HKP: Taksim vatandır, Taksim namustur

HKP: Taksim vatandır, Taksim namustur

HKP: Taksim vatandır, Taksim namustur HKP İzmir İl Örgütü, Karşıyaka Çarşı'da düzenlediği basın açıklamasını Fahri Kaya okudu. Kaya, “İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. 1 Mayıs yaklaşırken...

HKP İzmir İl Örgütü, Karşıyaka Çarşı'da düzenlediği basın açıklamasını Fahri Kaya okudu. Kaya, “İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. 1 Mayıs yaklaşırken ülkemiz her geçen gün AKP'giller eliyle Ortaçağcı karanlığına sürüklenmektedir.'' diye başladığı konuşmasına “Başını ABD-AB Emperyalistlerinin çektiği çakallar, başta Irak, Libya ve Suriye olmak üzere tüm Ortadoğuyu kana buladılar. Çoğu Müslüman 10 milyonlarca insanın ölümüne bir o kadarının da yerinden yurdundan olmasına sebep oldular'' diyerek AKP'nin keyfi ve yasadışı yasaklamalarına karşı yine 1 Mayıs’da 1 Mayıs alanında Taksim’de olacağız dedi.

Yapılan açıklamanın devamınde Kaya şunları söyledi:
 

Taksim Vatandır, Taksim Namustur. Taksim 1 Mayıs’ın Ana Vatanıdır. 1 Mayıs’ta Gerçek Devrimciler Bu Yıl da, Her Yıl da Taksim’de Olacaktır. İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. 1 Mayıs yaklaşırken ülkemiz her geçen gün AKP'giller eliyle Ortaçağın karanlığına sürüklenmektedir. Başını ABD-AB Emperyalistlerinin çektiği çakallar, başta Irak, Libya ve Suriye olmak üzere tüm Ortadoğuyu kana buladılar. Çoğu Müslüman 10 milyonlarca insanın ölümüne bir o kadarının da yerinden yurdundan olmasına sebep oldular. Sadece ülkemizde 4 milyondan fazla Suriyeli olduğu söyleniyor. Emperyalist çakalların bu kanlı planlarının baş destekçisi AKP'giller olmuştur. İşsizlik artık devletin resmi rakamlarınca bile gizlenemeyecek boyutlarda. Enflasyon tüm rakam oyunlarına rağmen çift hanenin altına düşmemekte. Hayat pahalılığı her geçen gün artmakta. Bir de Mustafa Kemal ve Laiklik düşmanı iki Ortaçağcı hareketin, AKP'giller'in ve Fetocuların 15 Temmuz kanlı ganimet paylaşım savaşından sonra galip getirilen AKP'giller iki yıldır uyguladıkları OHAL uygulaması ile demokrasiyi rafa kaldırmıştır. Ne yasa ne de Anayasa umurlarında bile değil. Öyle ki, AKP’nin Genel Başkanı, katıldığı patronların bir toplantısında serzenişte bulunuyor. Diyor ki patronlara “ Siz niye OHAL’den rahatsız oluyorsunuz ki, bakın ne güzel hiç grevlere izin veriyor muyuz''. Halkımızın deyimiyle “Dervişin fikri ne ise, zikri de odur. Bundan daha açık nasıl ifade edilir işçi düşmanlığı?  Her geçen işçilerin emekçilerin hak kayıpları artarak devam ediyor.  Milyonlarca işçi Asgari Ücret adı altında sefalet ücretine mahkum ediliyor. Cumhuriyetin ne kadar kazanımı varsa hepsi yok pahasına yerli-yabancı parababalarına peşkeş çekildi. En son halkın büyük bir çoğunluğunun itirazına rağmen şeker fabrikaları satıldı. Yani Akpgillerin ihanetleri saymakla bitmiyor. Bir de bunun üstüne baskın bir seçimle karşı karşıyayız. İşte bu ahval ve şerait içerisinde 1 Mayıs kutlayacağız. Peki, gerçekten kutlayacağız mı? Hayır!

Bu 1 Mayıs’ta da yine AKP'giller keyfi ve yasadışı yasaklamaları ile karşı karşıyayız. Sadece AKP'giller'in yasakları mı? Hayır. Bir de işçi sınıfına ihanet eden sarı-gangster sendikacıların mücadele kaçkınlığı var. Ve bu yıl da Taksim 1 Mayıs kutlamalarına kapatıldı. Hem de hiçbir yasal dayanağı olmadan. Ortada uluslararası ve ulusal yargı kararları varken, AKP'giller'in İstanbul Valisi tüm bu yargı kararlarını hiçe sayarak Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarını yasaklıyor. Bu karara karşı kararlıca duruş sergileyen partimiz ve işçi sendikalarından Nakliyat-İş Sendikası, Birleşik Metal-İş Sendikası tüm yasadışı engellemelere rağmen 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaktır. Taksim’de 1 Mayıs kutlamanın önünde hiçbir yasal engel yoktur. 1977 1 Mayıs’ında katledilen 37 işçinin canı pahasına kazanılmış olan Taksim o zamandan bu yana 1 Mayıs meydanıdır. Onun için Taksim’de 1 Mayıs kutlamak meşrudur, bir o kadar da yasaldır.

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. ABD-AB uşağı yerli yabancı parababalarının sömürü ve zulüm düzenine karşı, İşçi Sınıfımızla, çalışan, ezilen tüm halkımızla, sivil-asker gençliğimizle, bilim insanlarımızla, Kürt kardeşlerimizle bir araya gelip, halkın iktidarını kuracak bu sömürü ve soygun düzenine son vereceğiz."

                                                      

"HKP: Taksim vatandır, Taksim namustur" haberi, 29 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 29 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HKP: Taksim vatandır, Taksim namustur haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP: Taksim vatandır, Taksim namustur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  2. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  3. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  4. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  5. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  6. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  7. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  8. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  9. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  10. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  11. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  12. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  13. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  14. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  15. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  16. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  17. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  18. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  19. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  20. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
Politika Haberleri