını bariz bir şekilde görüyoruz. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar kabul edilirken HDP’nin itirazlarının kabul edilmemesi ciddi bir çifte standardın uygulandığını ve HDP’ye karşı oyunların oynandığını gösteriyor. Özellikle Şırnak, Beytüşebbap, Uludere, Muş Malazgirt gibi yerlerde halkımızın oyları resmen gasp edilmiştir" dedi.

Her yerde oylarına sahip çımacaklarını belirten Buldan şöyle konuştu: "Biz her yerde oylarımıza sahip çıkacağız. Muş’ta nasıl oylarımızı sahip çıkıyorsak İstanbul’da da sahip çıkacağız. Bugün İstanbul’da hala sayımların devam etmesi ve bu seçimlerin sonuçlanmaması AKP’nin iktidar sarhoşluğu ve iktidarı bırakmama yaklaşımını bize gösteriyor. YSK’nin bir an önce devreye girmesi ve hukuki olmayan yaklaşıma müdahale etmesi gerektiğini belirtmek isterim."

Cumhurbaşkanı'nın “patron YSK’dir” sözünü eleştiren Buldan "Patron halktır, halk kararını vermiştir. Seçimini yapmıştır, kimi seçtiğine karar vermiştir. Burada yapılması gereken şey şudur; YSK bu sonuçları kabul etmek zorundadır ve ardından sonuçları kesinleştirip mazbataları belediye başkanlarına ve eşbaşkanlara vermek zorundadır. Bir an önce YSK bu görevini bugün itibariyle yerine getirmelidir. Hukuki ve etik olarak yapması gereken de budur. Bir an önce seçim sonuçları açıklanmalıdır. Özellikle HDP’nin yaptığı itirazların derhal kabul edilmesi gerekir. Çünkü biz biliyoruz ki itiraz ettiğimiz yerde biz kazanmışız. Bu itirazların kabul edilmemesi iktidarın HDP’ye yaklaşımını gösteriyor" diye konuştu.

Sezai Temelli ise şöyle konuştu: "Uyardık, ilkeli, duyarlı anayasa ve yasalara uygun bir tavır sergilemeliydi. Yapması gereken şuydu. Kazananla kaybeden aday arasındaki fark geçersiz oylardan fazlaysa mazbataları bir an önce teslim etmeliydi. Eğer bu fark fazla ise itirazların hepsini kabul edebilirdi. Çifte standart yerine bir anayasa standartı ile hareket edebilirdi ve bu Türkiye’yi bu tür tartışmalardan kurtaracaktı. Bugün dönüp baktığımızda geçersiz oyları saymak yerine bazı yerlerde tüm oylar yeniden sayılıyor, aslında halkın iradesini yok sayan, iktidarın alıştığımız tutumuyla karşı karşıyayız. Ama sonuçları ortadadır. Muş’ta Malazgirt’te, Viranşehir ve Tatvan’da hakkımız gasp edilmektedir. Ama daha açık olanı tabii ki Şırnaktır. Hakkımız gasp edilmektedir. Aynı şey batıda İstanbul’da hayata geçirilmek isteniyor. Aritmetik ortada, gereğini yapmak YSK’nin elinde."

"HDP'den İstanbul açıklaması" haberi, 06 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP'den İstanbul açıklaması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'den İstanbul açıklaması 2023 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Aralık 2023 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:31 Şirince Nerede, Nasıl Gidilir? Şirince Gezilecek Yerler Nelerdir?
  2. 13:46 Altcoin Nedir? Kripto Paralarda Yeni Bir Dünya
  3. 13:23 Yağ yakmayı hızlandıran içecekler: Kahveye biraz eklemeniz yetecek
  4. 11:21 Rekabet Kurulu 5 şirket için devralma işlemlerini onayladı
  5. 10:42 Murat Ongun hakkındaki soruşturma, takipsizlik kararıyla kapandı
  6. 10:25 Feyza Altun'dan Polat çiftiyle ilgili açıklama: Para teklif ettiler
  7. 10:24 BUDO seferleri iptal edildi
  8. 10:18 Küfür ettiği anlar kameraya yansıyan TFF temsilcisi Selçuk Küçükoğlu: Sesli mesaj kaydediyordum
  9. 10:14 AK Partili Mehmet Metiner, ‘teşkilatın gönlündeki aday’ diyerek İBB adayı için isim verdi
  10. 09:41 İddia: Mehmet Şimşek, Erdoğan'a tepkili
  11. 09:37 Merve Taşkın: Hedefim 1 milyon dolar
  12. 09:33 Lando Norris: Geçen yıl yaşadığımızdan daha büyük değişiklikler bekliyorum
  13. 09:30 Yönetmen tecavüz suçlamasıyla tutuklandı
  14. 09:27 Almanya, İsrail'i eleştirdiği için Mısırlı kadın hakları örgütüne mali yardımını durdurdu
  15. 09:24 Finansal İstikrar Komitesi: Makro finansal riskler önemli ölçüde azaldı
  16. 09:18 Mehmet Özhaseki: Tapusu olanı kimse çıkaramaz, başka yere gönderemez
  17. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 'İskoçlar Çetesi' çökertildi
  18. 08:48 Her yerde Diyanet TV zorunluluğu
  19. 08:45 Keşif bedeli 1 milyon TL’yi bulacak
  20. 08:39 Chery modellerinde aralık ayı kampanyaları
Politika Haberleri