Hediyelerinden vazgeçerek karanlığa ışık oldular

Hediyelerinden vazgeçerek karanlığa ışık oldular

Hediyelerinden vazgeçerek karanlığa ışık old... Kartal Belediyesi ve Balkanlar Koleji işbirliğiyle, "7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla görme engelli bireylere yüksek...

Kartal Belediyesi ve Balkanlar Koleji işbirliğiyle, "7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla görme engelli bireylere yüksek teknolojili akıllı baston hediye edildi. Akıllı bastonların engelli bireylere takdimi, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in makamında gerçekleşen buluşmayla gerçekleştirildi.

Balkanlar Koleji öğrencilerinin yılbaşında birbirilerine hediye almak yerine, görme engelli bireylere akıllı baston almaya karar vermesiyle ortaya çıkan “Hediyemden Vazgeçtim, Karanlığa Işık Oldum” adlı sosyal sorumluluk projesinde, 8 görme engelli bireye Vestel mühendisleri tarafından tasarlanan, engel algılama özelliği ve Bluetooth ile telefon entegrasyonuna sahip WeWALK bastonlar hediye edildi.

Kartal Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen buluşmada görme engelli bireylere bastonlarını takdim eden Başkan Gökhan Yüksel, kendileriyle yaptığı sohbette: "Bu yüksek teknolojiye sahip akıllı beyaz bastonlarla daha rahat gezebileceksiniz. İlçemizde engellilerle alakalı eksiklilerle ilgili ise hep beraber elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." Şeklinde konuştu. Başkan Yüksel, görme engelli küçük kız çocuğunun "Ne tür eksiklikler?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Görme engellilerden başka engeli olan kardeşlerimiz için de ilçe genelinde atılması gereken adımlar, yapılan yollardaki işaretlerden, sizlerin tespit ettiği aksaklıkları gidermeye kadar, yapılan ve yapılması gereken birçok iş var."

Bir başka görme engelli çocuğun "Artık çarpmalar azalacak mı" sorusunu cevaplayan Başkan Gökhan Yüksel, "Evet, çarpmalar azalacak. Çünkü etrafa duyarlı bir baston bu. Etraftaki insanları, tabelaları, ağaç dallarını tespit edip uyarı veriyor. GPS ile konum belirleme özelliği de var. Sizi istediğiniz yere yolu tarif ederek götürebiliyor. Kullandıkça zaten hayatınızın ne kadar kolaylaştığını fark edeceksiniz." dedi.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası

Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl dünyada 7-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. 1921 yılında Londra'da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden James Biggs adlı fotoğraf sanatçısı, dış dünyanın kendisini fark etmesi ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931′de Fransız Körler Örgütü, görme engellilerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu simgeyle beraber Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri, ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ olarak kabul edilir.

"Hediyelerinden vazgeçerek karanlığa ışık oldular" haberi, 10 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Hediyelerinden vazgeçerek karanlığa ışık oldular haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hediyelerinden vazgeçerek karanlığa ışık oldular 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
    2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
    3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
    4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
    5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
    6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
    7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
    8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
    9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
    10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
    11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
    12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
    13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
    14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
    15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
    16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
    17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
    18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
    19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
    20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
    Yerel Gündem Haberleri