Hitler'in saati rekor fiyata alıcı buldu

Hitler'in saati rekor fiyata alıcı buldu

Hitler'in saati rekor fiyata alıcı buldu Nazi lideri Adolf Hitler'e ait olduğu söylenen bir saat, ABD'de bir müzayedede 1,1 milyon dolara (19 milyon 700 bin TL) satıldı.

Adolf Hitler'in baş harflerinin üzerine kazındığı Huber markalı saatin üzerinde gamalı haç yer alıyor. Yaklaşık 80 yıl önce bütün dünyayı savaşa götüren Adolf Hitler'in saati, isimsiz bir müzayede katılımcısına satıldı.

Yahudi liderler, Maryland'deki Alexander Historical Auctions'daki satış öncesinde müzayedeyi kınadılar. Alman medyasına açıklama yapan müzayede evi yetkilileri, geçmişte de Nazi hatıralarını sattıklarını hatırlatarak amaçlarının tarihi korumak olduğunu söyledi.

Adolf Hitler, 1933 ve 1945 yılları arasında Nazi Almanyası'na önderlik etti ve 11 milyon kadar insanın – 6 milyonu Yahudi olduğu gerekçe gösterilerek - sistematik olarak katledilmesinden sorumlu.

 
Saatin muhtemelen faşist lidere Almanya Şansölyesi olduğu 1933 yılında doğum günü hediyesi olarak verildiği söyleniyor.

Müzayede evi tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre Huber marka saat, Mayıs 1945'te Hitler'in dağ sığınağı olan Berghof'a 30 kadar Fransız askeri baskın yaptığında ele geçirilmişti. Saatin daha sonra yeniden satıldığı ve şimdiye kadar birkaç nesil boyunca aktarıldığı düşünülüyor.

'Saatin satışı tiksindirici'
Müzayedede yer alan diğer eşyalar arasında Hitler'in karısı Eva Braun'a ait bir elbise, Nazi yetkililerinin imzalı resimleri ve üzerinde Yahudi anlamına gelen "Jude" yazılı sarı bir Davut Yıldızı kumaşı yer aldı. Soykırım sırasında Naziler, Yahudi halkını izole etmek ve halkın bütününden ayrıştırmak amacıyla onları sarı kol bandı veya rozet takmaya zorladı.


34 Yahudi lider tarafından imzalanan açık bir mektupta söz konusu satış "tiksindirici" olarak nitelendirildi ve Nazi eşyalarının müzayededen çekilmesi çağrısında bulunuldu.

Avrupa Yahudi Derneği Başkanı Haham Menachem Margolin, satışın "Nazi partisinin temsil ettiği şeyleri idealize edenlere yardım sağladığını" söyledi.

*Saat 'büyük olasılıkla' Hitler'e ait
Satış öncesi Alman basınına konuşan Alexander Historical Auctions yetkilileri, amacının tarihi korumak olduğunu, satılan ürünlerin çoğunun özel koleksiyonlarda tutulduğunu veya Holokost müzelerine bağışlandığını söyledi.


Kıdemli Başkan Yardımcısı Mindy Greenstein, Deutsche Welle'ye verdiği demeçte, "İyi de olsa kötü de olsa tarih korunmalıdır. Tarihi yok ederseniz, bunun gerçekleştiğine dair hiçbir kanıt kalmaz" dedi.

Müzayede evi tarafından sağlanan belgeler, Hitler'in saati gerçekten kullandığına dair kanıt sağlayamayacağını belirtiyor. Ancak bağımsız bir uzman tarafından yapılan bir değerlendirme, saatin "büyük olasılıkla" Hitler'e ait olduğu sonucuna vardı.

Deutsche Welle, saatin 1 milyon doları geçmesine rağmen müzayede evinin 2 milyon ila 4 milyon dolarlık tahmininin altında kaldığını bildirdi.

"Hitler'in saati rekor fiyata alıcı buldu" haberi, 30 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 30 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Hitler'in saati rekor fiyata alıcı buldu haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hitler'in saati rekor fiyata alıcı buldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Dünya Haberleri