Helmut Marko: "Bu şampiyonluğu istiyoruz"

Helmut Marko:

Helmut Marko: "Bu şampiyonluğu istiyoruz" Red Bull takım patronu Helmut Marko, 2021'de şampiyon olmak istediklerini açıkça ortaya koydu ve sezonun ilk yarışlarını değerlendirdi.

Bu sezon şimdiye kadar dört yarış gerçekleştirildi ve bunlardan üçünü Mercedes, birini ise Red Bull Racing takımı kazandı.

İlk yarışlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Helmut Marko, "Dört yarış yaptık ve birini kazandık. Elbette bundan memnun değiliz. Biz yarışı pist sınırlarını aştığımız için kaybettik. Bu, tabii ki bir suç. Fakat aynı zamanda kuralların mantıklı olup olmadığını da sorgulamanız gerekiyor."

"Beni en çok rahatsız eden şey cezalarda istikrar olmaması. Bazen beş, bazen on, bazen de başka ceza veriyorlar."

"Özetle düşük performans gösterdik. Mercedes, Hamilton gibi kendi sınırlarının ötesine geçebilen inanılmaz derecede güçlü bir pilota sahip. Bir fırsat görürse onu değerlendiriyor. Her şey mükemmel giderse kazanabilirdik fakat durum böyle değildi."

max-verstappen.jpg

"Max'e gelirsek Barselona'da Red Bull'la beşinci yıl dönümünü kutladık. Bu süreçte hem bir kişi hem de bir sürücü olarak o kadar olgunlaştı ki böyle bir şampiyonluk mücadelesinde kendisine yardımcı olacak güce ve sinirlere sahip. Max, şampiyonluk için tamamen olgunlaşmış durumda."

"[O] hatalar yapıyor ama Hamilton da hatalar yapıyor. Bunu Portekiz'deki yarışın yeniden başlangıcında gördünüz. Ancak, yaptığı hataların etkisi daha az oluyor. Imola'da yaşanan elbette bir şans olarak tanımlanabilir. Ancak Hamilton daha sabırlı ve şansını bekleyebiliyor. Max ise biraz sabırsız. Bu, şu anda Hamilton'ın lehine olan bir şey."

"Max çok tutkulu. Bu aynı zamanda Red Bull'un DNA'sını oluşturuyor. Fakat yine de şampiyon olabilmek için kendini daha da iyi kontol edebilmesi gerekiyor."

Red Bull'un avantajları sorulduğunda Marko, "Şimdiye kadar bizim avantajımız sıralama turları oldu. Yarışta lastik hamurlarına göre işler Mercedes lehine dönü. Elbette bu şampiyonluğu istiyoruz. Ancak 2022'de yine şampiyonluk için savaşabilecek bir araca sahip olmak istiyoruz ve bu dengeyi en iyi şekilde yönetmeliyiz."

Şu anda her şey plana göre gidiyor, arabanın gelişimi devam ediyor, plan yaz tatiline kadar gelişimi devam ettirmek. O zamana kadar durumun nasıl ilerlediğini göreceğiz. Bütçe sınırı işleri daha da zorlaştırıyor çünkü sınırlı kaynağa sahibiz, ancak aynı şey Mercedes için de geçerli. Aynı şeyi yapacağımızı düşünüyorum çünkü Lewis sekizinci şampiyonluğunun peşinde. Mercedes'in gelişimi durdurup tamamen 2022'ye odaklanacağını düşünmüyorum."

"Verstappen ile dünya şampiyonu olmayı hedefliyoruz. Ancak Mercedes, inanılmaz derecede sağlam ve güçlü bir motor üretti. Uzun süre başarılı kalmalarını sağlayan faktör buydu. Şimdi Honda ile beraber Mercedes'le hemen hemen aynı seviyedeyiz."

"Tüm takımda pozitif bir atmosfer var, antrenman seanslarında bile hissedilecek güçlü bir tutku var." diye konuştu.(Kaynak.Kemal Şengül)

Felipe Massa: Felipe Massa: "Ferrari'nin çok iyi bir pilot kadrosu var"


 

"Helmut Marko: "Bu şampiyonluğu istiyoruz"" haberi, 13 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 13 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Helmut Marko: "Bu şampiyonluğu istiyoruz" haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Helmut Marko: "Bu şampiyonluğu istiyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  2. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  3. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  4. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  5. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  6. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  7. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  8. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  9. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  10. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  11. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  12. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  13. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  14. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  15. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  16. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  17. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  18. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  19. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  20. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
Spor Haberleri