HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasında WhatsApp mesajları da dosyada

HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasında WhatsApp mesajları da dosyada

HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasın... HDP'li Tuma Çelik'i tecavüzle suçlayan kadının ifadesi ortaya çıktı!  İfade tutanağında Çelik'in "eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız" sözleri skandalı bir başka boyuta taşıdı. HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasında WhatsApp mesajları...

HDP'li Tuma Çelik'i tecavüzle suçlayan kadının ifadesi ortaya çıktı!  İfade tutanağında Çelik'in "Benim için 'Erkektir bir zamparalık yaptı' derler ama sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız" sözleri skandalı bir başka boyuta taşıdı. Öte yandan HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasında WhatsApp mesajları da ifade tutanağına girdi. 

HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik soruşturma nedeniyle istifa etti

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K.'nın ifadesi ortaya çıktı. D.K., Çelik'in kendisine "Benim için 'Erkektir bir zamparalık yaptı' derler ama sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız" dediğini öne sürdü. D.K., Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı'nın da kendisini tehdit ettiğini söyledi.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke düzenleyerek, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, müşteki kadın D.K. ifadesinde, hem şüpheli milletvekili Tuma Çelik’e hem Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı'na suçlamalarda bulundu.

D.K., Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na 25 Aralık 2019’da verdiği ifadesinde şu iddialarda bulundu:

"HDP Milletvekili Tuma Çelik seçimde birlikte çalışmayı teklif etti. Çocuklarım olduğunu ve aile içi sorunlarım bulunduğunu söyleyip kabul etmedim. Ama Çelik, ‘Amca kızı gel bize gidelim, hem bir kahve içer hem de sorunlarını konuşuruz’ dedi. Beni Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin Mardin Midyat’taki evine götürdü. Evde kahve içtikten sonra bana tecavüz etti. O gün, özel günümdü. Salondaki kanepenin üzeri kan lekesi oldu. Çelik’e, ‘Seni partiye şikayet edeceğim’ diye bağırdım. Bana, ‘Eğer bu duyulursa ben vekilim, dokunulmazlığım var. Olmadı siyasi hayatım biter, giderim Avrupa’da yaşarım. Yöre halkı benim için ‘Erkektir bir zamparalık yaptı’ der. Ama sen, eşin ve çocukların insan içine çıkamazsınız’ dedi.

'Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı 'Ayaklarına sıkarım' dedi'  

Sonra beni Batman’a getirerek evime bıraktı. Bir ay sonra olayı kız kardeşime anlattım, sonra ailem öğrendi. Süryani Dernekleri Federasyonu Başkanı E.T.’nin yanına giderek, Çelik’in ihraç edilmesini ya da istifa ettirilmesini istedim. Ama E.T., ‘Seni öldürmekten beter ederim, ayaklarına sıkarım. Midyat topraklarında barındırmam’ diye beni tehdit etti. Bunun üzerine Süryani Derneği’ni taşladım. Hakkımda ‘tehdit ve hakaret’ten soruşturma başlatıldı. Şikayetten vazgeçmeleri karşılığında bana, ‘Partiye yönelik yıpratma çabalarıdır, Tuma Çelik ile hakkımızda çıkanlar dedikodudur’ şeklinde evrak imzalattırıldı. Evrakı imzaladıktan sonra şikayetten vazgeçtiler. Olay nedeniyle ruh sağlığım bozuldu, aile birlikteliğim sonlandı. Evi ve çocukları terk etmek zorunda kaldım.”

D.K, milletvekili Çelik’le yaptığı WhatsApp görüşmeleri kayıtlarını da dosyaya sundu. D.K’nın Çelik’e, “Hayatımı bitirdin” şeklinde mesajlar gönderdiği öğrenildi.

HTS kayıtlarında, müşteki ile şüpheli arasında değişik tarihlerde görüşmelerin bulunduğu belirlendi. Başsavcılık, 30 Mart 2020 tarihinde, yeterli ve kanuni delilin mevcut olduğu ifadelerine yer vererek fezleke hazırladı.

"HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasında WhatsApp mesajları da dosyada" haberi, 20 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasında WhatsApp mesajları da dosyada haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'li Tuma Çelik'e yönelik tecavüz iddiasında WhatsApp mesajları da dosyada 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  2. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  3. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  4. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  5. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  6. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  7. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  8. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  9. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  10. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  11. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  12. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  13. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  14. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  15. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  16. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  17. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  18. 01:57 Facebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  19. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  20. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
Politika Haberleri