HDP’li Baydemir ve Irmak’ın vekilliği düşürüldü

HDP’li Baydemir ve Irmak’ın vekilliği düşürüldü

HDP’li Baydemir ve Irmak’ın vekilliği düşürüldü HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın haklarındaki cezaların istinaf mahkemesinde onaylanmasının ardından milletvekilliklerinin düşürülmesine dair tezkere Meclis Genel Kurulu’na geldi. Tezkereler okunmadan önce HDP’liler tezkereleri protesto ederek Genel Kurulu terk etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, Baydemir ve Irmak'ın hakkında mahkemelerce verilen ve kesinleşmiş cezalara ilişkin Başbakanlık tezkereleri okunarak, bilgiye sunuldu. TBMM Genel Kurulu'nda okunan tezkerelerin ardından Baydemir ve Irmak'ın milletvekilliği düşürüldü.Osman Baydemir’in vekilliği, 2012 yılında, Diyarbakır Valiliği önünde meydana gelen olaylarda, görevli polislere karşı “hakaret' suçu işlediği gerekçesiyle verilen 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasının onaylanması nedeniyle düşürüldü. Halen Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın ise “örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla aldığı 2 yıl hapis cezasını kesinleşmesi nedeniyle vekilliği düşürüldü.

HDP'LİLER GENEL KURULU TERK ETTİ
Osman Baydemir ve cezaevinde bulunan Selma Irmak'ın hakkındaki cezaların istinaf mahkemesinde onaylanmasının ardından milletvekilliklerinin düşürülmesine dair tezkere Meclis Genel Kurulunda görüşüldü. Tezkereler okunmadan önce HDP’liler tezkereleri protesto ederek Genel Kurulu terk etti.

BAYDEMİR: AKP GERÇEK YÜZÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ
Evrensel'in haberine göre, Osman Baydemir, yaptığı değerlendirmede AKP’nin gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Baydemir “Her şeyden önce şunu söyleyeyim, bu benim açımdan bir ceza değildir, onur duyuyorum. Bütün hayatım boyunca ve milletvekilliği hayatım boyunca mensubu olduğum halkın, onun haklı davasının sözcüsü oldum. Söylediğim her sözün, attığım her adımın arkasındayım. Özgürlüğü talep etmenin, adaleti, eşitliği talep etmenin bir bedeli varsa o bedeli büyük bir memnuniyetle göğüsleriz, göğüsledik ve bundan sonra da göğüslemeye de devam ederiz. Esas olarak ortaya çıkmıştır ki AKP, bu ülkede birlikte yaşamın köprülerini yıkıyor. Bu kararla bir kez daha AKP’nin gerçek yüzü açığa çıkmış oldu. Bu karar aynı zamanda ne kadar haklı bir yerde durduğumuzun da göstergesidir. Benim yoldaşlarım şu anda cezaevinde, kimisi sürgünde. Ben o nedenle bulunduğum yerden onur duyuyorum' dedi.

'MİLLETİN İRADESİNE SAYGI DUYULMADIĞININ SOMUT BİR GÖSTERGESİ'
Baydemir devamında şunları söyledi: Onlar bir siyasi tasfiye yaptılar, hukuken tabiri caizse bir siyaset yasağı getirdiler. Bu aynı zamanda erken seçimin, baskın seçimin de çalışmalarından bir tanesi. AKP, bununla seçim startı verdi aslında. Seçimlerin göstermelik olduğunun, milletin iradesine saygı duyulmadığının da somut bir göstergesi. Başka bir delile gerek yok. Sen seçilmiş halkın temsilcisinin, seçime iki ay kala milletvekilliğini düşürüyorsun. Milletin iradesinin onların katında bir değeri olmadığını da göstermiş oldular.

"Beni 300 yılla yargılıyacaklar" diyen Baydemir kararın Kürt siyasetine de bir gözdağı olduğunu söyledi. Baydemir, “Benim açımdan onlar benim halkıma en az bin yıl borçlular' dedi.

"HDP’li Baydemir ve Irmak’ın vekilliği düşürüldü" haberi, 20 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HDP’li Baydemir ve Irmak’ın vekilliği düşürüldü haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Baydemir ve Irmak’ın vekilliği düşürüldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  2. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  3. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  4. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  5. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  6. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  7. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  8. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  9. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  10. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  11. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  12. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  13. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  14. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  15. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  16. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  17. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  18. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  19. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  20. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
Gündem Haberleri