HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hakaretten dava!

HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hakaretten dava!

HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hak... HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hakaretten dava! Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Balıkesir İl Örgütü Temsilcisi Dr. Bekir Ceylan’ın Cumhurbaşkanına hakaretten yargılandığı dava Balıkesir 2.Asliye Ceza Mahkemesinde...

HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hakaretten dava! Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Balıkesir İl Örgütü Temsilcisi Dr. Bekir Ceylan’ın Cumhurbaşkanına hakaretten yargılandığı dava Balıkesir 2.Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sosyal medya paylaşımlarında “HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un yazılarındaki görselleri” paylaşımı gerekçe gösterilerek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten HKP Balıkesir İl Temsilcisi Bekir Ceylan’ın Balıkesir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşma ertelendi.

Bekir Ceylan’ın avukatları Tacettin Çolak ve Halil Ağırgöl mahkemede söz alarak, “Biz sorgulamaya başlamadan önce yazılı olarak ibraz etmiş olduğumuz anayasaya aykırılık iddiamızı tekrar ediyoruz. Şuan mevcut Cumhurbaşkanı tarafsız olmayıp parti genel başkanı sıfatı bulunan siyasi bir kişiliktir. Bu sebeple TCK’nın 299 maddesi bu makamı korur ancak siyasi kişiliği korumaz. Biz de müvekkilimizin bu sebeple atılı suçlar bakımından yargılanamaz ve anayasaya aykırılık iddiası ile dosyanın Anayasa Mahkemesine gönderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bekir Ceylan, sosyal medya paylaşımlarında HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un günlük değerlendirmelerini paylaştığını herhangi bir suç unsuru oluşturmadığını söyledi.

Duruşmada söz alan HKP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak da Bekir Ceylan’ın paylaşımlarının siyasi eleştiri olduğunu belirterek, “Ayrıca duruşmada gösterilen fotoğrafta ABD Başkanı Trump, Suudi Prensi ve Kaşıkçının fotoğrafı yer alırken Kaşıkçı cinayetinin protesto edildiği açıktır. Bu fotoğraf içinde yer alan cümlede de baş haydut, faşist, bunak, Suudi celladı, diyerek de Trump’un kastedildiği açıktır. Müvekkilimin sosyal kişiliği ve durumu gereği bu tür toplumsal olaylara duyarsız kalması düşünülemez. Paylaşımların tamamı siyasi eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında paylaşımlardır. Hakaret niteliği taşımaz. Modern toplumlarda paylaşımlarda da bu durum söz konusu değildir” dedi.

HKP Bursa İl Örgütü Başkanı Av. Halil Ağırgöl de duruşmada söz alarak, “Suçun mahiyeti itibariyle Cumhurbaşkanlığı makamına karşı yapılmış bir hakarete karşı Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın ve vekilinin şahsi olarak katılan olarak bulunması hukuken doğru değildir. Cumhurbaşkanlığı tüzel kişilik makamını temsilen bir vekalatname sunulmuş olsaydı bunu kabul ederdik ancak şahsı temsili olarak sunulan vekalatnameyi kabul etmiyoruz. Ayrıca UYAP’tan Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Müdürü sıfatlı yetkilinin mahkemeye talimat şeklindeki yazısını da kabul etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Davanın ilk duruşma, yapılan yargılamanın ardından 24 Eylül 2019 saat 15.00'a ertelendi.

"HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hakaretten dava!" haberi, 28 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hakaretten dava! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP Balıkesir İl Temsilcisi’ne Erdoğan’a hakaretten dava! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  2. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  3. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  4. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  5. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  6. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  7. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  8. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  9. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  10. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  11. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  12. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  13. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  14. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  15. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  16. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  17. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  18. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  19. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  20. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
Politika Haberleri