Hırvatistan cumhurbaşkanlığı seçimini Zoran Milanovic kazandı

Hırvatistan cumhurbaşkanlığı seçimini Zoran Milanovic kazandı

Hırvatistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda mevcut Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, yüzde 74,5 oy oranıyla zafer elde etti. İktidar partisinin adayı Dragan Primorac ise yüzde 25,5 oy alarak ağır bir yenilgi yaşadı.

Hırvatistan'da ikinci turu yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, rakibi Dragan Primorac'ı büyük bir farkla yenerek seçim zaferini ilan etti. Milanovic, oyların yüzde 74,5'ini alarak açık ara bir farkla kazandı, Primorac ise yüzde 25,5'te kaldı.

Hırvatistan Devlet Seçim Komisyonu'nun (DIP) açıkladığı verilere göre, Milanovic, Sosyal Demokrat Parti'nin (SDP) desteğiyle kazandığı bu seçimde tarihi bir başarıya imza attı. Seçim sonuçlarının ardından büyük bir coşkuyla karşılanan Milanovic, "Teşekkürler Hırvatistan, teşekkürler Bosna Hersek" diyerek teşekkürlerini sundu.

Diğer yandan, Hırvat Demokratik Birliği'nin (HDZ) adayı Dragan Primorac, ağır bir yenilgi almasının ardından oy kullanan herkese teşekkür etti. Split Belediye Başkanı Ivica Puljak ise, seçim sonuçlarının halkın Milanovic'e olan güvenini gösterdiğini belirtti.

Yaklaşık 3,7 milyon seçmenin bulunduğu Hırvatistan'da seçimlere katılım oranı yüzde 44 civarında gerçekleşti. Bu seçimle birlikte, Hırvatistan'da son yıllarda cumhurbaşkanlığı seçiminde elde edilen en yüksek oy oranı kaydedilmiş oldu.

"Hırvatistan cumhurbaşkanlığı seçimini Zoran Milanovic kazandı" haberi, 12 Ocak 2025 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2025 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hırvatistan cumhurbaşkanlığı seçimini Zoran Milanovic kazandı haberi 2025 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hırvatistan cumhurbaşkanlığı seçimini Zoran Milanovic kazandı 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 15 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:36 Zeydan’dan kayyım sonrası ilk mesaj: 'Darbeciler kaybedecek'
  2. 10:33 TBMM İliç Maden Kazası Komisyonu raporu; Alınan aksiyonlar yetersiz, cezalar artırılmalı
  3. 10:30 İmamoğlu'ndan Van'a kayyum atanmasına tepki
  4. 10:28 BDDK, tüketici kredilerinde vade sınırını değiştirdi!
  5. 10:24 Bu Hafta Hangi Yatırım Aracı Kazandırdı?
  6. 10:16 Diyanet'in lüks araçları ortaya çıktı!
  7. 10:14 AKP'li Kaya'dan TÜSİAD açıklaması; Para bende diyen baronlara meydanı bırakmayacağız
  8. 10:12 Arap ülkeleri kolları sıvadı: Riyad'da ABD'nin Gazze planını masaya yatırılacak
  9. 10:09 OpenAI, Elon Musk'ın 97,4 milyar dolarlık teklifini reddetti
  10. 10:07 Bayern Münih'ten Jamal Musiala'ya yeni sözleşme!
  11. 10:05 Türkiye'de Marmara Denizi Büyüklüğünde Sulak Alan Kaybı
  12. 10:02 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: ABD desteği olmadan hayatta kalma şansımız çok düşük
  13. 09:59 Burak Yılmaz'dan iddialı Fenerbahçe maçı sözleri: 'Kazanmak için gideceğiz'
  14. 09:56 BM'de 'Türkiye' düzeltmesi: 'Turkey değil Türkiye'
  15. 09:52 Jose Mourinho: 'Evlatlarım, bana karşı mücadele etti'
  16. 09:49 Zelenski ile ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Münih'te görüştü
  17. 09:46 A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı!
  18. 08:12 Gizli Stres Sizi de Etkiliyor: İşte Farkında Olmadan Yaşadığınız O Belirtiler
  19. 08:06 Kız Çocukları İçin Ölüm Aylığı Kararı Gündem Oldu: DMM’den İddialara Cevap
  20. 08:00 Boğaziçi Kayyumu, İki Akademisyenin İşine Son Verdi: Öğrenciler Ayakta!