Hidrosefali hastası depremzede Alzade bebek, zamanında müdahaleyle hayata tutundu

Hidrosefali hastası depremzede Alzade bebek, zamanında müdahaleyle hayata tutundu

Hidrosefali hastası depremzede Alzade bebek,... SİNAN BALCIKOCA/SERGEN SEZGİN - Hatay'da depremden sonrasında beyninde enfeksiyon oluşan hidrosefali (beyinde aşırı sıvı birikmesi) hastası 3 aylık Alzade bebek, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde meydana gelen ameliyatla yaşama tutundu.

SİNAN BALCIKOCA/SERGEN SEZGİN - Hatay'da depremden sonrasında beyninde enfeksiyon oluşan hidrosefali (beyinde aşırı sıvı birikmesi) hastası 3 aylık Alzade bebek, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde meydana gelen ameliyatla yaşama tutundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma yol açmış olduğu Hatay'da, merkez Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde yaşayan ve evleri kaya düşmesi sonucu hasar gören Pınar-Adnan Daglı çiftinin hidrosefali hastası 3 aylık kızlarının beyninde depremden birkaç gün sonrasında enfeksiyon oluştu.

Kafasının arka kısmının hastalığa bağlı giderek büyümesi üstüne bebeğin ailesi durumu yetkililere bildirdi. Aileyle iletişime geçen Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Alzade bebeği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakletti.

Alzade bebek, hastanede meydana gelen başarıya ulaşmış ameliyatın peşinden taburcu edildi. Hatay'a getirilen bebeğin zelzele sebebiyle çadırda kalan ailesi, Alzade'nin tekrardan enfeksiyon kapmaması için konteyner talebinde bulunuyor.

3 çocuk anası 42 yaşındaki Pınar Daglı, AA muhabirine, depremde üstüne kaya düşen evlerinin hasar aldığını, bu nedenle çadırda yaşamaya başladıklarını söylemiş oldu.

Hidrosefali hastası kızında enfeksiyon oluştuğunu belirten Daglı, "Sağ olsun Sağlık Bakanlığından bizlere ulaştılar. Sonra Antalya'ya gittik. Orada derhal bebeğimi ameliyata aldılar. Çünkü bayağı bir enfeksiyon kapmış ve kafası oldukça büyümüştü. Yani bu Allah korusun ölüme kadar yol açabilirmiş. Ameliyatın peşinden kızım 10 gün kadar yoğun bakımda kaldıktan sonrasında taburcu edildi. O şekilde tedavisi yapılmış oldu." dedi.

Daglı, kızının doğumdan hemen sonra da bir ameliyat geçirdiğini belirtti.

"Enfeksiyon kapmaması lazım"

Evlerinin yakınında bir konteynerde kalmak istediklerini dile getiren Daglı, "Evimizde hayvanlarımız olduğu için burayı bırakamıyoruz. Ayrıca eşyalarımız da var. Eğer bize bir konteyner ayarlayabilirlerse, yardımcı olabilirlerse çok memnun oluruz. Onun dışında başka bir isteğimiz yok. Bebeğin durumu şu an iyi. Enfeksiyon kapmaması lazım. Onun için çok dikkat ediyorum. Eğer bir sıkıntı olursa hemen müdahale edecekler." ifadelerini kullandı.

Daglı, kızının kafasında hastalığa bağlı büyüme olduğunu, şekil bozukluğu ile ilgili müdahalenin 1,5 yaşına geldiğinde yapılacağını belirtti.

"Hidrosefali hastası depremzede Alzade bebek, zamanında müdahaleyle hayata tutundu" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Hidrosefali hastası depremzede Alzade bebek, zamanında müdahaleyle hayata tutundu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hidrosefali hastası depremzede Alzade bebek, zamanında müdahaleyle hayata tutundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri