HDP’den Yenişafak hakkında kınama mesajı

HDP’den Yenişafak hakkında kınama mesajı

HDP’den Yenişafak hakkında kınama mesajı Halkların Demokratik Partisi (HDP), yandaş yayın organı Yenişak'ın Kars'ın HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen hakkındaki haberi hakkında kınama mesajı yayınladı.Korona dolayısıyla yoksullara ulaşmak amacıyla belediyenin...

Halkların Demokratik Partisi (HDP), yandaş yayın organı Yenişak'ın Kars'ın HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen hakkındaki haberi hakkında kınama mesajı yayınladı.

Korona dolayısıyla yoksullara ulaşmak amacıyla belediyenin desteklediği “Kardeş Aile Kampanyası”nı hedef alan Yenişafak, “HDP’li Kars Belediyesi, öldürülen, yaralanan ya da cezaevinde bulunan PKK’lıların ailesine doğrudan yardım ulaştıramayınca çareyi ‘kardeş aile’ formülünde buldu. Belediye, Almanya merkezli sözde ‘Kürt Kızılayı’na liste gönderiyor, sözde kuruluş da ailelerin örgütten kopmaması için onlara Avrupa’dan bağışçı buluyor” diye yazdı.

Gazete ayrıca Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen hakkında “Dosyası kabarık” başlığıyla bir bölüm açarak Bilgen hakkında daha önce açılan soruşturma ve dosyaları da habere ek yaptı.

"YALAN HABER ÇARESİZLİĞİ"

Habere tepki gösteren Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, “İftira ve düzmece senaryolar ile hayır işlerini bile kriminalize etme çaresizliği. Eskiden Yeni Şafak ve bazı muhafazakar gazeteler imamın keçisi çalındığında ‘İmam keçi çaldı’ diye haber yapılmasından rahatsız olur tepki verirlerdi. Şimdi o rolü kendileri oynamaktan memnunlar” dedi.

Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca da “Yerel yönetimlerin görevi nedir, sorusunun cevabını veren, dayanışma ve paylaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde çalışmalarımız ve belediyemiz hakkında yalan haber yapma çaresizliği” şeklinde tepki gösterdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Kars Belediyesi tarafından bugün Yeni Şafak Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

HDP, yandaş Yenişafak'ın Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen hakkında “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlıklı haberinden dolayı kınama mesajı yayınladı.

HDP'nin kınama mesajından şu ifadelere yer verildi:

"İktidara hizmet etmek için kasıtlı ve manipülatif yayım yapan Yeni Şafak'ı kınıyoruz

30 Nisan 2020 tarihli “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlıklı Yeni Şafak gazetesi haberindeki iddiaların tümü asılsızdır.

Yeni Şafak, gerçeğin alenen çarpıtıldığı bir karalama operasyonunun öncülüğünü, iktidarın kalemşörlüğünü yapmıştır. Korona Virüs salgını sürecinde iktidarın ayrımcı ve beceriksiz süreç yönetimi sonucu mağduriyet yaşayan yurttaşlarla dayanışmanın önünü açmak amacıyla başlattığımız Kardeş Aile kampanyasını açıkça hedef almıştır.

Belediye Eşbaşkanlarımız Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in öncülüğünde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kars’ta da yürütülen Kardeş Aile Kampanyası sonucunda işsiz bırakılan, geçinemeyen ailelerle dayanışma sağlanmıştır.

Kars Belediyemiz, virüsle mücadele konusunda da ilk günden bugüne öncü adımlar atmıştır. Belediye bünyesinde bir kriz masası oluşturulmuş, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışmalar yürütülmüştür. Halk sağlığını korumaya yönelik dezenfekte işlemleri ilk günden bu yana aralıksız sürdürülmüştür. İhtiyaç sahibi ailelere hijyen malzemeleri dağıtılmış, çok dilli afiş çalışması yapılmış, belediyenin ekilmeyen tarım arazileri ekilmiş, çiftçilere tohum desteği sağlamak üzere çalışmalar başlatılmıştır. 65 yaş üstü yurttaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olunmuştur.

İşte iktidarı rahatsız eden, tüm Türkiye halklarının büyük bir ilgiyle katılım gösterdiği Kardeş Aile Kampanyamız ve Kars Belediyemizin bu özverili çalışmalarıdır.

Halkların Demokratik Partisi ve temsilcileri aleyhine yayın yapmak adına gazetecilik meslek etiğini ve onurunu hiçe sayan Yeni Şafak gazetesi, bir kez daha haber kisvesi altında yeni yalanları dolaşıma sokmuştur.

İktidara hizmet amacıyla yapılan bu kasıtlı ve manipülatif yayımı yapan Yeni Şafak gazetesini en sert şekilde kınıyoruz."

"HDP’den Yenişafak hakkında kınama mesajı" haberi, 30 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan HDP’den Yenişafak hakkında kınama mesajı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’den Yenişafak hakkında kınama mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  2. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  3. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  4. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  5. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  6. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  7. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  8. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  9. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  10. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  11. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  12. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  13. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  14. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  15. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  16. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  17. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  18. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  19. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  20. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
Haberleri