HDP’nin olağanüstü kongresi pazar günü yapılacak: Yeni Eş Genel başkan adayları Özcan ve Kırkazak

HDP’nin olağanüstü kongresi pazar günü yapılacak: Yeni Eş Genel başkan adayları Özcan ve Kırkazak

HDP’nin olağanüstü kongresi pazar günü yapıl... Mevcut MYK üyesi Sultan Özcan ve Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın avukatı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK üyesi Cahit Kırkazak'ın Eş Genel Başkan olması kararlaştırıldı.

Hakkında yürütülen kapatma davası Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde sonuçlanma aşamasında olan HDP, pazar günü olağanüstü kongre ile yeni ve simgesel bir yönetim belirleyecek.

Partinin tüm kurullarını gelecek ay Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne taşıyacak HDP, daha sonra kapatma davasının sonuçlanmasını bekleyecek.

Sancar ve Buldan aday olmayacak

Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde pazar gerçekleştirecek HDP Olağanüstü Kongresi'nde, mevcut Eş Genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yeniden aday olmayacak.

Edinilen bilgiye göre, uzun süredir devam eden arayış kapsamında, mevcut MYK üyesi Sultan Özcan ve Selahattin Demirtaş’ın avukatı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK üyesi Cahit Kırkazak’ın yeni Eş Genel başkanlar olması kararlaştırıldı.

"Görev uygun bulundu"

BirGün'ün aktardığına göre; konuyla ilgili konuşan Kırkazak, “Konu yeni değil. 10 gün süren temaslarımız vardı parti yönetimi ile. Görüşmelerin sonunda bu görev uygun görüldü” dedi.

Önceki dönem HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz'ün HDP Eş Genel Başkanlığı için düşünülen ilk isim olduğu, ama Peköz'ün bu görevi geri çevirdiği öğrenildi.

Sultan Özcan kimdir?

Partinin yeni Eş Genel Başkanı'nın Sultan Özcan, 1965 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. Küçük yaşta ailesiyle birlikte Adana'ya giden Özcan, 1985 yılında Çukurova Üniversitesi'nde devlet memuru olarak çalışmaya başladı. 12 yıllık memuriyet hayatından sonra özel sektörde çeşitli alanlarda çalıştı. Özcan, çeşitli sendika ve dernek yönetimlerinde bulundu.

Kadın, emek ve ekoloji mücadelesinin içinde yer alan Özcan, iki dönemdir STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü olarak HDP MYK üyeliğine devam ediyor.

Ayrıca Özcan 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Halkların Demokratik Partisi 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

Cahit Kırkazak kimdir?

HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak 1979 Diyarbakır doğumlu.

Kırkazak, Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi İİBF, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Ayrıca Kırkazak, Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Kültürü yüksek lisans öğrencisi.

Kırkazak, 1998-2014 yılları arasında kamu personeli olarak çalıştı. 2014 yılından bu yana serbest avukatlık yapmakta. 2016-2018 ve 2020-2022 yılları arasında HDP Parti Meclisi Üyesi seçilen Cahit Kırkazak 2022'den beri Yeşil Sol Parti MYK üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte.

2015'ten bu yana Kürt siyasi hareketine ve HDP'ye yönelik açılan davalarda avukatlık yapan Cahit Kırkazak, Kobanê Davası'nın avukatlarından olup aynı zamanda Kobanê Davası'nın hukuk koordinasyonunda yer alıyor.

Yeni Yaşam gazetesinde periyodik olarak köşe yazıları yazan Cahit Kırkazak aynı zamanda çeşitli yayınlarda Kürtçe ve Türkçe yazılarına devam ediyor.

 

"HDP’nin olağanüstü kongresi pazar günü yapılacak: Yeni Eş Genel başkan adayları Özcan ve Kırkazak" haberi, 25 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Ağustos 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP’nin olağanüstü kongresi pazar günü yapılacak: Yeni Eş Genel başkan adayları Özcan ve Kırkazak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’nin olağanüstü kongresi pazar günü yapılacak: Yeni Eş Genel başkan adayları Özcan ve Kırkazak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 03:52 Trump'ın avukatları, "sus payı" davasıyla ilgili savunmalarını bitirdi
  2. 02:45 Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu
  3. 02:43 Yıllarca zararlı olduğuna inanılan birçok şey aslında sağlık için faydalı çıktı!
  4. 02:20 Bayat ekmek bakın ne işe yarıyor: İşte yapılabilecekler!
  5. 02:16 ATM'lerde yeni dönem: Bu paraları kabul etmeyecek!
  6. 02:14 Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
  7. 02:12 Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
  8. 02:11 Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!
  9. 02:08 Topuklu ayakkabıların yenilikçi tasarımı sosyal medyada viral oldu
  10. 02:06 Bu tür kulaklıklar kulak sağlığınızı bozabilir!
  11. 02:04 Halka arz rüzgarı duruluyor mu?
  12. 02:03 Konut satışları durdu, GYF’lere talep arttı!
  13. 02:01 Schengen vizesine başvuru açıklandı: 6 milyar TL ödeme yapılmış
  14. 01:59 Apple marka haftası başladı: Telefon, tablet ve kulaklık alacaklar için harika fırsatlar var!
  15. 01:48 Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
  16. 01:42 Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
  17. 01:42 Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
  18. 01:30 Belediyeden yeni doğan bebeklere ilk altın! Başvurular bugün açıldı
  19. 01:29 Özel: "Emekliyi perişan etmeye devam ediyorlar!"
  20. 01:29 Borsada tarihi bir rekor yaşandı! Hangi hisseler en çok kazandırdı?
Politika Haberleri