HDP'li Bilgen'den Afrin uyarısı: 'Yürü, arkandayız' diyenler darbe hazırlığında

HDP'li Bilgen'den Afrin uyarısı: 'Yürü, arkandayız' diyenler darbe hazırlığında

HDP'li Bilgen'den Afrin uyarısı: 'Yürü, arka... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ocak'tan bu yana dillendirilen Afrin'e yönelik askeri operasyon planının, bugün toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda masaya yatırılması gündemde. Olası Afrin operasyonu konusunda...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ocak'tan bu yana dillendirilen Afrin'e yönelik askeri operasyon planının, bugün toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda masaya yatırılması gündemde. Olası Afrin operasyonu konusunda HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Türkiye'ye ve Erdoğan rejimine kaybettireceğine dair uyarılarda bulundu. 

'ERDOĞAN'I DESTEKLEYENLER ONA DARBE HAZIRLIĞINDA'
Bilgen, operasyona dair herkesin kafasındaki “Afrin'e yönelik büyük imha amaçlı bir operasyon yapabilir mi? Bu gücü kendinde görebilir mi?'' sorularına ilişkin de yanıt verdi. Böyle bir niyet ilanının açık olduğuna işaret eden Bilgen, fakat bunun uluslara arası arenada ortaya çıkaracağı durumun, şüphesiz herkes tarafından sorgulanacağını ifade etti. Bilgen, bu noktada dikkat çekici bir tespitte de bulundu. Bilgen, Afrin'e yönelik olası operasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyenlerin, aslında Erdoğan'a dönük darbe hazırlığında olduğu anlamına geldiğini söyledi. 
 
Bilgen, "Eğer burada bugün birileri Erdoğan'a 'Yürü, biz arkandayız, gereğini yapacağız' diyorsa, Erdoğan bilmeli ki bu aslında kendisine yönelik gerçekten bir darbe hazırlığıdır. Çünkü oradaki bir savaş başarılı da olsa, Erdoğan açısından içeride büyük bir kırılma doğuracaktır. Kobanê eylemlerinden çok daha büyük tepkileri beraberinde getirecektir. Başarısız olursa da zaten bunun faturası bu kadar ısrar dolayısıyla Erdoğan'a kesilecek ve Erdoğan rejiminin bu başarısızlığının faturasını mutlaka Erdoğan'a ödettirmeye çalışacaktır. Dolayısıyla Türkiye'de eğer hala bir akıl kalmışsa bir öngörü, bir basiret kalmışsa, bir strateji geliştirme kapasitesi kalmışsa yapılması gereken şey, Suriye'de bir an önce barışın tesis edilmesine yardımcı olmaktır. 
 
'TEK BİR ÇÖZÜM VAR'
 Orada insanlık dışı uygulamalara imza atmış örgütlerin arkasında durmaktan vazgeçmek. Suriye'de hala oradaki halkları tehdit edecek ordular kurma hevesinden vazgeçmek ve hepsinden önemlisi de tüm grupların Suriye'nin geleceğinde söz söyleyebilmesi için masada yer almasının önünde engel olmaktan vazgeçmektir. Bunun dışında hiçbir çare, çözüm kalıcı olmayacak ve kabul edilebilir bir tablo ortaya çıkarmayacaktır" diye konuştu.
 

"HDP'li Bilgen'den Afrin uyarısı: 'Yürü, arkandayız' diyenler darbe hazırlığında" haberi, 17 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP'li Bilgen'den Afrin uyarısı: 'Yürü, arkandayız' diyenler darbe hazırlığında haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'li Bilgen'den Afrin uyarısı: 'Yürü, arkandayız' diyenler darbe hazırlığında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  2. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  3. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  4. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  5. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  6. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  7. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  8. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  9. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  10. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  11. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  12. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  13. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  14. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  15. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  16. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  17. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  18. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  19. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  20. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
Politika Haberleri