HEDEP’in yerel seçim kararı sonrası CHP'den açıklama: "Yarın gerekli cevabı verecek"

HEDEP’in yerel seçim kararı sonrası CHP'den açıklama:

HEDEP’in yerel seçim kararı sonrası CHP'den ... Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacakYerel seçimde muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı tartışılırken, CHP Sözcüsü Deniz Yücel, HEDEP’in yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararına ilişkin, “Yarınki grup toplantısında gerekli cevabı verecek” dedi.

Siyasi partiler, yerel seçimler için çalışmalarına başlarken, muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı da merak konusu. HEDEP’in MYK toplantısında 81 ilde kendi adayları ile seçime girme kararının sorulması üzerine Yücel, “Bu konu MYK gündemimizde yoktu. PM’de de görüşülmedi. Genel Başkanımız yarınki grup toplantısında gerekli cevabı verecek” şeklinde konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA BU SEÇİM BÖLGELERİ BELİRLENECEK

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclis (PM) toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde gerçekleştirildi. MYK ve PM toplantılarına ilişkin basın açıklamasında bulunan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Antalya Manavgat’ta 3 günlük milletvekili kampını başarıyla tamamladıklarını belirtti. Kamp süresince 38. Olağan Kurultay sonrasında yapılan emekler ve yerel seçim stratejilerinin değerlendirildiği bir dizi toplantı yapıldığını kaydeden Yücel, sözlerine şu şekilde devam etti:

ÖRGÜT DENETİMİNDE ÖN SEÇİM

“Bugünkü PM toplantımızda 659 seçim çevresine esas olmak üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 10., Siyasi Partiler Kanunu’nun 37. ve Tüzüğümüzün 55. maddeleri uyarınca tüm seçim çevrelerinde ve tüm seçim türlerinde aday saptamaya kaynak olmak üzere seçim çevrelerinin özelliklerine göre ‘Örgüt Denetiminde Ön Seçim’, ‘Örgüt Denetiminde Basit Aday Yoklaması’ ve ‘Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması’ adıyla eğilim yoklaması yöntemlerinin kullanılmasına karar verilmiştir. Diğer seçim çevrelerinde de önümüzdeki haftalarda bu seçim bölgeleri belirlenecek ve haftadan haftaya bunların kararlarını aldıkça kamuoyuyla paylaşacağız.”

KADIN ADAYLAR ÖNCELİKLİ

Öncelikle ön seçim dediklerini ve örgütlerine bu mevzuda yetki verdiklerini söyleyen Yücel, “Ön seçim yapılamayan yerlerde örgüt görüşleri doğrultusunda memnuniyet anketleriyle, aday profili belirleme süreçleriyle, aday adaylarının toplumsal karşılığını ölçerek çoklu adayların teke indirilmesi ve bunların içinden mümkün olduğu kadarıyla kadın adayların tercih edilmesi yönünde bir irademiz olduğunu paylaşmak istiyorum” dedi.

"HEDEP’in yerel seçim kararı sonrası CHP'den açıklama: "Yarın gerekli cevabı verecek"" haberi, 04 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HEDEP’in yerel seçim kararı sonrası CHP'den açıklama: "Yarın gerekli cevabı verecek" haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HEDEP’in yerel seçim kararı sonrası CHP'den açıklama: "Yarın gerekli cevabı verecek" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  2. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  3. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  4. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  5. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  6. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  7. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  8. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  9. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  10. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  11. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  12. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  13. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  14. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  15. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  16. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  17. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
  18. 01:42 Star TV'nin iddialı dizisi yayından kaldırılıyor! Final bölümü tarihi belli oldu
  19. 01:21 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli modeli gündemde: ID.Code
  20. 01:18 Boeing ürünlerinin güvenliğine yönelik konuşmuştu: Eski çalışan daha gizemli şekilde öldü!
Politika Haberleri