Hedef 2023 mü Fatih Hoca?

Hedef 2023 mü Fatih Hoca?

Hedef 2023 mü Fatih Hoca? Ali Kaya Soysal Şampiyonanın B Grubunda son maçlar tamamlandı. Önce Toulouse'da oynanan Galler-Rusya maçına bakalım. 3 puanla oyuna başlayan Galler oyunu hemen karşı alana yıktı ve erken bulduğu Ramsey ve Taylor golleriyle maçı...

Ali Kaya Soysal 
Şampiyonanın B Grubunda son maçlar tamamlandı. Önce Toulouse'da oynanan Galler-Rusya maçına bakalım. 3 puanla oyuna başlayan Galler oyunu hemen karşı alana yıktı ve erken bulduğu Ramsey ve Taylor golleriyle maçı 20. dakikada adeta  kopardı. 67'de kaptanı ve sahanın yıldızı Bale ile 3-0'a ulaştı. 58 yıl sonra katıldığı Avrupa şampiyonasında gruptan lider olarak çıkarak şu ana kadar ki "en flaş takım" ünvanını kazandı. Rusya'yı büyük şansıyla yakaladığı İngiltere beraberliğinden sonra oynadığı oyuna bakarak grubun en zayıf halkası olarak nitelendirmiştim, haksız da çıkmadım, hediye 1 puanla sonuncu oldular..
 
Gecenin ikinci maçı Slovakya İngiltere arasında St. Etienne'de start aldı ve 4 puanlı İngilizler 3 puanlı Slovaklar karşısında maçın başından sonuna kadar tartışmasız üstün oynadılar. İlk 11'inde önceki maçlara göre 6 değişik oyuncu ile başlayan İngiltere'nin maç sonundaki istatistikleri durumu özetliyor aslında: % 62'ye 38 topla oynama, 6'sı net olmak üzere  23 gol girişimi, 18 şut, 11 korner, ama sonuç 0-0. Bu rakamları olumlu değerlendirmenin yanı sıra, Rusya'yla 1-1 biten maçta da hemen hemen aynı manzara olduğu için, düşündürmeli de.  Gol kısırlığının çaresi nedir diye, bu da yaşlı kurt Roy Hodgson'a düşüyor.

Slovakya ise maç boyu ceplerindeki 3 puanı düşünerek beraberliğe razı oynadı ama çok yanlış bir taktikti. Çünkü maçın başından sonuna kadar bir puana oynanmaz. Yukarıdaki rakamlardan sadece biri golle sonuçlansaydı, 3 puan ve -1 averajla en iyi üçüncülük riske girebilirdi, fakat eğrisi doğrusuna denk geldi ve  4 puanla bana göre üst tur garanti gibi. Türkiye'nin Kaf dağının arkasındaki ümitlerini de neredeyse yok etti.
 
FATİH TERİM'İN BASIN TOPLANTISININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
 Türkiye Futbol Direktörümüz yerel saatle 20'de kaleci Volkan'ı da yanına alarak basın toplantısı yaptı. İşte  söylediklerinden bir demet:

-  Bugün herkes, tüm Türkiye rahat olabilir, ama kimse bir yere kaçamaz, maçlar bitsin ben gereken kişilere ismen cevaplarımı vereceğim, bazılarını muhatap almayacağım..( buram buram tehdit kokuyor bu sözlerin hocam, yakışıyor mu?)
 
- Utanması gereken birisi varsa bu ben değilim, bu kafileyi, antrenörü, bu takımı bu hale getirenler kimlerse onlar utanmalı..( kimler utanmalı hoca, mesela TÜSİAD mı utanmalı? )
 
- Kamp kötü geçti, kampta boyutunu tahmin edemediğim olaylar olduğu doğru..(  o zaman o olaylara , ne ise onlar,  neden olanları geriye yollayacaksın hocam)
 
- Aslında tablo çok komik, gülmem gerekiyor, herkes farklı bir onbir yapıyor, böyle komik bir şey olabilir mi? ( Fatih hoca 2 maçta 0 puan alıp gol atamayıp 4 gol yiyen senin onbirine kim gülsün? )
 
- Kendini büyük gören, büyüdüğünü sanan  futbolcularımız var..( kimi veya kimleri kastettiğin belli, Çek maçı öncesi minimum 2 farklı galibiyete ihtiyacımız varken böylesine moral bozucu bir kelam edilir mi motivasyon ustası hocam?)
 
- Mottomuz ya biz bitti diyeceğiz bitecek, ya da bitmedi diyeceğiz bitmeyecek..( megalomaninin bu derecesi pes doğrusu, ama hedef 2023 ise bir şey diyemem)..
 
- Turnuvaya katılmamız zaten büyük başarıydı..( eleme gruplarındaki rakiplerimizin toplam futbol bütçelerinden daha fazla yatırım yaptığımız, şampiyonaya katılacak takım sayısının 16'dan 24'e yükseltilmesi, son 6 maçın skorlarının hepsinin bizim lehimize tecelli etmesiyle ancak en iyi 3. olarak treni son anda yakaladığımız gerçeklerini  ne yapacağız hocam? )
 
Ziya Paşa'nın meşhur dizelerindeki gibi, "sen herkesi kör, alemi sersem mi  sanırsın" hocam?

"Hedef 2023 mü Fatih Hoca?" haberi, 21 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Hedef 2023 mü Fatih Hoca? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hedef 2023 mü Fatih Hoca? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:17 Batman Gültepe Mahallesi'nde Kırmızı Işık İhlali Kazası: Bebek ve Üç Kadın Yaralandı
  2. 23:14 Hatay'ın Doğal Hazinesi: Zeytinyağı Sabunu ile Derin Temizlik ve Canlandırma
  3. 23:11 TÜİK'ten Açıklama: Türkiye'nin En Sağlıklı Şehirleri Belirlendi!
  4. 23:08 İzmir'de Akaryakıt İstasyonu Arsasında Bekçilik Yapan Kişi Cinayete Kurban Gitti
  5. 23:05 Anıtkabir'e 23 Nisan'da Büyük İlgi: 111 Bin 527 Ziyaretçi
  6. 22:59 Madonna, Washington'da Hayranlarını Bekletme Davasıyla Karşı Karşıya
  7. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  8. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  9. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  10. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  11. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  12. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  13. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  14. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  15. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  16. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  17. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  18. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  19. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  20. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
Spor Haberleri