HDP'li Pervin Buldan: AKP’ye kaybettireceğiz

HDP'li Pervin Buldan: AKP’ye kaybettireceğiz

HDP'li Pervin Buldan: AKP’ye kaybettireceğiz HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen ‘Halk Buluşması’ etkinliklerinde konuştu. Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘acaba kimden oy isteyecek’ sözlerine,...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Bahçelievler ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen ‘Halk Buluşması’ etkinliklerinde konuştu. Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘acaba kimden oy isteyecek’ sözlerine, “Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri’ diyerek yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Esenyurt’ta katılımın yoğunluğuyla mitinge dönüşen toplantıda yurttaşlara seslendi. Buldan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘acaba kimden oy isteyecek’ sözlerine, “Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri’ diyerek yanıt verdi.

'AKP'YE KAYBETTİRMEK İÇİN GELDİK'

“Sevgili Esenyurtlular, bu coşkunun, moralin kararlılığın önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün İstanbul’dayız. Ankara’da da diğer büyükşehirlerde de kazanmak ve AKP’ye kaybettirmek için geldik. Öyle bir hamle yaptık ki AKP artık gece de uyuyamıyor. Rüyalarına girip kabusları olduk. Onların kaybettirecek tek güç HDP. Yani sizlersiniz. Onun için büyükşehirler de aday çıkarmadık. Siz biliyorsunuz ne yapacağınızı. Belirlediğimiz listelerle AKP-MHP kaybedecek. İşte bunun için bize bu kadar saldırıp hakaret ediyorlar. Ben buraya geldim diye birileri bugün açıklama yapmış. ‘HDP’nin eşbaşkanı acaba neye gelmiş, kimden oy isteyecek’ diyor. Oy isteyeceğimiz yer belli. Demokrasi güçleri. Bizden o kadar korkuyorlar ki yaptıkları mitinglerde konuştukları tek şey HDP olmuş.”

'İSTANBUL AKP’YE MAHKUM DA MUHTAÇ DA DEĞİLDİR'

AKP’nin 16 yıldır ülkeyi yönetemediğini dile getiren Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün belediyeleri borç batağına sürüklediler ama vallahi de billahi de kazanacağız. Bize bu ülkeyi bölüyorlar diyenlere cevap veriyoruz. Bu ülkeyi bölen sizin anlayışınız ve sizin niyetinizdir. Bizler bu ülkenin özgürlüklerine gönül verdik. Demokrasiyi esas aldık. Hakkı ve hukuku esas aldık ancak bu ülkede bugün hukuktan bahsedilemez, hakkı hukuku da bitirdiniz. Biz bu ülkede hiçbir vatandaşımızın burnunun kanamasına asla müsaade etmeyiz. Yaşayarak bu ülkede belirleyici olmak istiyoruz. İstanbul’un bugün ne halde olduğunu görüyoruz. Her yere binalar yaptılar. Yeşili bitirdiler. Bir kez daha oy isteme cesaretini gösteriyorlar. İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceği için de HDP ve demokratik güç birliğine hep birlikte oy vereceğiz. Onlar bu ekonomik krizin üstünü örtmek için halkımızı sefalete, açlığa, yoksulluğa mahkum bırakan bir anlayışı buradan reddediyoruz. İstanbul AKP’ye muhtaç da mahkum da değildir. İstanbul halkını esnafını, işçileri kadınları sefalete mahkum etmek hiç kimsenin hakkı değildir. İnsanlarımızı tanzim kuyruklarında beklemeye mahkum ettiler. Ama bütün yaşadıklarımızın sonu 31 Mart tarihinde belli olacak ve görecekler ki İstanbul halkı iyi bir tercih yapacak. Bu tercih İstanbul ve Türkiye’nin geleceği için olacak. İrademize sahip çıkacağız ki onlar kaybetsinler.”

"HDP'li Pervin Buldan: AKP’ye kaybettireceğiz" haberi, 11 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP'li Pervin Buldan: AKP’ye kaybettireceğiz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'li Pervin Buldan: AKP’ye kaybettireceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  2. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  3. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  4. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  5. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  6. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  7. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  8. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  9. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  10. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  11. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  12. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  13. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  14. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  15. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  16. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  17. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  18. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  19. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  20. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
Politika Haberleri