HKP Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulundu

HKP Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulundu

HKP Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulundu Halkın Kurtuluş Partisi, seçime girme haklarının iadesi amacıyla Yüksek Seçim Kuruluna ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna başvurmuştu. Ancak bu talebe dönüş olumsuz oldu.  Seçime girme haklarının...

Halkın Kurtuluş Partisi, seçime girme haklarının iadesi amacıyla Yüksek Seçim Kuruluna ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna başvurmuştu. Ancak bu talebe dönüş olumsuz oldu.  Seçime girme haklarının gasp edilen Halkın Kurtuluş Partisi Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Şeriatçı parti YSK kararıyla seçime giriyor!

HKP NEDEN SEÇİME GİREMİYOR
Parti genel merkezinden yapılan açıklamada "Partimizin Halkımızla kucaklaşmasına engel olmak isteyen AKP’giller’in emir eri haline gelmiş Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna karşı canhıraş hukuk mücadelesine" denildi. 
Halkın Kurtuluş Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklama şu şekilde:

Kurtuluş Partili Hukukçular, Partimizin Halkımızla kucaklaşmasına engel olmak isteyen AKP’giller’in emir eri haline gelmiş Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna karşı canhıraş hukuk mücadelesine bugün de devam ettiler

Bilindiği üzere Yüksek Seçim Kurulu, almış olduğu kararlarla Halkın Kurtuluş Partisi’nin Seçimlere girme yeterliliğine sahip olmadığı iddiasındadır. Bu kararının dayanağı da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosundan gelen bilgiler doğrultusundadır. Ancak sözü edilen kurum, ne kanunlarda ne yerleşik uygulamalarında yer almayan gerekçeler yaratarak hukuka takla attırmakta, siyasi, keyfi uygulamalar yapmaktadır.

Oysaki Partimiz Kanunda aranan tüm şartları taşımaktadır;

1- Tüm Türkiye’de 58 ilde ve bu illerin ilçelerinin üçte birinde örgütlenmesini Seçimlerden 6 ay önce tamamlamış,

2- Büyük Genel Kurulunu zamanında, birden fazla kez gerçekleştirmiştir.

Ancak aranan sadece bu iki şart olmasına rağmen Yargıtay Siyasi Partiler Bürosu, kanunkoyucu yerine geçerek yeni koşullar ihdas etmekte, il ve ilçe kongrelerinin yapılması gereği şartı uydurmaktadır. Devamında da yeni kurulmakta olan il ve ilçe örgütlerimizin kuruluşunu, yine yasada aranmayan şartlar uydurarak kabul etmemektedir.

İşte Yargıtay Siyasi Partiler Bürosunun bu koşul ve gerçeğe aykırı tespiti doğrultusunda Yüksek seçim Kurulu da bizi Seçimlere katılacak partiler arasında saymamaktadır.

En son 19 Nisan 2018 tarihinde kendisinde olmayan kanun yaratma kanunsuzluğuyla bu tespiti yapmış olup Seçimlere girmemize engel olmuştur.

Kurtuluş Partili Hukukçular bugün, Yargıtayın bu keyfi, siyasi kararına karşı İdari Yargı yoluna başvurarak söz konusu kararın iptali ve ivedilikle incelenerek derhal Yürütmeyi Durdurma kararı verilmesi talebiyle dava açtılar.

Yine Yargıtaya karşı yasada aranan şartlara uygun olarak kurulan il ve ilçe örgütlerimizin tescil işleminin yapılmaması kararına karşı açılan davada, Mahkemece lehimize yürütmeyi durdurma kararı verilmişti, seçim kararı alınmadan önce. Ancak Yargıtay SPB bu karara itiraz etmiş ve yine keyfi bir şekilde uygulamamıştı. Sözü edilen bu Yürütmeyi Durdurma kararını uygulamayan ve itiraz eden Yargıtay SPB’nun bu itirazı da reddedilerek Yürütmeyi Durdurma kararı kesinleşti. Dolayısıyla kurulan teşkilatlarımızı kabul etmesi ve YSK’ye bilgi vererek zaten yıllardır taşıdığımız şartların sonucunda daha önce katıldığımız biri Yerel ikisi Genel Seçim kararları olduğu da gözlerine batırılarak YSK’ye doğru bilgi vermesi ve akabinde Seçimlere katılmamıza karar verilmesi talebiyle başvuruldu.

Şu iyice bilinmeli ve bellenmelidir:

Partimizin Halkımızla kucaklaşmasına engel olamayacaksınız!

"HKP Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulundu" haberi, 26 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HKP Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulundu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP Yargıtay hakkında suç duyurusunda bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:03 İYİ Parti'den aday olup kaybetmişti! Vazgeçmiyor!
  2. 13:59 Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!
  3. 13:52 Haluk Levent, Kanserle Mücadele Eden Ablasını Sahneye Davet Etti ve Saçlarını Kazıttı!
  4. 13:44 Bilim Kurgu Hayalden Gerçeğe Dönüşüyor: Thermonator Robot Köpek Satışta!
  5. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  6. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  7. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  8. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  9. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  10. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  11. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  12. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  13. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  14. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  15. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  16. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  17. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  18. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  19. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  20. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
Politika Haberleri