HDP’den kayyum atamalatına ilişkin ilk adım: Kesintisiz eylem kararı!

HDP’den kayyum atamalatına ilişkin ilk adım: Kesintisiz eylem kararı!

HDP’den kayyum atamalatına ilişkin ilk adım:... Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanması gündemi ile olağanüstü toplanan HDP MYK’si, “kesintisiz eylem” kararı aldı.HDP’liler tepkilerini göstermek üzere ilk adım olarak, kayyum atanan üç kente...

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanması gündemi ile olağanüstü toplanan HDP MYK’si, “kesintisiz eylem” kararı aldı.

HDP’liler tepkilerini göstermek üzere ilk adım olarak, kayyum atanan üç kente yarın(20 Ağustos) partinin il örgütü binaları önünde saat 11.00’de toplanacak.

Artı Gerçek'ten Derya Okatan'ın haberine göre; 3 büyükşehir belediyesine sabah saatlerinde kayyım atanan HDP, olağanüstü topladığı Merkez Yürütme Kurulu’nda yol haritasını belirledi. Buna göre, tüm milletvekilleri yarından itibaren üç gün boyunca belediyelere kayyım atanan Diyarbakır, Mardin ve Van’da olacak. 3 kentte yarın saat 11.00’da eş zamanlı olarak basın açıklamaları yapılacak. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Diyarbakır’daki açıklamaya katılacak. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yarın (20 Ağustos 2019 Salı) İstanbul’da basın toplantısı düzenleyecek.

HDP MYK toplantısında bu süreçte halkın ve belediye eş başkanlarının yalnız bırakılmaması gerektiğinin altını çizildi. Alınan karara göre, tüm milletvekilleri sandık iradesine sahip çıkmak için 3 gün boyunca halk ile birlikte sokaklarda olacak. Eylemlerde kayyımların tanınmayacağı belirtilerek, hükümete bu politikadan derhal vazgeçme çağrısı yapılacak. HDP, demokrasi güçlerine de çağrısı yapacak.

“Demokrasi ittifakı acilen kurulmalı”

MYK toplantısında, kayyım politikasından vazgeçilmesi için Demokrasi İttifakı’nın acil bir ihtiyaç haline geldiği değerlendirmesi de yapıldı. Bunun için siyasi partilerle görüşmeler yapılacak.

HDP, Demokrasi İttifakı ve yeni anayasa çalışmaları kapsamında bir takvim belirlemişti. Onlarca siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu ile görüşmeler planlayan HDP, siyasi partilerle görüşmeleri öne çekecek.

Bir HDP yöneticisi, kayyım siyasetinin AKP-MHP koalisyonu dışında kalan tüm partiler için risk barındırdığına dikkat çekerek, demokrasi güçlerinin bu süreçte bir araya gelmesinin çok daha kritik hale geldiğini belirtti.

“Kayyıma karşı mücadele aynı zamanda savaşa karşı mücadeledir”

MYK toplantısında kayyım siyasetine karşı mücadelenin aynı zamanda savaşa karşı mücadele olacağı değerlendirmesi de yapıldı. Kayyım atamalarını Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’a yönelik savaş tehditlerinden bağımsız görmeyen HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinglerine dair son hazırlıkları da gözden geçirdi. 1 Eylül’de Diyarbakır, Van, İstanbul ve İzmir'de bölge mitingleri, diğer illerde ise basın açıklamaları yapılacak.

Temelli ilk olarak Diyarbakır’a gidiyor

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli destek ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak yarın (20 Ağustos) Diyarbakır’ı ziyaret edecek. Diyarbakır’daki görüşmelerinin ardından Temelli’nin sonraki durakları ise kayyım atanan diğer iller Mardin ve Van olacak.

Pervin Buldan İstanbul’da olacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise yarın (20 Ağustos) saat 12.00’de HDP İstanbul İl Örgütü’nde kayyım atamalarına ilişkin basın açıklaması düzenleyecek.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, pazartesi sabah saatlerinde görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak görevlendirildi.

"HDP’den kayyum atamalatına ilişkin ilk adım: Kesintisiz eylem kararı!" haberi, 19 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP’den kayyum atamalatına ilişkin ilk adım: Kesintisiz eylem kararı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’den kayyum atamalatına ilişkin ilk adım: Kesintisiz eylem kararı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri