'Hedef, Suriye savaşının yolunu döşemek mi?'

'Hedef, Suriye savaşının yolunu döşemek mi?'

'Hedef, Suriye savaşının yolunu döşemek mi?' CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, Türk milletini sarsanAnkara'daki terör saldırısından sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun faillere dair beyan ve tutumlarının, kamuoyu...

CHP İzmir Milletvekili ve Dilekçe Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, Türk milletini sarsanAnkara'daki terör saldırısından sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun faillere dair beyan ve tutumlarının, kamuoyu tarafından şüpheyle karşılandığını belirtti.

Bu şüphenin, özellikle sosyal medyaya MİT konusunda alaycı ve derin bir güvensizlik şeklinde yansıdığını söyleyen Çıray, "Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere AKP hükümeti, bu güvensizliği acilen ortadan kaldırmak zorundadır. Aksi halde devlete duyulan güvendeki aşınma, telafisi imkansız bir noktaya gelecek, bu da içeride ve dışarıda karşı karşıya kaldığımız çok ciddi tehditleri, neredeyse başedilemez bir hale getirebilecektir." dedi.

CHP Milletvekili Çıray, Türkiye’nin 1915-1919 arasında karşı karşıya kaldığı var oluş krizinden bir yüzyıl sonra 2016-2019 versiyonunu yaşamaması için tuzağa düşürmek isteyen vahşi terör olayları karşısında Türk toplumunun zihnini kurcalamaya başlayan bazı soruların, ikna edici bir şekilde cevaplandırılmasının. hayati bir siyasi sorumluluk olduğunu söyledi.

Çıray, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında dış politika ve başkanlık konularında devam eden sinsi rekabet, bizi uluslararası alanda sıkıntıya sokuyor." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın, Genelkurmay Başkanlığı'na birer saat arayla yaptıkları taziye ziyaretlerindeki açıklamalarının bile tek başına bunu kanıtladığını iddia etti: "Bu açıklamalar, Türk milletinin Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın, kendi siyasi ajandaları için adeta Suriye’ye bir müdahaleyi bile göze alabileceklerini ima ediyor. Başbakan, bu tür şüphelerin haklı gerekçelere dayanmadığını göstermek istiyorsa TBMM Başkanlığı'na sunduğum yazılı soru önergesindeki şu sorulara, çok berrak ve net cevaplar vermek zorundadır." dedi.

'BU TERÖRİSTLERİ TAKİPTE ERİŞİLEN SON NOKTADAN SONRA NE OLDU VE O NOKTADA NE YAPILDI?'

CHP Milletvekili Çıray’ın, Başbakan Davutoğlu’ndan cevaplandırmasını talep ettiği sorular şunlar: "Olayın failleri ve faillerinin ilişkili oldukları karmaşık iç ve dış terör organizasyonları ve istihbarat örgütleri konusunda bu kadar kapsamlı bilgiye sahipseniz, bu korkunç terör saldırısını neden önleyemediniz? Cumhurbaşkanı'nın deyimiyle zincir sökülmeye başlamışsa, zincirin sökülmesi neden 28 vatandaşımızın katledilmesinden sonraya bırakılmıştır? Başbakan'ın açıklamalarından, kendileriyle ilgili bütün kritik bilgilerin mevcut olduğunu anladığımız teröristler, ilk olarak hangi kurum tarafından ve ne kadar süredir tespit edilmişlerdi ve onlar ne zamandan beri takip altındaydılar? Bu teröristleri takipte erişilen son nokta neresiydi? O noktadan sonra ne oldu? Bu bilgiler, en son hangi kamu biriminin elindeydi ve kimlerle paylaşıldı? O noktada ne yapıldı? Bu kurumlardaki yetkililer tarafından hangi tedbirler alındı? Yine Başbakan'ın beyanlarından anlaşıldığı kadarıyla sürekli takip altında olan bu kişiler, izlerini nasıl olup da kaybettirdiler ki bu tür bir terör saldırısını gerçekleştirebildiler? Bunda hangi kurumun ve bu kurumda hangi yetkilinin, ne tür sorumluluğu vardır? Bu konuda ilgili birimler üstlerine düşeni yaptılarsa onların verdikleri bilgileri paylaşmayan ve gerekli tedbirleri almayan kurumlar, yetkililer veya birimler hangileriydi?

Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör saldırısı Ankara Garı patlamalarının bulunduğu terör olayları serisi, bu suistimallerin zincirleme mahiyete büründüğünü ve süreklilik kazandığını ortaya koymaktadır. Bu durumda başta MİTMüsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı olmak üzere başlıca idari sorumlular hakkında soruşturma açmayı ve onları görevden almayı düşünüyor musunuz?

Sizin ve Cumhurbaşkanı tarafından yapılan Genelkurmay ziyaretlerinden sonra yaptığınız değerlendirmede, büyük ve seri terör olaylarını, Türkiye’yiSuriye ile savaşmaya götürecek bir planın parçası olarak görüyor musunuz?"

"'Hedef, Suriye savaşının yolunu döşemek mi?'" haberi, 20 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Hedef, Suriye savaşının yolunu döşemek mi?' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Hedef, Suriye savaşının yolunu döşemek mi?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  2. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  3. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  4. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  5. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  6. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  7. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  8. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  9. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  10. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  11. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  12. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  13. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  14. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  15. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  16. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  17. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  18. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  19. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  20. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
Politika Haberleri