Hekime saldırı: "Geçmiş olsun demeyin, çözüm üretin"

Hekime saldırı:

Hekime saldırı: "Geçmiş olsun demeyin, çözüm... Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları bölümünde görev yapan evli ve 2 çocuk annesi Uzm. Dr. Tuba Çıkmaz, dün akşam yoğun bakım ünitesinde iddiaya göre, S.Ü. ve Z.Ü.'nün saldırısına uğradı....

Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları bölümünde görev yapan evli ve 2 çocuk annesi Uzm. Dr. Tuba Çıkmaz, dün akşam yoğun bakım ünitesinde iddiaya göre, S.Ü. ve Z.Ü.'nün saldırısına uğradı. Kadınlar, hastanede tedavi gören babalarının ölümüyle ilgili suçladıkları Uzm. Dr. Çıkmaz'a tokat ve yumruk attı.

Saldırganlar kaçarken, yüzüne aldığı darbelerle yaralanan Uzm. Dr. Tuba Çıkmaz ise aynı hastanenin Plastik Cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Şikâyet üzerine harekete geçen polis, saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Edirne Tabipler Odası da, şüpheliler hakkında şikâyetçi oldu.

Edirne Tabip Odası Lokali’nde yönetim kurulu üyesi Aile Hekimi Dr. Özlem Önal’la birlikte bir açıklama yapan Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, kentte şiddet olmamasıyla yıllardır övündüklerini ancak dün akşam meydana gelen olayın kendilerini derinden etkilediğini söyledi. 2017 yılında öldürülen ve intihar eden doktorların fotoğrafları önünde açıklama yapan Dr. Tanrıkulu, çalışma koşullarının hekimleri korumadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sağlık çalışanı kendini güvende hissetmezse nasıl çalışacak? Poliklinik ve acil servisteki olaylardan sonra şiddet artık yoğun bakım ünitelerine dahi girdi. Günde 100 hasta bakmamız isteniyor. Şiddeti doğuran nedenlerin başında da performans uygulaması geliyor. Bir hekim günde 100 hastaya ne kadar bakabilir? Baksa da ne kadar verimli olur? Bu sağlıklı bir sistem değil. Polikliniklerden hemşireler ve sekreterler alındı. Doktor hastayla baş başa kalıyor. Bu ne kadar güvenli?"

'KİMSE BİZE GEÇMİŞ OLSUN DEMESİN'
Kimsenin kendilerine geçmiş olsun dememesini isteyip, Adalet ve Sağlık bakanlıkları yetkililerinden ne yapmaları gerektiği hakkında cevap isteyen Dr. Tanrıkulu, "Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bize desin ki şunu yapın diye, biz de onu yapalım. Bıçak kemiğe dayanmadı, adeta deldi geçti. Yıllardır darp ediliyoruz, parçalanıyoruz, yüzümüz gözümüz dağılıyor ama yine de bir sonuç alamıyoruz. Bizi yönetenler lütfen çıkıp ne yapmamız gerektiğini söylesin. Yalvaralım mı? Daha ne yapalım. Üzgünüz, kaygılıyız ve tepkiliyiz. Kimse bize geçmiş olsun demesin. Bir hekimimiz öldürüldüğünde baş sağlığı dilemesin. Bize ne yapmamız gerektiğini söylesinler'' diye konuştu.

Dr. Tanrıkulu, saldırganlardan şikâyetçi olduklarını, suç duyurusunda bulunduklarını, pazartesi günü de Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’nde şiddete karşı protesto eylemi yapacaklarını belirtti.

Edirne Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aile Hekimi Dr. Özlem Önal da şiddetin her yerde olduğunu ve bakanlığın bu konuda acilen önlem alması gerektiğini söyledi. Şiddetin bir devlet kurumunda olmasının izahının bulunmadığını kaydeden Dr. Önal, yaşanan olayın kendilerini çok etkilediğini söyledi.

VALİ ÖZDEMİR, DOKTORU ZİYARET ETTİ
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkilieri ise konu hakkında Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama yapılacağını bildirildi. Edirne Valisi Günay Özdemir de hastanede tedavisi süren Dr. Tuba Çıkmaz'ı ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Polis, Dr. Tuba Çıkmaz'ı görevi başında darp ettiği iddia edilen şüpheliler S.Ü. ve Z.Ü.'nün yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

"Hekime saldırı: "Geçmiş olsun demeyin, çözüm üretin"" haberi, 03 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hekime saldırı: "Geçmiş olsun demeyin, çözüm üretin" haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hekime saldırı: "Geçmiş olsun demeyin, çözüm üretin" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri