HDP'nin Mersin adayı belli oldu

HDP'nin Mersin adayı belli oldu

HDP'nin Mersin adayı belli oldu HDP, Mersin Akdeniz'de adaylığı kabul edilmeyen Aleddin Erdoğan'ın yerine yeni adayını duyurdu. Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Reşat Aşan oldu.HDP Mersin İl Örgütü, kayyım atanan Akdeniz Belediyesi için aday gösterilen...

HDP, Mersin Akdeniz'de adaylığı kabul edilmeyen Aleddin Erdoğan'ın yerine yeni adayını duyurdu. Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Reşat Aşan oldu.

HDP Mersin İl Örgütü, kayyım atanan Akdeniz Belediyesi için aday gösterilen Aleddin Erdoğan’ın adaylığının İl ve ilçe Seçim Kurulu tarafından düşürülmesin ardından bugün il binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla yeni adayını açıkladı. Yapılan açıklamaya, HDP Akdeniz Belediyesi Eş Başkan adayı Emine Şilan Yüksekkaya ve adaylığı reddedilen Aleddin Erdoğan’ın yanı sıra HDP il ve ilçe yöneticileri ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

YENİ ADAY REŞAT AŞAN OLDU

M.A'nın haberine göre, HDP Mersin İl Eş Başkanı Mustafa Işık, Aleddin Erdoğan’ın yerine yeni adayın Reşat Aşan olduğunu duyurdu. Hiçbir baskının kendilerini Akdeniz Belediyesi’ni geri almaktan alıkoyamayacaklarını belirten Işık, “Hangi engellemeler olursa olsun hakkımız olanı geri alacağız” dedi. Erdoğan’ın yerine Reşat Aşan’ı aday gösterdiklerini duyuran Işık, yeni eş başkan adayları olan Emine Şilan Yüksekkaya ve Reşat Aşan’la yollarına devam edeceklerini söyledi.

’31 MART’TA HALKIMIZLA BİRLİKTE CEVAP VERECEĞİZ’

Ardından söz alan yeni aday Aşan, Aleddin Erdoğan’ın adaylığının reddedilmesini kınayarak, “Ağır bedellerle demokrasi mücadelesi veren Aleddin Erdoğan hocamız için verilen bu karar kendisi için bir onur nişanesidir. Bu antidemokratik zihniyet dünyada hayranlık uyandıran mücadelemizi asla engelleyemeyecektir. Bu iktidar cezalandırdıkça bizler büyüyecek, onlar ise mutlaka bir gün utançla anılacaklardır. Yurttaşlarımız, iradelerinin gasp edilmesine karşı 31 Mart’ta müthiş bir cevap verecektir. Özgür, eşit, demokratik, adil, barış içinde, sömürünün ve ekolojik talanın olmadığı bir toplumda, kendi kaderimiz üzerinde söz sahibi olarak, kendi kimliğimizle, inancımızla yaşamak için kayyım gidecek diyoruz” diye konuştu.

REŞAT AŞAN KİMDİR

1987 Şırnak Beytüşşebap doğumlu olan Aşan, orta ve lise öğretimini Mersin’de tamamladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans öğrenimini tamamladı. 2014 ila 2016 yılları arasında Akdeniz Göç-Der’de yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Başkanlık yaptığı dönemde zorla yerinden edinme ile ilgili saha araştırmaları ve raporların hazırlanmasında görev aldı. 24 Haziran Genel Seçimleri’nde ise Mersin 13’üncü sıra milletvekili adayı oldu.

"HDP'nin Mersin adayı belli oldu" haberi, 01 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP'nin Mersin adayı belli oldu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'nin Mersin adayı belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 Facebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Dilan Polat'ın mektubunu Erdoğan'a ulaştırmamasının nedenini avukatı açıkladı
  17. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  18. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  19. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  20. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
Politika Haberleri