HDP’li Bilgen’den eylem yapan ‘anneler’ hakkında açıklama: 'Ortak vicdan'

HDP’li Bilgen’den eylem yapan ‘anneler’ hakkında açıklama: 'Ortak vicdan'

HDP’li Bilgen’den eylem yapan ‘anneler’ hakk... "Ben bir kısım anneyi size karşı, siz bir kısım anneyi bana karşı bir siyasi hesaplaşmanın aracı haline getirirseniz, o annelerin ortak vicdanından

"Ben bir kısım anneyi size karşı, siz bir kısım anneyi bana karşı bir siyasi hesaplaşmanın aracı haline getirirseniz, o annelerin ortak vicdanından bir şey çıkartamayız"

HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP'nin Diyarbakır binası önünde devam eden 'anneler' eylemine ilişkin 'Burada ister zorla götürülmüş olsunlar ister kendileri dağa çıkmış olsunlar, bu sorunla yüzleşmek bu tabloyu çözmek konusunda da bence annelerin ferasetine güvenmek, anneleri ayırmak, bölmek yerine, işte HDP önünde eylem yapanlar ya da işte Barış, Cumartesi Anneleri neyse kadınların son derece safiyane, doğal olan reflekslerini siyasi mekanizmaların, siyasi kavgaların aracı haline getirmek yerine bir araya gelmelerini hedeflemek gerekir' dedi.

HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP il binası önünde eylemde olan ve çocuklarını istediklerini belirten annelerle ilgili konuştu.

TV5'e konuk olan Bilgen, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Diyelim ki, ailelerin iddia ettiği gibi çocukları zorla götürülmüş de olsalar, gönüllü olarak dağa çıkmış da olsalar, örgüte katılmış da olsalar arasında çok bir şey fark etmiyor. Yani şu anlamda fark etmiyor. Elbette ki, ikisi arasında fark var. Sonuçta neden bu ülkenin çocukları dağda. Soruyu böyle sormak lazım. Neden, nasıl gittiler hikayesini bu boyutuyla sorgulamak lazım. Şu anda dağda askerler, polisler de var. İşte uzun süredir örgütün eline olan, kamu görevlileri var. Burada ister zorla götürülmüş olsunlar ister kendileri dağa çıkmış olsunlar, bu sorunla yüzleşmek bu tabloyu çözmek konusunda da bence annelerin ferasetine güvenmek, anneleri ayırmak, bölmek yerine, işte HDP önünde eylem yapanlar ya da işte barış, cumartesi anneleri neyse kadınların son derece safiyane, doğal, fitri olan reflekslerini siyasi mekanizmaların, siyasi kavgaların aracı haline getirmek yerine bir araya gelmelerini hedeflemek gerekir. Ben bir kısım anneyi size karşı, siz bir kısım anneyi bana karşı bir siyasi hesaplaşmanın aracı haline getirirseniz, o annelerin ortak vicdanından bir şey çıkartamayız."

'ORTAK VİCDANI İNŞA EDEBİLMEK'

Bilgen, “Bu siyasi boyutun ötesindeki ortak vicdanı inşa edebilmek, insani değerleri merkeze koyan bir yaklaşımı ortaya koyabilmek ve belki bu anlamda siyaseti silkelemek, kendine gelmesini sağlamak, siyasetin insanileşmesini sağlamak yani daha doğallaşmasını, fıtrileşmesini sağlamak, bence konuya böyle yaklaşmak lazım. Yoksa ezberler, sloganlar, alkışlar sadece gerilimi tırmandırıyor. Bu ülkede hangimiz günahsızız" diye konuştu.

"HDP’li Bilgen’den eylem yapan ‘anneler’ hakkında açıklama: 'Ortak vicdan'" haberi, 09 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP’li Bilgen’den eylem yapan ‘anneler’ hakkında açıklama: 'Ortak vicdan' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Bilgen’den eylem yapan ‘anneler’ hakkında açıklama: 'Ortak vicdan' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Politika Haberleri